שמעתם???

mikledet

New member
שמעתם???../images/Emo124.gif

http://news.walla.co.il/?w=//396905 אגב מושלמות...

הבעייה אגב

אינה עם בעל הבית, ולא עם השכנים, אלא הרשויות השלטוניות שעוברות על השחתת הבית לסדר היום.

mikledet

New member
בעיות

לא יודע. חוץ מהעובדה שגרמני תלה דגל ישראל לצורך הזדהות - כל הסיפור ניראה מפוצץ בבעיות... די מטריד האמת....

Sparker

New member
בעיתונות כמו בעיתונות...

"דייר נאלץ לפנות את דירתו לאחר שהניף את דגל ישראל" איזה יופי, איזו כותרת מרשימה וחזקה... הדירה לא שלו, הוא עזב מבחירה - הוא יכל להוריד את הדגל. אני בעל דירה. אני משכיר אותה למישהו. המישהו שם דגל, של מדינה שנמצאת בכותרות ומעוררת מחלוקת, תלוי מהמרפסת. כמה פושטקים מהרחוב מציירים על הבניין כתובות נגד המדינה. הדיירים מתלוננים אליי. אני מבקש מהדייר להוריד את הדגל. הוא מסרב ומחליט לעזוב. התקשורת חוגגת והופכת אותי, בעל הדירה לגזעני. ממש סיפור ענק יש לנו פה. אנטישמיים
נאצים כולם
ואם הדגל היה דגל ארה"ב במרפסת במדריד
ואם הדגל היה דגל פלשטין בנתניה
ואם הדגל היה דגל סביליה במרפסת שלי
אין דבר כזה שאין דבר כזה

הממממממ..נקודת מבט מעניינת

אני שטופה רגשות קורבנות שמתעוררים בי מיד עם כל "מבזק" חדשות שכזה..ונדמה לי שאנחנו פשוט מתוכנתים לחשוב כך, כלומר לחשוב כ"קורבן".. מתוך השנתיים שאני נמצאת כאן ועשרות האנשים שפגשתי..2 מהם היו שמאלנים קיצוניים שהביעו שינאה קיצונית לישראל..כמעט עד כדי כך שאילו היה לי אומץ הייתי פונה למשטרה וטוענת שכדאי לשים מעקב על שני אלה כי נראה לי שהם קיצוניים עד כדי אלימות... משום מה..למרות שכל עשרות האחרים היו רובם ככולם סתם אנשים שלא עירבו דעות פוליטיות בדו שיח איתי או בקשר איתי.. 2 אלה תופסים הכי הרבה מקום במחשבה ובזיכרון שלי, וככשואלים אותי : נו, איך בגרמניה? יש אנטישמיות? אני מתאפקת לא לענות "כן, המון.."!! כי אני מודעת לכך שזו אינה המציאות רק ש האחוז המזערי שבו כן נתקלתי תפס את כל התודעה והעלים בשנייה את כללללל השאר שלחלוטין לא היו כאלה!! תסמונת קורבן טיפוסי? אולי.

hople

New member
אולי הבעיה היא לא עם העיתונות

אולי הבעיה היא לא עם העיתונות וגם לא עם בעל הדירה - האם הוא גזעני או לא! אולי הבעיה היא עם הרשויות ומה הן עושות עם זה? במידה ודגל של ארה"ב היה גורם לכאלו בעיות, האם זה היה הפתרון? וארה"ב כידוע גם היא כרגע מדינה שמדיניותה שנויה במחלוקת! אמנם צריך להפסיק לראות כל דבר כמעשה אנטישמי המעיד על שנאת זרים, אולם מאידך אין צורך לצבוע את הבעיה בצבעים עליזים!

Sparker

New member
הבעייה היא הרשויות...

