טוב, עכשיו
אם לקחת את הציניות של התגובה האלימה- שכוונה *דווקא*
כדי לא לפגוע באדם שכתב אלא להציג בצורה גסה דברים גסים, ונימוס בצד
(בעיקר כזה שמשמעותו ריקנית להחריד).
מעבר לעובדה שהכרתי נשים וגברים שהמוח שלהם כמו מחשב קוונטי מעבדים ומעבדים- אולי לא זכור לכם אבל במקורות שאתם מאמינים בהם (למעט שנאת נשים ,שנאת הגוי ושנאת ערב רב) - יש מקום לא מבוטל לנשים.
עוד לפני התרננות הגזע של הבן של הקוק- האמהות מקומן מקום קדוש של ממש לא רק בהדלקת הנר ועוד לפני טומאת הנחש וכל בילבולי הביצים - הן הצד האחר , תרתי ממש ממש - הצד שבונה ואין לא לאדם ישוב דעת ולא לאשה נשמה שלמה בלי בן הזוג שלה.
אפשר ללמוד כמו שלומדים ממעשיות רבנים לא רק מגנב בבית הכלא , לא רק מאלישע- שרכב על סוס/חמור (אם לחזק את בלעם) בשבת והלך אחריו תלמידו ואמר רימון מצאתי ואת קליפתו זרקתי - אלא ממש אפילו בסיפורי מעשיות מעכביש שיושב וטווה את חוטיו את הגדול בקטן ביותר שכן אין לפניו לא גדול ולא קטן.
ובאמת באיזו זכות יכול אדם לדבר על בשרו ממש- שכן "והיו מבשר אחד" ולדבר על אשתו , אם ילדיו לעתיד כך? חסרים איזכורים לנשים שלא גמרא ולא תוספתא ולא פסוק אחד על לשונן שישבו ועמדו כל הלילה כל עוד הנר דולק (ואפשר לתקן) שהחליפו עמוד אחר עמוד לבעליהן? חסרות אביגיל שידעה ללמד הלכה גם לרשע ? אתה ושכמותך מערערים על רבי נחמן שציין במפורש שאינו בן של אלא איזכורו הוא בנה של פייגא שחסרה וחיסרה פת לחם מפיה למען בנה הקט?.
והאם בשכל נבצר מהאנשים? מהי העליונות על בשרה שלך אם לא טומאה ופיגולים?
אני לא מצפה לאיזכור כזה ולפי דעתי לא היה קשה לי להוכיח "חוכמה זולה" וריקה גם בקרב הנשים - שכן חוכמה היא מעגלית ולא רק בעולם עשיה של ממש או יצירה- אלא ממש ממש מכל הקטן והגדול , צר ורחב, למעלה ולמטה שאין להבחין.
בעיני בעיקר לאדם ממש ממש שמתכוון להקים בית עם אשתו , זו שאחראית ואפילו היה זה רק להלכות הכשורות של מאכלו - והיה הכי שובניסט שיהיה ויודע כמה דרוש פלפול וחריפות גם בכהנה שיתבייש בעצמו כשהוא מדבר ככה ומאמין ככה בפוטנציאל של זוגתו. אם היה לי בן זוג /בת זוג גבר או אישה לא הייתי חדלה לראות את אינסוף האנשים ואינסוף הגברים ואינסוף השכל , אהבה ומידה רק בה בה לבדה- רק בו בו לבדו. לא אמרתי שאדם היה ומצא עוד אהבה-ואפילו לא אמרתי שאפשרי שכן באמת שאהבה עליונה (מה שלא מונע את הבלחותיה ואיזכוריה לשלמות הזו) היא לא אלא בין אדם ומקום - או כמו שאמר רב המהרסים אבולעפיה שבכל אדם יש אלוהים ובכל אלוהים אדם ואין זה גורע גם בצלמו ודמותו השכלית או הנפשית - או הפיזית ממש ממש בכינה וכתם הבוץ מכבודו שלו - של המקום - לא אמרתי שהיה אדם שאהב אחר ויש אדם שאוהב אחר, אבל מינימום דיגנטי ופכחון וחשבון נפש היית מתחייב.
גם טענת התפילה מבישה היא שכן נשים פטורות הרי , ואני מכירה רבות וטובות עוד מהאולפנא שהיו מקדימות עם הנץ החמה לרוץ ולהשתדל בתפילה למען יראו טוב כל ישראל ולא הן ולא משפחתן ולא בעלן - שלא לשמה ואף לא חלום שתבוא לשמה. אז אפילו אם אני מעדיפה להגיס את ליבי ולא לפגוע- הנה אני מעדיפה פגיעה. צר לי שחזרתי רק לעלעל בתגובות של אדם אחד כאן שאני צריכה להבין זוהמה אמיתית של שגב הלב , גסותו ויהירות לא קדושה כלל במקום הזה. צר לי שהכעס כמו עבודה זרה של ממש כמו מחשבת אפיקורס - נדמית לי שכולה עבודה זרה בכאן . איכס. מצטערת , אבל איכס...