שמעתם על הג'לטין

לוּבּה

New member
שמעתם על הג'לטין../images/Emo35.gif

ג'לטין זהו חומר שמוכנס לכמה וכמה מאכלים חלביים.[[מילקי, לדוגמה]] מהו ג'לטין
ג'לטין הוא, אם כן, אחד ממוצרי הלוואי של תעשיות המזון מהחי. זהו חומר המופק מעצמות פרות ומעורן או מעצמות דגים (בחו"ל משתמשים גם בעצמות חזירים). העצמות מרוסקות עד דק, והתוצר משמש כחומר מתמצק בקירור. תודה לעמותת "אנונימס" על המידע. קצת חומר למחשבה...

לוּבּה

New member
זה מה שאני שואלת...

בינתיים אני לא קונה מילקי... בנוסף לזה גילית עכשיו שגם לקרמבו יש ג'לטין

נריה_ה

New member
אבל איך את לא סומכת על ההכשר?

ועל ההשגחה? ופוסקת בעצמך? הרי כתוב על המילקי כשר. והקרמבו בדר"כ לא חלבי..

asaf2000

New member
המילקי לא כשר!!

התפרסמה כתבה בעיתון שבה מספר רב ממחלקת הכשרות ברבנות הראשית שאותו ג'לטין שבה משתמשת שטראוס במילקי נפסל לשימוש ע"י הרבנות הראשית כבר לפני כמה חודשים וברבנות נהריה שמשגיחה על שטראוס לא מתיחסים לאיסור וממשיכים להשתמש באותו ג'לטין לא כשר ולרבנות הראשית אין סמכות חוקית לפסיק את זה בשום דרך. בקיצור הרבנות הראשית לא טרחה לפרסם את זה שכל אולי המילקי בארץ אוכלים מוצר לא כשר וכל הענין צץ רק בגלל המחאה של הצמחונים...

לאונידס

Active member
לעוד הרבה מאכלים יש ג'לטין

כל מיני מרקים בשקיות להכנה מהירה למשל גם למוצרים כמו משחות שיניים ג'לטין הוא מרכיב חשוב בתעשית המזון

asaf2000

New member
לא, תזהרו ממילקי אתם אוכלים לא כשר!

נציג מחלקת הכשרות ברבנות הראשית לישראל התראיין לעיתון ואמר שרבנות נהריה שמגיחה על שטראוס הפרה הוראה מפורשת של הרבנות הראשית וממשיכה להשתמש בג'לטין שמגיע מעצמות של פרות טריפות, במקום לעבור לג'לטין מדגים או מהצומח שקיימים היום, הוא הוסיף שמוצרים נוספים של שטראוס משתמשים בג'לטין האסור והלא-כשר הנ"ל. לכן מילקי הוא לא כשר! -- ובזה בעצם הוא הודה שאי אפשר לסמוך על הרבנות והעובדה היא שהם פירסמו את הדברים רק בגלל שהצמחונים התלוננו עליהם ולמרות שהם ידעו שחלק ממוצרי שטראוס בהשגחת הרבנות נהריה הם לא כשרים הם לא פירסמו הודעת אזהרה לציבור ולכו תדעו כמה עוד מוצרים כאלה מסתובבים בשוק.

לאונידס

Active member
אין ג'לטין בצמחים ../images/Emo8.gif

לא היה ולא יהיה, כך הקב"ה ברא אותם. לא שמעתי מה אמר נציג מחלקת הכשרות אבל נראה לי שבסך הכל מדובר במלחמת השמצות ולשון הרע ולא בעית כשרות אמיתית אלא איזושהי חומרה מיוחדת

למעלה