שמעתי על הספר

שמעתי על הספר

"ריפוי או פיתוי" בתכנית של אברי גלעד. מישהו מכם קרא אותו? מה רשימת הנקטלים ומה המומלצים? אני מעוניין לקנות אותו יד שנייה (אם מישהו התאכזב ממנו כאן בפורום). אפשר לפנות אלי במסר.

ינוקא1

New member
בבל"ת טהור.

קראתי עליו באינטרנט ביקורות בY נט , וברור לי שהמדובר בספר שכולו קשקוש בלבוש. רפואה משלימה איננה מדעית , אם היא היתה מדעית היא היתה רפואה קונבנציונלית. הנסיון של מחברי הספר לפסול כל מה שאינו מדעי אומר בעצם "בואו נפסול את כל הרפואה המשלימה". לא רק זה - מחקרים רבים מראים יעילות של שיטות שונות (כגון דיקור) גם אם אין הבנה מדויקת של איך זה עובד. הנסיון שלהם לתת הסברים "מדעיים" ל"איך זה עובד" ואז לפסול את ההסברים שהם עצמם נתנו - פשוט מגוחך. בכל אופן - ברור לי שהדינוזאורים שכתבו ספר מסוג זה ודומיו , לא יכולים להעלים את האמת. עובדה היא שבכל העולם מכירים בערכה של הרפואה המשלימה ושטיפולים ברפואה משלימה פשוט מצליחים. כולל במקומות שהרפואה המערבית נכשלה בהם.

אם לראות במה שמופיע בכתבה יצוג

של הספר, יש שם דברים לא מוסמכים ולא בדוקים. לפחות בתחום שאני בקיאה בו.

האיש טוען שהוא הפרופ' הראשון לרפואה משלימה

ואני מכירה עוד . בהם פרופ' משה שטרנפלד מישראל.

nadaval56

New member
לא קראתי אבל אני מוכן לתמצת לך...

רפואה אלטרנטיבית - משלימה היא רפואה לא מוכחת ברובה שטומנת בחובה 2 סכנות עיקריות: 1. נזק ישיר - תוספי תזונה מסויימים גורמים לנזק כמו גם דיקור סיני וטיפולים אלטרנטיביים רבים אחרים. 2. נזק עקיף - הליכה למטפל ותליית תקוות שוא בטיפול עלולות לגרום להפסד זמן יקר בהתפתחות המחלה, זמן שינוצל בסופו של דבר על נסיונות כושלים במקום על הדבר האמיתי (רפואה קונבנציונאלית). סיכום: לאור האמור לעיל, אין ספק שהליכה לרוב המטפלים ברפואה המשלימה היא בגדר בזבוז כסף משווע. זה גם עלול להיות מסוכן וגם עולה הרבה כסף. סתם לא כדאי. נ.ב. לאנשים מיעוטי יכולת - אפשרות לקבלה בחינם של תרופות כמותרפיות לטיפול בסרטן. שווי התרופות 78,000 ש"ח (42 כדורים). התרופות נתרמו על ידי משפחתו האדיבה של המנוח שהלך לעולמו לאחר מחלה קשה.

שתי מסקנות מהתגובות שלכם

1. מי שהגיב לא קרא את הספר. קרא על הספר. 2. מי מאלה שהוא מטפל אלטרנטיבי שולל את מסקנות התקצירים האלה של הספר מכל וכל. במידה והם לא היו חיוביים לגבי התחום בו הוא מטפל. אני בכל אופן מעוניין לקרוא את הספר וחוזר לשאלה בראש השרשור. אם מישהו קרא (ואולי התאכזב) ומעוניין להיפתר מהספר, יתכן שאהיה מעוניין לקנות אותו במחיר סביר. אני מניח שבפורום הזה עלתה השאלה לגבי הכשרת והסמכת מטפל אלטרנטיבי. יש היום אנשים שעברו איזה "קורסצ'יק" של כמה עשרות בודדות של שעות (10-30 שעות במשהו עמוק מאוד) וקוראים לעצמם "מטפל ב....." או יותר גרוע, קראו על הנושא ספרות (מקצועית או חלקית) וגם הם מומחים. המקצוענים שבין המטפלים יסכימו איתי שאנשים כאלה עלולים להוציא שם רע מאוד לכל ענף האלטרנטיבה. היה בזמנו (לפני שנה פלוס) ניסיון (לא יודע מה היה ההמשך) להצעת חוק שתקבע נהלים מאוד ברורים לגבי מי יכול לטפל בטיפול אלטרנטיבי. מישהו מכם יודע מה קרה להצעת החוק הזו? כי בלי ספק, לפחות בארץ, יש באלאגן מושלם בנושא. יש מטפלים שאין להם הכשרה מתאימה והם לא מתביישים לגבות כספים עבור הטיפול הלא מקצועי שהם מציעים.

למעלה