שמעתם?

שמעתם?

בדיקה שערך המשרד לאיכות הסביבה, שכללה כ-65,000 דגימות העלתה שב-99.3% מהמקרים אנו שותים מים אשר על פי הגדרות ועדת האו"ם הרלונטית הם באיכות מצוינת. זה מזכיר לי שלפני קצת יותר משנה דירגה אגודה בינלאומית היושבת בקנדה את ישראל במקום ה-18 בתחום האמינות בעסקים (שיקים חוזרים, חובות מסופקים וכיו"ב), לפני הונגריה, צרפת ויפן ועוד כ-160 מדינות שחלקן אפילו לא עמדו בתנאי הסף על מנת להיבדק. וועדת האו"ם לעניני בריאות דירגה אותנו לפני כשנתיים במקום השני בעולם אחרי יפן באריכות ימים... למה אני מזכיר את כל זאת? כי הביקורת העצמית שלנו, שיש לה חשיבות גדולה על מנת להמשיך ולהשתפר, גורמת לנו לעתים לראות את עצמנו כחבורה של דוחפים בתור, מקללים, שמנים, אוכלי מזון מהיר, חסרי תרבות, מנצלי עובדים זרים ורוצחי פלשתינאים (שכחתי משהו?) וחשוב לזכור מדי פעם שיש גם במה להתגאות, ולא מעט. ואזכיר גם את המחקר המדעי, והחקלאות, והפיתוח הטכנולוגי, וההיי-טק, וגם... וגם את היכולת הצבאית היוצאת דופן שרובנו חבים לה את חיינו, והסולידריות בחיי היומיום (ע"ע ניו-יורק, ע"ע פריז, ע"ע לונדון למי שרוצה נקודת ייחוס), והושטת היד ליהודים נרדפים בארצות אחרות, ומידה גדולה של שיוויון זכויות ודמוקרטיה גם בתנאי מלחמה והתקפות טרור מתמשכות, הרבה מעבר למה שמדינות מערב אחרות עשו בתנאים דומים. אני לא גאה בכך שאני ישראלי כי אני לא רואה קשר בין לאום לערך עצמי, אבל עם זאת חשוב שנזכור את כל אלה ונרים בוהן
שנה טובה לכולם.

אטיוד5

Active member
שמענו

לא חושב שיש לנו להתגאות בכל התחומים שהזכרת, אבל בלי ספק המצב הרבה הרבה הרבה יותר טוב משנוטים לחשוב.

ayelet23

New member
בכלל צריך להודות בזה ועל זה

שיותר אנשים מגיעים בשלום כל יום הביתה מאשר נהרגים בפיגועים ובתאונות דרכים.

אוֹחַ

New member
תודה-רבה!../images/Emo20.gif../images/Emo141.gif../images/Emo142.gif../images/Emo39.gif../images/Emo23.gif

אטיוד5

Active member
באמת תודה רבה

אין שום יחס סביר בין ההוּ-הא התקשורתי של הפיגועים לחרישיות שהיא מפגינה לנוכח מה שקורה בדרכים. גם ככה, אם תסכמי את המספרים - פחות מ 1000 הרוגים ונרצחים בשנה. יש בישראל יותר מ-6 מיליון תושבים. הסיכוי שלך, אם כך, להפטר מאיתנו בשנה הבאה בדרך הזאת הוא פחות מ- 1/6000. רק לדוגמא, אם תרהיבי, כשוחרת ספורטים-של-גויים, להעפיל למונבלאן, או אפילו "רק" לנסוע לקולומביה - הסיכויים שלך לחזור קטנים בהרבה.

בסקר שנערך בארץ להשוואה בין עיריות

נבחרה רמת-גן במקום הראשון כעיר שטוב ביותר לחיות בה. נובמת. יש מלא סקרים, אז מה? אתה מאמין שישראל עולה על יפן מבחינת אמינות בעסקים? אז אני תכף מביאה לך סקרים שישראל עומדת שם במקום הראשון מבחינת שקיפות השלטון ואיכות החיים - בעולם השלישי.