כמו שהאיש הקטן כתב עוד לפניי... אין לי ספק בעניין, ומעולם לא טענתי אחרת. רק טענתי שהסיפור נופח... על פני השטח הכתבה הזו מדברת על אנטישמיות בגרמניה
זה מה שהוציאו מהסיפור הזה וזה מה שמוכר... אני רק ניסיתי להוציא לו קצת אוויר... בוקר טוב

mikledet

New member
כן... ולא.... מסכים

כן מסכים עם כל מה שכתבת, שבעתונות כמו בעתונות - וכל מה כתבת בנושא... לא מסכים, עם דעתך כבעל הבית האנלוגי... אם מדובר בדגל הנאצי - אז בסדר... אבל כל דגל אחר, של מדינה ריבונית, או כל סמל אחר שהוא אינו אסור על פי חוק, אני לא חושב שיש לך או לכל אחד אחר זכות לדרוש ממני להוריד - או לשים דגל או סמל כזה או אחר - אם זה אינו מנוגד לחוק. (יתכן אגב - ואולי יש כאן כאלו שיודעים - שאולי אפילו זה היה דגל נאצי - עדיין לא היתה זכות לדרוש להוריד אותו - אבל אני לא יודע...) ואם לא ניראה לך, אל תחדש לי את חוזה השכירות - אבל לדרוש או להכריח אותי לעשות זאת - אין לך זכות!! ואם פרחחים מרססים כתובות - אז הם האשמים - ועליהם יש להתלונן - ולא לבוא אלי בטענה "שאני גרמתי להם לעשות זאת בגלל הדגל" - זה כמו לומר במישפט של נאנסת - שבגלל שהיא ניראת כל כך טוב, וגם העיזה ללכת במיני - זה גרם לאנס לאנוס ולכן היא אשמה" - זה הרי מגוכח!! אני מבין שלבעל הבית זה יותר קל (לדרוש ממני להוריד את הדגל או להעיף אותי) - אבל זה לא עושה את זה נכון או צודק או מותר!! זה בכללי - בלי קשר לישראל או יהודים... באופן ספציפי, כן מטריד אותי, שדווקא בגרמניה, מחאה כזו (על דגל ישראל), אינה נימשעת בשקט, כך מהצד, באוזן (כי הרי יש אנטישמיים רק "בשקט")- אלא ממש ככה כלפי חוץ - במיוחד שדרישה כזו אינה חוקית מבסיסה כפי שכתבתי בהתחלה... זו דעתי. כל טוב.

die morgen tau

New member
המשך למסכימה ולא מסכימה לתגובתך

אני לא רוצה לחזור על מה שכבר נאמר . אך נכון יש גזענות בגרמניה ( לא רק אנטישמיות) אבל תמיד מצחיק/ מעציב אותי היחס של ישראלים יהודים לכך. הרי אנחנו אחת המדינות היותר גזעניות שיש. "מדינת ישראל=מדינת היהודים" לא קל ללא יהודים וגם לחצי יהודים לחיות בה. במיוחד במתן זכויות שוות ואפשרויות. נכון שתמיד שגרמינה מוצגת לייד מקרה שקשור בגזע או גזענות גם פוליטית וגם לא. אנחנו כישראלים מייד מרגישים את אשוויץ על הגב שלנו, ומתחילים לספור 6 מליון.(וסליחה על הקצוניות) בו לא נישכח שאת מונומנט ההזכרה לקורבנות השואה שניבנה עכשיו לייד "פוטסדמר פלאץ", היהודים לא הסכימו להכניס בו את הצוענים. אני לא ראיתי ישראלי אחד (אוקי אחד כן. שהוא האומן דני קרוון שבונה לצוענים עכשיו את שלהם) אבל בגדול לישראלים/יהודים זה לא נראה כגזענות או כמשהו לא בסדר. השאלה למה?! אולי מומלץ להביט טיפה פנימה! תמיד שאלתי את עצמי כמה לישראלים/יהודים זה באמת יכאב עם יום אחד גרמניה תהרהר בפיתרון הסופי של המוסלמים (טורקים)....?

אני לא מבינה...

זה שאני באה ממדינה גזענית אמור למנוע ממני לראות גזענות בארצות אחרות ולהוקיע אותה??? אני מוקיעה גזענות בגרמניה דיוק כמו בישראל, בריטניה, צרפת..וכו. אני גם לא אוהבת את המילה"בגדול"...אני לא שייכת ל"בגדול" אני אני, ואילו הייתי יודעת על המונומנט נטול הצוענים אותי זה היה מרתיח. ואני יכולה להגיד לך שאם יבוא היום והגרמנים יהרהרו על פתרון סופי כנגד התורכים אני אהיה הראשונה שאצעק כנגד..אני לא מבינה..האם המקום ממנו אני באה אמור לסתום לי את הפה כאשר יש לי ביקרות לגיטימית על ארץ אחרץ וגזענותה??? אני זכאית לדעתי להעביר ביקרות על כל מקום בעולם כולל על ישראל, ואני גם עושה את זה כאשר יש לי משהו להגיד.

