שמעתי בחדשות

נעה גל

New member
שמעתי בחדשות

שועדה חינוכית כלשהי קבעה שהשיטה בה הורים חייבים לרשום את ילדיהם לבתי הספר הקיימים באיזור מגוריהם נכשלה כשלון חרוץ. שמחתי מאוד לשמוע את הידיעה הזו. הרגיעה אותי במיוחד המחשבה שהשיטה הזו עובדת כבר בערך 26 שנים (היא היתה קיימת כשאני נכנסתי לכיתה א´) ובטח יקח למגר אותה עוד 26 שנים (עד שילדיה של אורן יכנסו לכיתה א´)

לאה_מ

New member
הידיעה החדשותית הבאה בטח תהיה

שועדה מיוחדת שמונתה על ידי שרת החינוך מצאה בסופם של חודשי דיונים ארוכים, שילדים שלומדים יחד עם 40 ילדים נוספים בכיתה מצליחים פחות ונהנים פחות מילדים שלומדים רק עם עוד 20 ילדים... אבל טוב שיש בחדשות גם ידיעות כאלה. זה סימן שבשעה האחרונה לא היה פיגוע...

anat30g

New member
הכישלון

מנגד - העיר מגורי האינטגרציה חוגגת כבר כמה שנים... וגם זה לא עובד. כל הורה יכול לרשום את הילד שלו לכל בי"ס יסודי - אבל הוא לא יהיה זכאי להסעות אם הוא מחוץ לאיזור המגורים של בית הספר... אז מה זה עוזר שהוא יכול לרשום, אם בתכלס הוא לא יוכל לבצע את זה. שנית - בחטיבה - על מנת ליצור הזדמנות שווה לכולם - הילדים מקבלים הפניה לבית ספר... ללא שום קשר למקום מגוריהם - ז"א אתה יכול לגור מול בית הספר - ותקבל הפניה לבית ספר בקצה השני של העיר... שזה חלם באותה מידה.

נעה גל

New member
בדיוק בגלל זה אני חושבת שלא צריכה

להיות מדיניות של משרד החינוך בנוגע להפניות לבתי ספר! שההורים יעשו את השיקולים שלהם ברישומים. יש הורים שמוכנים להסיע את הילדים לקצה השני של העיר בשביל בית ספר "למדעי החרקים המעופפים" ויש כאלה שחשוב להם שבית הספר יהיה בשכונה. לגבי האינטגרציה- מה שמענין בשיטה זו, הוא, שהיא הובאה לישראל אחרי שהוכח שבארה"ב היא נכשלה (מה הם חשבו להם שם במשרד החינוך?). אני עוד הייתי מניצולי האינטגרציה בעיר שגרתי. כלומר, מחזור אחד אחרי בתיכון כבר השתתף בחגיגות...

עודאמא

New member
ומה עם זכותנו לנתב את חינוך ילדינו?

זה לא מדהים אתכם לפעמים איך הילד הזה, שאנחנו כל כך אוהבים ודואגים ומגנים, עלול לבלות שתים עשרה שנים במסגרת שאנחנו יודעים שהיא לא טובה לו, וכל מה שיש לנו לעשות זה לחרוק שיניים. למעטים יש היכולת והמשאבים להילחם. אז יש ארבעים ילדים בכיתה, מתוכם אחד עבריין קטן ואלים. אז יש מורה שכותכת בשגיאות כתיב, ויש מערכת שיעורים איומה ונוראה. כל שנותר לנו לעשות זה להשלים את החסר בבית, ולקוות לטוב. לפעמים אני ממש מרגישה כאמא רעה, שאני מפקירה ככה את הילדים.

יונת ש.

New member
הזכות קיימת, למי שמוכן לקחת אותה

לא חייבים לשלוח את הילדים למקום שנראה לך לא טוב. אפשר להצביע ברגליים, וללכת לבי"ס אחר, אפשר לעבור לגור במקום אחר (ואני מכירה כמה אנשים שבאמת עשו את זה בגלל מערכת חינוכית), או הכי פשוט
- לעבור לחינוך ביתי.

למעלה