גנגי

New member
רק לי זה מזכיר את

מפלס המים בכינרת? זוכרים איך שכשהמפלס הראה שהמצב חמור ביותר הגאונים פשוט הורידו את הקו האדום עוד כמה עשרות סנטימטרים למטה, ופתאום המצב נהיה לא-רע-בכלל, והיו לנו לפתע רזרוות של מים ושיפור עצום במצברוח הלאומי, שמפלסו כמפלס הכינרת? אז יש לי הרגשה שכך עושים גם במקרה המים שאיכותם מצוינת. פשוט קובעים תקן איכות ירוד ונחות לעומת מדינות נאורות, והנה יש לנו אחלה מים! אמנם אנשים שותים את המים האלה ומרגישים שהם מחורבנים, אבל שלא יבלבלו אותנו עם עובדות, הם יביאו לנו אותה בסטטיסטיקה, ועכשיו תשתו ותיחנקו! המים בבוסטון - אלה שבברזים - מצוינים, בלי שום מחקר שקראתי. סתם מים טעימים מאוד שלא משאירים בקומקום אפילו סימן זעיר לאבן. אם אין בִּירה, שתו מים, אמרו זקני בוסטון (וצדקו).

לעזאזל העובדות

אנחנו הרי יודעים שהמדינה שלנו מחורבנת, שהאנשים גסים ובורים, שרמת האמינות שווה לתחת והמים מזוהמים, ואם בדיקה של משרד איכות הסביבה, על פי תקני האו"ם מצאה את ההיפך, או אם איזה מכון מחקר בקנדה סתר את הידיעה הבלתי אמצעית שלנו על חיינו השחורים... בתור אחד שביקר עד עכשיו בכ-40 מדינות וחי ב-4 מהן לאורך זמן אני מציין בעצב שמצבנו טוב. מעציב לאמר מלים קשות שכאלה. למה כל כך קשה לנו לקבל למשל שרמת האמינות שלנו בעסקים עולה על זו של יפן? האם זה בגלל שחיינו ביפן ויש לנו נקודת ייחוס? בדרך כלל לא ובכל זאת קשה לשכנע אותנו בכך, וזאת גם אם מביאים את העובדות עד אל מתחת לחוטמנו. ההערכה שלי היא שיש לרובנו הצורך להיות מיוחדים, עד 73' סיפקנו את הצורך הזה על ידי העצמה עצמית: יש לנו את הצבא הטוב ביותר בעולם, הפרחנו את השממה, ייבשנו ביצות, חיל האויר שלנו, טוהר הנשק שלנו וכו', החל מנקודת השבר של 73' נקודת המיקוד התהפכה: אנחנו בלתי מוסריים, בלתי מחונכים, חסרי תרבות, מושחתים, חסרי מוסר עבודה וכו' אבל העיקר הוא שאנחנו לא כמו כולם. ניתן לבחון את הנקודה הזאת על פי נקודת הייחוס שלנו, כשאנו שופטים את עצמנו לשלילה אנחנו עושים את זה תמיד ביחס למישהו ומעניין תמיד לבחון מי הוא המישהו הזה ומדוע בחרנו דוקא אותו כנקודת ייחוס: יש לנו מה ללמוד מהנורווגים בנוגע למעמד האישה אנחנו רחוקים מרמת החיים האמריקאית אין לנו את שמחת החיים של הברזילאים האוכל שלנו לא מתקרב לקרסוליים של האוכל בצרפת בכל אחת מהשורות הללו אנחנו משווים את עצמנו אל הטופ הידוע לנו, למה לא להפוך? אפשר גם לבחון את שמחת החיים שלנו ביחס לנורווגים, את רמת החיים שלנו ביחס לברזילאים, האוכל שלנו לעומת האוכל האמריקאי וכך הלאה, ועדיין לא דיברתי על פקיסטן, אירן, פרגואי, אנגולה ועוד 140 מדינות עולם שלישי אחרות. אנחנו בוחרים להשוות את עצמנו לטוב ביותר באופן עקבי וזה כנראה לא מקרי. להערכתי השורשים התרבותיים שלנו נובעים מהמצב המתמשך של אבותינו כמיעוט בארצות אחרות, מצב שיצר צורך מתמשך להתבדל, לא להסכים עם האפשרות שנהיה כאחד העמים. 55 שנים לא מספיקות כדי לשנות את הנטיה הזאת.

