זה נושא מאוד מורכב מה שהעלת../images/Emo198.gif
תראה, קודם כל אני חושב שלא הייתי פותח חלון כי אם יש יהודים שדוקרים ונותנים מכות בראש עם האלה שלהם אז אני לא אתפלא שגם אזרח ערבי ישראלי שלא מחבב אותנו "הציוניים" ידפוק לך איזה מכה בראש. לגבי מה שאמרת, זה באמת לא נעים לחיות תמיד בהרגשה שאתה לא "מקובל" ולא מכירים בזכות קיומך ובמולדת שלך. העניין הוא שמשני הצדדים (ולדעתי בעיקר מצד הערבים) יש אי כיבוד הרגשות והזכויות של הצד השני. הערבים גורמים לזילות של השואה בכך שהם משרבבים את המילים היטלר, נאצים וגטו לכל פעולה של צה"ל בשטחים נגד פעילי טרור וכו'. ישראל מצידה חייבת לחשוב (וזה ממש קשה, אני מודה) איך לבנות את האמון של הפלסטינים מחדש ולזכות באהדה של העולם הערבי כך שיכירו בזכותה להתקיים. זה לא סוד שרוב הערבים לא רוצים אותנו כאן ואנחנו עסוקים כל הזמן בהלקאה עצמית. לדעתי, אחת הטעויות הראשיות שלנו זה שאנחנו קוראים לפסטינים כ"עם פלסטיני" מפני שהפלסטינים הם לא עם אלא חמולות שהאספו במקום אחד ואוחדו ע"י יאסר עראפת וע"י חמאס ותנועות שגרמו להרמוניה בין כל הפלגים במטרה אחת והיא להרוס את ישראל. מה שהיה לי עצוב במלחמה האחרונה היא העובדה שהערבים בישראל לא יצאו בגלוי נגד נסראללה. ח"כים, מנהיגי תנועת מוסאוה ואנשים בכירים מהמגזר אמרו שהם מתנגדים לכל סוג של מלחמה . כאשר שאלו אותם האם חיזבאללה אשם אז הם אמרו שישראל אשמה כי היא מבצעת מלחמה נגד האזרחים בלבנון. מה שכואב לי זה העיוורון המוחלט של רוב הערבים בישראל ושל חלק מאיתנו (בעיקר אנשי שמאל סהרוריים) שחושבים שאנחנו כל הזמן רק אשמים. וזה לא נכון! ולגבי מה שאמרת, אני גם אוהב מאוד את השפה ואני רוצה לדעת אותה וללמוד אותה אבל לצערי אין ממש אפשרות. אם אני רוצה ללמוד מדוברת אז אני הייתי רוצה ללכת לאיזשהו מקום שיש בו ערבים ולנסות לדבר איתם , ללמוד מהם ולשמוע אותם. עכשיו, כשאין אמון בין הצדדים, כשהסכנה אורבת לך מכל פינה אז אתה מעדיף להתחפר בתוך המקום שלך ולא להכיר מקומות חדשים. אני מודה, זה די מפחיד ללכת לכל מיני מקומות של ערבים כי אתה לא יודע אם מי שמדבר איתך רוצה באמת בטובתך או שרוצה להזיק לך. עצוב לי שאנחנו חיים כאן בחוסר ודאות ואי אמון...ואני די פסימי. אני לא רואה לזה סוף בשנים הקרובות. ../images/Emo10.gif