שמעו שניה

Felicityy

New member
שמעו שניה ../images/Emo68.gif

הביטוי אנטי-גלובליזציה הינו ביטוי ענק המאגד בתוכו מספר רב מאוד של תנועות עולמיות שהמכנה המשותף שלהם הוא אכן אנטי. אבל השאלה היא אנטי מה? כי לעיתים כשאת אנטי ניסויים בבע"ח,את בעד בע"ח! אם את אנטי תאגידים חונקים,זאת אומרת שאת בעד חופש רחב יותר לצרכן,ליזם ולפועל-את מבינה שכשתאגיד מגיע למצב שבו הוא יכול לשלוט על אלמנטים רחבים ותחומי חיים שלא קשורים לכלכלה גרידא,זה פתח הרסני ביותר לכל הסובבים אותך. כשאת נגד פרסומות בכל מקום ומקום(מעל כביש מהיר ככיסוי לבניין בהקמה או שיפוץ,בתי-ספר ומוסדות ממשלתיים,בשירותים ציבוריים ובטלויזיה ציבורית השייכת לממשלה)את בעצם בעד חופש למוח,חופש לעיניים,החזרת המרחב הפתוח שחסר כ"כ לכולנו. לכן אנטי-גלובליזציה זה לא רק נגד,אלא דפקא גם הרבה בעד. ולמי שניסה כאן להציע כי הדרך לשינוי היא בחינוך,העלה נקודה חשובה ביותר להבנת הנושא בפרט,והעתיד המשותף של כולנו בכדור הזה ככלל. אבל אני לא זוכרת אף מהפכה שקטה,אף הפיכה לא-אלימה ואף מהפך שבא בדרכי שלו ונועם. אפילו ההפיכה הכלכלית,המהפכה התעשייתית-כל אלה באו לידי ביטוי בצורה של אלימות,אי-השארת ברירה לתושבי הכפרים דאז,והרבה-הרבה ניצול של עובדים ועובדות. כך שהדרך להביא את הנשים והגברים שסביבנו למצב של חינוך צריך להיות בדרך של חינוך מחדש. וכמו כל אחת ואחד בעולם המודרני(שכנגדו אין לי שום דבר),למדנו שבשביל לקבל משו חדש צריך לוותר על הישן,וכדי לוותר על הישן אנחנו צכים להיות משוכנעים שהחדש טוף יותר. אז להראות את זוועות התאגידים(למי ששאל-תאגידים דוגמאת מקדונלדס,פרוקטור אנד-גמבל ועוד ועוד)צריך,ואין דרך נעימה להגיד לאדם מהרחוב שרוב האנשים ששולטים עליו רואים אותו יותר כצרכן ופחות כאדם,שלא לומר על התייחסותם אליו כאל בעל זכויות. לסיכום(בערך..),התנועה,לה אנו מנסות ומנסים להושיט כאן יד קטנטונת,מכילה בתוכה מגוון רחב ביותר של דעות(מאנרכיסטים ועד עשירים שאכפת להם מהסביבה,משכירים שרואים את עצמם מנסים למלא את החלל הזה שיש להם בחיים בעוד ועוד מוצרים שהם לא צכים ועד מובטלים שנזרקו מחברות שנרכשו ע"י תאגידים ופורקו לגורמים כדי להוות רווח בעד בעל התאגיד)וכל אחת ואחד מכם,אם יעצור רגע ויסיט את מבטה/ו מהטלויזיה או מהאינטרסים האישיים שלו/ה,יראה כי הגלובליזציה נמצאת בכל מקום והופכת אותנו לשלה. אנחנו נוותר ונמכור את עצמנו? אני מנסה לחשוב שלא. ואתן?ואתם?

zooey

New member
../images/Emo45.gif

אולי כדאי לסדר חלק מהדברים שנכתבים פה בצורה מאורגנת ולשים אותם כמאמרים. נראה שיש הרבה שאלות שחוזרות על עצמן ועוד יחזרו על עצמן. ומעבר לזה - השאלה מה אפשר לעשות, מעבר להקמת הפרוםץ השאלה אם יש מקום לנקוט פעולות ולהביא לשינוי מחשבתי בהיקף רחב יותר.

למעלה