שמעתי ברדיו...

MishaB7

New member
שמעתי ברדיו...

שמעתי היום ברדיו משהו בקשר להעברת בסיסים של צה"ל מהמרכז לגליל ולנגב. נדמה לי שהזכירו גם את צריפין (לא הקשבתי כל כך). הכוונה היא לבסיסים עורפיים (של ג´ובניקים). מישהו יודע משהו בנושא ? ואם אכן הידיעה נכונה, האם זה יתרום לפיתוח הנגב (ובאר שבע בפרט) ? או שהחליטו להכריז על הנגב (וכל דבר אחר שהוא לא "המרכז") כעל קרקע סוג ב´ שאליה ניתן וצריך להעביר חומרי פסולת למיניהם (לדוג´: רמת חובב) ובסיסים של צה"ל ? fireman , שמעת משהו כזה ?

fireman

New member
ידידי היקר

עליך להבדיל בין גורמים תורמים לגורמים מזיקים. העברת בסיסי צה"ל היא מגמה שרצה כבר מספר שנים בעיקר בבסיסי חיל אויר, אזור הנגב משופע בשטחים נרחבים דבר שמאוד נחוץ לצבא בעיקר להקמת בסיסים מתקדמים ואימונים בשטחים נרחבים בעלות זולה יחסית, ידוע לי על בסיס שדה דב שנמצא בצפון תל אביב שהולך לעבור לבסיס נבטים שנמצא בדרך לערד. לגבי בסיס צריפין נראה לי מאוד תמוה להעביר את הבסיס הזה, מדובר במחנה הגדול ביותר במדינת ישראל שמאכלס בתוכו עשרות בסיסים של חילות שונים ומתפרס על שטחים עצומים עד כדי כך שמופעלים קווי אוטובוס של אגד בתוך המחנה. מה שכן ידוע לי שטייסות רבות מועברות כרגע לאזור הנגב בעיקר, העברת בסיס הוא תהליך ארוך מאוד שנדרשים בו השקעה של כספים רבים והעסקתם של מאות ואף אלפי עובדים שיעסקו בעבודות ההקמה, הצבא אינו מקים את הבסיסים בעצמו אלא מעסיק קבלני משנה, בניין, תקשורת, מחשוב, צנרת וכו....אלו מהווים מקורות תעסוקה לאנשים רבים לתקופות ארוכות מאוד, גם לאחר מכן מועסקים אזרחים רבים ואנשי קבע רבים שמשתכרים מעבודה בצבא או בשביל הצבא וזה כולל המון אנשים מאותו אזור. הקמת בסיס היא תרומה נכבדת בעיקר כמנוף כלכלי לאזור ולא כדוגמת רמת חובב שמהווה מפגע סביבתי.... מפריע לך שבסיס חצרים נמצא 10 ק"מ מבאר שבע? אתה חש בקיומו בכלל? אני בטוח שלא

MishaB7

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב

כשכתבתי "חומרי פסולת למיניהם (לדוג´: רמת חובב) ובסיסים של צה"ל" , לא התכוונתי חומרי פסולת למיניהם=בסיסים של צה"ל, ממש לא זאת היתה הכוונה. התכוונתי חומרי פסולת למיניהם , ובסיסים של צה"ל. 1 ו-2 . ממש לא מפריעים לי הבסיסים, השאלה שהפניתי "האם זה יתרום?" היתה שאלה+תקווה שזה אכן יתרום לנו משהו. מקווה שעכשיו אני יותר ברור. תודה על התשובה. ד"א, היום קראתי ב"כל הנגב" (נדמה לי) שברוורמן (התותח) דוחף להקמת שכונת מגורים לסטודנטים ואקדמאים, השכונה תוקם בחלק הצפון-מזרחי של העיר, אבל זה יקרה כאשר יעבירו משם את בסיס התחמושת (עוד כמה שנים), כל זה בנוסף לבניית פארק ההיטק המיועד ליד האוניברסיטה שיהיה מקום העבודה לכל אותם אקדמאים. בכלל, ברוורמן, לדעתי הוא אחד האנשים הכי תורמים לפיתוח העיר והסביבה בכך שהוא מוביל ומציע הרבה פרוייקטים לפיתוח האיזור, כולל מסוף הרכבת שיוקם סמוך לכניסה לבאר שבע, ליד האוניברסיטה. אחלה בנאדם, ראיתי אותו מוביל קבוצות רבות של תורמים מחו"ל ומהארץ בתוך האוניברסיטה תוך כדי הסברים על כל מיני דברים, הבנאדם מגייס תרומות רבות לאוניברסיטה, כל הכבוד!

fireman

New member
ברוורמן הוא איש אשכולות

אדם משכמו ומעלה, אם היה לנו ראש ממשלה כמו ברוורמן המדינה שלנו הייתה נראית אחרת ועל אחת כמה וכמה אם היה לנו ראש עיר כמוהו. לגבי בסיס תחמושת, אני מעודכן יותר מכל הנגב, הבסיס יפונה בתוך שנתיים לגבי מסוף הרכבת, היום פתחתי על הנושא דיון בפורום תחבורה ציבורית ואני אעביר אותו גם לכאן, המסוף יישבנה בסמוך לגשר הרכבת שעובר ליד שער רמות של האוניברסיטה (מצורפת מפה, סביר להניח שהנקודה האדומה שמסומנת בספרה 2 תהיה תחנת הרכבת)

crovee

New member
אמממ... בטח שזה יתרום

כמו שערן אמר, תנופה כלכלית לאיזור, ופיתוח. השפעה ישירה על באר שבע אני לא חושבת שתהיה או שאמורה להיות, אבל לאיזור, באופן כללי זה לא יזיק. ממש כמו בסיס חצרים- שהוא ידוע ומוכר כבסיס מאוד טוב, וכן, אני שמה לב אליו ערן... הרבה "תיירים" או בכל אופן תושבי ערים שונות באים, ועוברים לי ממש ליד הבית- ושואלים כיצד הם מגיעים לבסיס חצרים... הדבר מאוד נחמד, ותורם רבות. אם לא הבנתי אותך נכון, אני אשמח לתיקון.

fireman

New member
התווכנתי לבסיס חצרים כמפגע סביבתי

את מרגישה ברעש המטוסים? בזיהום אויר מהבסיס? הבסיס גורם לפקקי תנועה? לא לא ולא.... לגבי השאלות, עוד מעט גם זה ייפסק כשישלימו את כביש עוקף נאות לון מה שיאפשר נסיעה לחצרים ישר מהכניסה מכיוון תל אביב

למעלה