Sparker

New member
../images/Emo45.gif לך וגם ../images/Emo45.gifלdie morgen tau

הדברים לא בהכרח נוגדים אחד את השני... ישנה איזושהי ראייה "בגדול" של הדברים מכיוון ישראל/ישראלים... אבל אנחנו אינדיבידואלים, ולא בהכרח מתאימים ל"דעה הרווחת" בישראל. עצם שהייתנו באירופה בדר"כ דווקא מוציאה אותנו מאותה "דעה רווחת"... |אייקון של Sפארקר מסיים בזאת את ההפסקת סיגריה שלו|

forglemmigej

New member
ובהקשר זה אזכיר

אנקדוטה שמופיעה בסיפור של עגנון (לא זוכר כרגע איזה), על צדיק שחי באוסטרו-הונגריה, שנמנע משימוש במטבע מסוים, משום ששמו היה "קרויצר" (כלומר צלב), והיה מוכן לוותר על כסף שהגיע לו כדי לעמוד בחומרה הזו.

mikledet

New member
לא ניראה לי שאנחנו על אותו גל....

למעשה אני לא מצליח להבין, בכלל איפה מה שכתבת נוגע בדברים שאני כתבתי. באופן מפורש דעתי בכלל לא נסבה על עניין היהדות בגרמניה, להפיך, אמרתי שלדעתי העובדה שאדם הוכרח להוריד דגל או סמל או כל דבר אחר, שאינו פגיעה בחוק, היא הדבר הנורא - זה בנוסף לגיבוי החברתי לדרישה זו (אני די בטוח שאם זה היה מגיע לבית משפט - (כלומר הכרעה חוקית) בעל הבית היה מפסיד) , וזה ללא קשר לאיזה דגל או סמל הונף... בקומה שמעלי השכנים תלו את דגל השלום (צבעי הקשת וכיתוב peace) אם מישהו היה בא אליהם בדרישה להוריד את הדגל - הייתי רואה בזה בדיוק את אותו ארוע כמו זה עם הדגל הישראלי - מה ההבדל?? מי שמכיר אותי אישית, יודע, שגם אני תמיד (עוד כשהייתי בארץ) תמיד מחיתי על ה"מונופול" שהיהודים לקחו על השואה.... נכון מה שכתבת, הצוענים כמעט הוכחדו לחלוטין, ואני לא זוכר כרגע את המיספרים, אבל מליונים של בני עמים אחרים הושמדו גם במחנות ריכוז - שלא לדבר על הרוגים שלא במחנות ריכוז...., למשל נידמה לי שמשהו כמו 20 מיליון!! מהעמים הסלביים... אני מסכים איתך שיש הרבה מה להסתכל פנימה (כעם או כמדינה (ישראל)) ולא לצעוק על כל סנטימנט שלילי כלפי יהודים או ישראל - אנטישמיות... ניראה לי שלא הבנת את מה שכתבתי (אולי לא כתבתי ברור) - אבל "התפרצת" לדלת פתוחה עם מה שכתבת... שוב, עם כל זה, אני כן חושב, שכלפי היהודים (והצוענים) כן היה יחס "מיוחד" מצד הנאצים, ואני כן חושב, שכשמדובר בנושאים שקשורים בישראל או ביהדות - צריך שיהיה בגרמניה אקסטרה רגישות - ולרוב אכן יש. מכאן, שהמקרה שעליו מדובר כאן, הוא מבחינתי בעייתי - ראשית, בלי קשר ליהודים או לא - באופן שבו הנוגעים בדבר הגיבו - אבל על אחת כמה וכמה - כשמדובר בישראל. לא ידעתי על מה שכתבת על "פוטסדמר פלאץ". האם זו האנדרטה בברלין שניבנית עכשיו (נידמה לי לא רחוק מבנין הפרלמט המחודש?) מצד אחד אני מסכים איתך שזה נורא שלא מוכנים להזכיר את הצוענים... מצד שני, זו אנדרטה ליהודים.... בדיוק כפי שיש אחרות לעמים אחרים - שאינם מזכירים יהודים - אן עמים אחרים... בנושא זה אני לא יכול להגיד שיש לי דעה חד משמעית... מקווה שעכשיו הובנתי טוב יותר.

