אני אנסה
כתוב בתורה שבני ישראל עמדו תחת ההר. זהו ביטוי קצת מוזר, וחשוב לומר שבגלל שהתורה היא אלוקית אז אין בה שום אות ומילה מיותרים. לכן מכל שינוי במילה או אות מיותרת - חכמים למדו מזה משהו. ולכן למדו מזה שה´ איים על בני ישראל שאם הם לא יסכימו לקבל את התורה, ה´ יקבור אותם שם מתחת להר ויהרוס את העולם. זה אמנם דבר קצת תמוה, כי ידוע שבני ישראל כן רצו לקבל את תורה. כי הרי הם אמרו "נעשה ונשמע" כלומר הם הסכימו לקבל את כל התורה אפילו לפני ששמעו מה שיש בה. ונכתבו לכך הרבה הסברים. יש הסוברים שהם הסכימו לקבל את התורה שבכתב, ואילו את התורה שבע"פ הוא הכריח אותם. יש הסוברים שבהתחלה הם רצו לקבל את התורה, אך אח"כ עם כל העשן והקולות הם התחילו לפחד ולא רצו ולכן ה´ הכריח אותם. אבל בכל מקרה, יש להדגיש שבימי אחשורוש - כל העם קיבלו מרצון את התורה. אני גם שמעתי הסבר יפה בשם חידושי הרי"ם. כתוב בתורה שמי שבא על נערה בתולה, חייב אח"כ להתחתן איתה ולא יכול לשחרר אותה כל ימי חייו. לכן הקב"ה כביכול "בא" עלינו כלומר התחבר איתנו באונס ובכפייה, כדי שלפי חוקי התורה - הוא מבחינתו לא יוכל להשתחרר מאיתנו ולגרש אותנו. כי הרי כתוב - "תורה ציווה לנו משה מורשה קהילת יעקב". ודרשו על הפסוק הזה, אל תקרא מורשה אלא מאורסה. כלומר שבקבלת התורה אנחנו כאילו התארסנו עם ה´ והתורה. לכן גם לגויים אסור ללמוד תורה. כי זה כאילו גוי שבא על אשה מאורסה. לגבי ההמשך: ידוע ששאר אומות העולם קיבלו 7 מצוות של בני נוח. אם תרצה אני אכתוב לך אותם. הם לא שמרו על המצוות האלה, לכן הקב"ה החליט שבתור עונש, אפילו אם הם כן ישמרו עליהם, הם לא יקבלו על זה שכר. מכיוון שאפילו את המצוות הפשוטות האלה הם לא שמרו, אז וודאי שאת כל התרי"ג מצוות, שהם הרבה יותר קשות - לא היו שומרים, אפילו אם התורה היתה ניתנת להם בכפיה. יום טוב.