שמעו קטע

L i r a n 5

New member
לא

התכוונתי שאם ערבי יזרוק לי משהו כמו שזרקו לך ["אשכנזי"], אז אני לא אענה לו.

yoavshovav

New member
אני כותב את ההודעה בתמצות כדי לפשטה:

אמרתי שיוצא לי להיחשף לצדדים רבים בעולם הערבי כולו בזכות התקשורת והשפה הערבית. אני מאוד נהנה מההזדמנות הזאת שניתנה לי בזכות ידע השפה הערבית. בזכות הידע שאני צובר, אני מעדיף להמנע מההכללות והדעות הקדומות לגבי הערבים כי הן לא נכונות לגבי כולם. למרות שאני נהנה מהדברים שציינתי (טלביזיה בערבית ,מוזיקה בערבית...), אמרתי שהמקרה היום גרם לי להתמקד בתובנות נוספות שקיימות אצלי מאז ומתמיד- יש הרבה פלסטינים שלא רוצים אותנו כאן. היחסים עם הפלסטינים כמו שאתם יודעים משליכות על קשרים עם שאר העולם הערבי. והשאלה שלי הייתה איך אתם כתלמידי ערבית רואים את המצב היום, אם יש סיכוי לשלום במזה"ת, למה אתם נחשפתם בזכות השפה הערבית בכל הנוגע למצב היום...

yoavshovav

New member
תיקון

הבעיות עם הפלסטינים כמו שאתם יודעים משליכות על קשרים עם שאר העולם הערבי.- זה מה שהתכוונתי לכתוב.

Yassi K

New member
יואב אתה בחור טוב

אבל תמים. מסכים איתך לגמרי במה שאמרת אבל לדעתי אתה קצת תמים בנושא הערבים וכל מה שקשור לזה. לצערי, כמה שאני בעד ערבים ובעד שלום אי אפשר להתעלם מהעובדה ש*רוב* הערבים שנמצאים פה בישראל לא מתים עלינו בכלל ואם תתקיים פה הפיכה שלטונית הם יקומו ראשונים נגדינו, ואם יתקיפו אותנו (כמו שאתה בעצמך נתת דוגמה למלחמת לבנון ה-2) הם יהיו ממש לא בעדנו. אני רואה את זה ככה: אתה צודק בהכל וגם אותי מאוד מעניינת השפה הערבית,היחסים בין הערבים לערבים ובין יהודים לערבים ומה שהם חושבים והכל ואני גם מקווה שיהיה שלום בעתיד, אבל אל תהיו תמימים אנשים. מה שמעניין את הערבים זה קודם כל עצמם! מה שאומר שהם רוצים את המדינה הזאת לעצמם, הם רוצים שלווה ואושר לעצמם (מה שלא קורה כשהם חלק מהמדינה היהודית הזו) ועוד ועוד... אני אומר שיפה להתעניין ולסמפט אותם.. ולהפך, לא לפחד מהם כאילו הם כולם מסוכנים אבל צריך לא להיות תמימים, לחשוש מהמניעים ולדעת שחלקם אולי רוצים שלום אבל כל המדינות פה מסביבינו רוצות דבר אחד (בהקשר למדינת ישראל) וזה להפוך את המדינה למדינה ערבית לחלוטין, כמו שהם חושבים שהיה צריך להיות מלכתכילה ושהמדינה הזאת שייכת להם בלבד. ואתם לא צריכים לנחש מה הם מוכנים לעשות ומה הם מוכנים להקריב בשביל להגיע לזה.

yoavshovav

New member
גם לך אני ממליץ בחום

לקרוא מחדש את מה שרשמתי, ולשים לב לשורות המודגשות. ותווכח שאני לא כל כך תמים. אני מעמיד את האהבה שלי לדברים מסויימים בעולם הערבי לעומת ההכרה בכך שחלק נכבד מהשכנים שלנו רוצים ברעתנו. שוב, חשוב לקרוא הכל.

yoavshovav

New member
כן

כתבתי לך את זה בהודעה שהצגת את עצמך אבל זה היה חמש דקות לפני שהיא כבר עברה לעמוד הקודם.

yoavshovav

New member
אתה אח של קרן?!!!!!!???????!!!!!!!!!?!!!!!