die morgen tau

New member
דבר ראשון יום ראשון שמח לך

ובקצרה לפני שאני רצה לפארק לתפוס שמש :) דיברתי אתמול עם מספר חברים גרמנים על המקרה הזה. ושאלתי את דעתם הרוב הדי מוחלט היה בצד שלך. הם אמרו שאפילו ה SPD שזה מפלגה נאו נאצית מובהקת, יש את הזכות ללכת ברחובות ולהפגין- זוהי דמוקרטיה לא?!. אוהבים או לא אוהבים זה כבר עיניין אחר. ובזמן שאנחנו יושבים מעלנו מתנופף דגל הגאווה. ואחד מחברי אמר: " מה היית אומרת אילו היו כאן סיסמאות הומופוביות ואלימות לפני הבית הזה?" והתשובה שלי היתה שהיתי מתפוצצת מזעם. וכמובן שהישראליות שבי יצאה החוצה וגם חשבתי על האשרות לתת להם מכות :) אז כנראה שלא הבנו אני ואתה (mikledet) אחד את השני לגמרי. אני חושבת שיש והיתה לאותו אדם הזכות המלאה להניף את הדגל. וביננו וואלה יש צדיק אחד בסדום. וגם לניאו נאצים יש את הזכות להגיד מה שיש להם כבר להגיד. הרי זאתי דמוקרטיה! ויש זכות דיבור. התגובה שלי לא היתה ישירות למה שאתה כתבת אלא לכל השירשור. ו"לקפיצה" הישירה גרמנים=אנטישמים. וכן יש גרמנים אנטישמים. ואיטלקים אנטישמים, והרבה צרפתים אנטישימים.....WELCOME ( בהמשך הערב ישבנו בשעות הקטנות של הלילה באיזה בר. ניגש אלינו איזה בחור, שכניראה אהב את אחד השתיינים שאיתי ושאל " אתה מספרד נכון" והבחור אמר "כן אני מספרד" ואז הוא השיב (בשמחה): "כולנו ארופאים כאן אהה...." ואני וחברי חייכנו. לא, לא כולם אני מה"מידל איסט" :)

forglemmigej

New member
נדמה לי

שבגרמניה התארגנות פוליטית נאצית אסורה על כל גווניה לפי החוק. וגם בדמוקרטיה יש קצת הגבלות על מנת שלא תהפוך לאנרכיה.

diday

Member
ההבדל בין תאוריה למעשה

התארגנות פוליטית נאצית אסורה על פי החוק. שמוש בסמלים נאצים, או בספרות נאצית אסור על פי החוק. (ברשותי גלויה שנשלחה לאבי בשנות השלושים מגרמניה. אם אמכור את הגלויה הזאת בגרמניה, אקבל ודאי הרבה כסף אבל אני עובר על החוק. הכחשת השואה אסורה על פי החוק. כך שמפלגות נאציות יודעות מה מותר ומה אסור כלפי חוץ. הממשלה הגרמנית ניסתה לאסור על הNPD כמפלגה שחותרת תחת אושיות הדמוקרטיה (נאצית). בית המשפט ביטל את האיסור כיוון שהעדים (או חלקם) היו סוכנים סמויים. גם לגרמנים יש את אבישי רביב שלהם

diday

Member
בקשר לSPD

הם אומנם שולחים חיילים גרמנים לאפגניסטן, והם הוציאו חוקים שמגבילים את זכויות האזרח בצורה כזו שאפילו בשנות ה70 לא חלמו הפוליטיקאים מהימין שיוכלו אי פעם להגיע כל כך רחוק. אבל בכל זאת...מפלגה נאו נאצית מובהקת? או אולי התכוונת לNPD?

למעלה