לא ניראה לי שאנחנו על אותו גל....
למעשה אני לא מצליח להבין, בכלל איפה מה שכתבת נוגע בדברים שאני כתבתי. באופן מפורש דעתי בכלל לא נסבה על עניין היהדות בגרמניה, להפיך, אמרתי שלדעתי העובדה שאדם הוכרח להוריד דגל או סמל או כל דבר אחר, שאינו פגיעה בחוק, היא הדבר הנורא - זה בנוסף לגיבוי החברתי לדרישה זו (אני די בטוח שאם זה היה מגיע לבית משפט - (כלומר הכרעה חוקית) בעל הבית היה מפסיד) , וזה ללא קשר לאיזה דגל או סמל הונף... בקומה שמעלי השכנים תלו את דגל השלום (צבעי הקשת וכיתוב peace) אם מישהו היה בא אליהם בדרישה להוריד את הדגל - הייתי רואה בזה בדיוק את אותו ארוע כמו זה עם הדגל הישראלי - מה ההבדל?? מי שמכיר אותי אישית, יודע, שגם אני תמיד (עוד כשהייתי בארץ) תמיד מחיתי על ה"מונופול" שהיהודים לקחו על השואה.... נכון מה שכתבת, הצוענים כמעט הוכחדו לחלוטין, ואני לא זוכר כרגע את המיספרים, אבל מליונים של בני עמים אחרים הושמדו גם במחנות ריכוז - שלא לדבר על הרוגים שלא במחנות ריכוז...., למשל נידמה לי שמשהו כמו 20 מיליון!! מהעמים הסלביים... אני מסכים איתך שיש הרבה מה להסתכל פנימה (כעם או כמדינה (ישראל)) ולא לצעוק על כל סנטימנט שלילי כלפי יהודים או ישראל - אנטישמיות... ניראה לי שלא הבנת את מה שכתבתי (אולי לא כתבתי ברור) - אבל "התפרצת" לדלת פתוחה עם מה שכתבת... שוב, עם כל זה, אני כן חושב, שכלפי היהודים (והצוענים) כן היה יחס "מיוחד" מצד הנאצים, ואני כן חושב, שכשמדובר בנושאים שקשורים בישראל או ביהדות - צריך שיהיה בגרמניה אקסטרה רגישות - ולרוב אכן יש. מכאן, שהמקרה שעליו מדובר כאן, הוא מבחינתי בעייתי - ראשית, בלי קשר ליהודים או לא - באופן שבו הנוגעים בדבר הגיבו - אבל על אחת כמה וכמה - כשמדובר בישראל. לא ידעתי על מה שכתבת על "פוטסדמר פלאץ". האם זו האנדרטה בברלין שניבנית עכשיו (נידמה לי לא רחוק מבנין הפרלמט המחודש?) מצד אחד אני מסכים איתך שזה נורא שלא מוכנים להזכיר את הצוענים... מצד שני, זו אנדרטה ליהודים.... בדיוק כפי שיש אחרות לעמים אחרים - שאינם מזכירים יהודים - אן עמים אחרים... בנושא זה אני לא יכול להגיד שיש לי דעה חד משמעית... מקווה שעכשיו הובנתי טוב יותר.