שמעתי היום ברדיו

צלליתה

New member
שמעתי היום ברדיו

שמשרדים ממשלתיים יוכלו לשלוח לאזרחים מיילים שיחשבו כמו מכתבים רשומים. הרעיון הוא לחסוך כסף. (נקבו בסכום, ששכחתי). אני תמיד בעד לחסוך את כספי משלם המיסים, אבל הרעיון הזה לא ממש מוצא חן בעיני.

xslf

New member
זה בהחלט רעיון רע לטעמי

מכמה סיבות: * הפרוטוקולים הקיימים של דואר אלקטרוני מבוססים על "best effort", אבל אין דרך להבטיח בפרוטוקול שהדואר אכן יגיע ליעדו (ובתוך זמן סביר). * כתובות דואר משתנות תדיר. מי יהיה אחראי שרשימת כתובות הדואר אצל הממשל יהיה תמיד מעודכן ותקף? * ואם יהיה כזה מאגר- מה יבטיח שהוא לא ידלוף לזבלנים (שיהיו מוכנים לשלם לא מעט עבורו)? * עם כל דואר הזבל שיש, לדואר ממשלתי יש סיכוי לא רע בכלל להלכד במסננים נגד דואר זבל. * זו פשוט פירצה הקוראת לגנב ה-phising (בפרט) והונאות דואר אלקטרוני בכלל. נכון, אפשר לצמצם את הבעייה ע"י שימוש בחתימה דיגטלית על הדואר, אבל: א. הסיכוי שהם ישתמשו בו נמוך. ב. רוב המשתמשים לא ידעו מה זה "חתימה דיגטלית", איך לזהות שהחתימה תקפה, ומה לעשות עם זה בכלל. בקיצור: רעיון רע.

simplex

New member
ממה שאני זוכר מהרצאה ששמעתי

לפני כשנה, המדובר הוא לא בדואר האלקטרוני הרגיל, אלא על תיבה שתשב לכל אזרח, על שרת ממשלתי, ושממילא לא כל אחד יוכל לשלוח אליה דוא"ל. יתרה מכך, לא מדובר בחובה, אלא באפשרות שהאזרחים יוכלו לבחור בה. מי שירצה להמשיך ולקבל דואר רגיל (שגם שם יכולים דברי דואר ללכת לאיבוד) יוכל.

e-magine

New member
נשמע לי כרגע מאד שאפתני

הערה לגבי החתימה האלקטרונית. יש לנו חוק מאד מתקדם בנושא, ולקח שנתיים להסמיך רשמים לחתימות אלקטרוניות. היום יש נדמה לי שני רשמים מוסמכים וככל הנראה, מי שיכול לנצל את האפשרות לישם את החוק הם רק גופים עיסקיים גדולים. אני ממש לא יודע אם זה מיושם. שמעתי פעם באיזו הרצאה שיש כוונה לישם איזשהו מודל דומה לחתימה אלקטרונית בתוך ה"ממשל הזמין". כלומר, לבנות ולהפעיל מערכת שתשמש את עובדי המדינה ל"חתימה" בהתכתבויות בינהם בתוך הממשל. אין לי מושג אם דבר כזה הוקם. אם יש לך איזה מידע שאתה יכול מסור כאן בנושא הזה, אשמח.

ailag

New member
וצריך לבדוק אותה..

בשביל הודעה מהמדינה פעם במלא זמן, ואם לא בודקים לעתים תכופות חבל"ז. יש.

e-magine

New member
אין כרגע סיבה לדאגה

זה חא יהיה בשנים הקרובות. אין סיכוי. זה מחייב גם תשתית טכנולוגית שלא קיימת וגם שינויי חקיקה שתמיד לוקחים שנים.

למעלה