איזה קטעים פה וואו וואו איזה קטעים פה וואו וואו

yoavshovav

New member
אה,

אה, ומה שהכי חשוב שחצי מהשרשור פה מתעסק באיך לעוות את הדברים שלי כי אמרתי שאני רואה גם צדדים יפים בעולם הערבי כולו.עזבו שהחלק המודגש בהודעה המקורית מראה ביקורת נוקבת כלפי הפלסטינים שהם חלק מהעולם הערבי . זה לא ממש משנה כשכתבתי משהו אובייקטיבי נכון? פרט ללירן ופזית אף אחד לא ממש שם לב לתוכן של מה שכתבתי לדעתי. אני מקווה שמהוויכוח הזה תקחו איזה עשר דקות של מחשבה לגבי העולם שמסביבנו מהיבטים שונים. הכוונה שלי הייתה להראות את החשיבות שבהכרת הצד השני על הטוב ועל הרע.

SHARON 103

New member
זה נושא מאוד מורכב מה שהעלת../images/Emo198.gif

תראה, קודם כל אני חושב שלא הייתי פותח חלון כי אם יש יהודים שדוקרים ונותנים מכות בראש עם האלה שלהם אז אני לא אתפלא שגם אזרח ערבי ישראלי שלא מחבב אותנו "הציוניים" ידפוק לך איזה מכה בראש. לגבי מה שאמרת, זה באמת לא נעים לחיות תמיד בהרגשה שאתה לא "מקובל" ולא מכירים בזכות קיומך ובמולדת שלך. העניין הוא שמשני הצדדים (ולדעתי בעיקר מצד הערבים) יש אי כיבוד הרגשות והזכויות של הצד השני. הערבים גורמים לזילות של השואה בכך שהם משרבבים את המילים היטלר, נאצים וגטו לכל פעולה של צה"ל בשטחים נגד פעילי טרור וכו'. ישראל מצידה חייבת לחשוב (וזה ממש קשה, אני מודה) איך לבנות את האמון של הפלסטינים מחדש ולזכות באהדה של העולם הערבי כך שיכירו בזכותה להתקיים. זה לא סוד שרוב הערבים לא רוצים אותנו כאן ואנחנו עסוקים כל הזמן בהלקאה עצמית. לדעתי, אחת הטעויות הראשיות שלנו זה שאנחנו קוראים לפסטינים כ"עם פלסטיני" מפני שהפלסטינים הם לא עם אלא חמולות שהאספו במקום אחד ואוחדו ע"י יאסר עראפת וע"י חמאס ותנועות שגרמו להרמוניה בין כל הפלגים במטרה אחת והיא להרוס את ישראל. מה שהיה לי עצוב במלחמה האחרונה היא העובדה שהערבים בישראל לא יצאו בגלוי נגד נסראללה. ח"כים, מנהיגי תנועת מוסאוה ואנשים בכירים מהמגזר אמרו שהם מתנגדים לכל סוג של מלחמה . כאשר שאלו אותם האם חיזבאללה אשם אז הם אמרו שישראל אשמה כי היא מבצעת מלחמה נגד האזרחים בלבנון. מה שכואב לי זה העיוורון המוחלט של רוב הערבים בישראל ושל חלק מאיתנו (בעיקר אנשי שמאל סהרוריים) שחושבים שאנחנו כל הזמן רק אשמים. וזה לא נכון! ולגבי מה שאמרת, אני גם אוהב מאוד את השפה ואני רוצה לדעת אותה וללמוד אותה אבל לצערי אין ממש אפשרות. אם אני רוצה ללמוד מדוברת אז אני הייתי רוצה ללכת לאיזשהו מקום שיש בו ערבים ולנסות לדבר איתם , ללמוד מהם ולשמוע אותם. עכשיו, כשאין אמון בין הצדדים, כשהסכנה אורבת לך מכל פינה אז אתה מעדיף להתחפר בתוך המקום שלך ולא להכיר מקומות חדשים. אני מודה, זה די מפחיד ללכת לכל מיני מקומות של ערבים כי אתה לא יודע אם מי שמדבר איתך רוצה באמת בטובתך או שרוצה להזיק לך. עצוב לי שאנחנו חיים כאן בחוסר ודאות ואי אמון...ואני די פסימי. אני לא רואה לזה סוף בשנים הקרובות. ../images/Emo10.gif

yoavshovav

New member
אמרת דברים מאוד מעניינים

ואני מסכים עם רוח דבריך. גם לי הדברים האלה מאוד מפריעים ואם לשפוט באובייקטיביות אני חושב שבכל הסכסוך הזה קיים אי-כבוד בעיקר מהצד הפלסטיני.

למעלה