loquado

New member
העובדות הזרות ../images/Emo41.gif

והעובדים הזרים, והתיירים והמון אנשים שמגיעים לכאן מתים על המקום הזה ותתפלאו ,לא רק על מזג האוויר -גם על האנשים. -אתם מסוגלים בכלל להעריך כמה אנשים היו מוכנים להתחלף אתכם במדינה שלהם ?! אני גאה להיות ישראלי. -אם זה קשור למידת ההערכה שלי את עצמי ?- לא קשור בכלל. אני חושב שאנחנו יותר מוסריים מרוב צבאות העולם,ועוד מלא "יותר"...וגילוי לב : ראיתי בראשון רעיון עם אדון רמטכ"ל בקיבוצו על גופיה ונעלי בית -תשמעו זה ממש דורש התנצלות והבהרה בפני עצמה -אבל התרגשתי. התרגשתי לראות שבראש מדינה בעיצומה של מלחמת טרור עומד אדם עם ערכים ועם רגישויות אמיתיות ,גם כלפי האוייב.אנושי ,חכם,אחראי. באמת התרגשתי מהראיון הזה. אדם אחד רעב לא תמצאו בכל המדינה הזאת,(בטח שיש עוני-אבל אין רעב) ואם רעב -סימן שלא גילו אותו, עם ישראל מתנדב באלפיו בהמון תחומים. כל אחד מאיתנו מכיר מישהו מהמשפחה או מהחברים הקרובים שמתנדב ועוזר לזולת. איפה זה קיים ?! מי ייתן שימותו כל כך הרבה זקנים ללא השגחה כמו בצרפת, ואיזה סבבה שהנשים שלנו עושות שחי ונראות כמו צרפתיות מהסרטים (שלא עושות שחי ולא עושות כוסא מחשי) והילדים שלנו חכמים שזה מפחיד. אכן בושת אהבת הלאום אחזה בנו- טוב שהעלית את זה. אני כבר שנתיים פטריוט ורואה את התמונה אחרת ממה שראית עד עכשיו (כי זאת מדינה שיש בה אור חזק - תשאלו כל צלם) אור חזק. -שמח שהעלית את זה. אפילו חשוב !

אוֹחַ

New member
../images/Emo41.gif העובדות הנכונות:

הכל אנדיווידואלי.
אם לכולם יש עבודה ולי אין - אז מצב התעסוקה פה חרא!
אם כולם בריאים ואני חולה במחלה סופנית, והתרופה היחידה שיכולה לעזור לי הוצאה אל מחוץ לסל - אז מצב הבריאות פה חרא!
אם כולם לומדים במוסדות חינוך ראויים ורק הבן שלי לומד במוסד שיביא אותו לידי בערות (משיקולי טופוגרפיה/תקצוב/תִקנוּן וכו') - אז מצב החינוך פה חרא!
אם כולם נשואים באושר ורק אני לא יכול להתחתן כי הסבא של הסבא של זוגתי (הלך על גחלים וגם) היה חצי פלאשמורי - אז מצב הפְּנים פה חרא!
אם כולם נוסעים במכוניות ואני נפגעתי בפיגוע באוטובוס - אז מצב הבטחון פה חרא!
אם לכולם יש רכב עם כריות אוויר (וחוליו אגלסיאס) מהתחת, אי.בי.אס, גי.פי.אס וטי.זי.אס ואני נפגעתי בתאונה עם הטראנטה שלי - אז מצב הבטיחות-בדרכים פה חרא! היטב חרה לי על הקקיון (וההמשך ידוע).

loquado

New member
להתפלמס זו לא תכונה יהודית ?

או שזה אנדיווידואלי ? הכל סובייקטיבי ואין פוסק ואין שביל -משעמם לחיות ככה בעיני. בטח שמבט אישי משפיע על איך המציאות נתפסת אך ישנה גם המציאות עצמה... על עובדותיה

אוֹחַ

New member

הכל אנדיווידואלי.
אם כולם בריאים ואני חולה במחלה סופנית, והתרופה היחידה שיכולה לעזור לי הוצאה אל מחוץ לסל - אז מצב הבריאות פה חרא!
אם כולם לומדים במוסדות חינוך ראויים ורק הבן שלי לומד במוסד שיביא אותו לידי בערות (משיקולי טופוגרפיה/תקצוב/תִקנוּן וכו') - אז מצב החינוך פה חרא!
אם כולם נשואים באושר ורק אני לא יכול להתחתן כי הסבא של הסבא של זוגתי (הלך על גחלים וגם) היה חצי פלאשמורי - אז מצב הפְּנים פה חרא!
אם לכולם יש רכב עם כריות אוויר (וחוליו אגלסיאס) מהתחת, אי.בי.אס, גי.פי.אס וטי.זי.אס ואני נפגעתי בתאונה עם הטראנטה שלי - אז מצב הבטיחות-בדרכים פה חרא! היטב חרה לי על הקקיון (וההמשך ידוע).

אוֹחַ

New member

הכל אנדיווידואלי.

גנגי

New member
פחחחח...כשאתה רוצה להביע עמדה

אתה יודע איך לעשות את זה, מה?

למעלה