שמעו קטע יפה!

מ י ש י

New member
שמעו קטע יפה!../images/Emo6.gif

בס"ד כתבתי אותו בפורום אחר, אבל חשבתי שאין סיבה לא לכתוב גם כאן... למה לא? חינוך בשבוע שעבר (לידיעת משטרת ישראל) עקפתי גברת אחת מימין, ברמזור היא תפסה אותי, ואמרה לי בחביבות של קובה שהעירו אותה מהשינה:"תגיד לי, לא אכפת לך מהילדים שלך?!" היות ואכפת לי מהם (רובם לא נולדו עדיין...) התנצלתי עמוקות. זה לא עזר הרבה. הגברת הקדישה את כל האור האדום למבט נוזף ומלא האשמה. עד שהיא נסעה כבר יצא לי כל החשק להיות נחמד. נתתי גז ועקפתי אותה שוב מימין, הפעם בכוונה. כי נשבר לי מאנשים שמחנכים אותי. החינוכיות, אם תחשבו על זה לרגע, היא הסוג הנפוץ ביותר של תוקפנות שיש בישראל. כולם מחנכים. זוגתי שתחיה, למשל, הלכה לא מזמן לבנק והזמינה עשרה פנקסי צ'קים. "מספיק לך חמישה" נזפה בה הפקידה. "מה יש לך לבזבז כ"כ הרבה?" ונשאלת השאלה (החינוכית) מה זה עניינה בדיוק? הטריפ שלנו בחיים זה להוציא צ'קים על סך שקל אחד. טוב לך? ולמה אנשים שהעישון שלי מפריע להם אומרים לי שהעישון שלי הורס את בריאותי? שיגידו שהם נחנקים,אני מבין. אבל מה אכפת להם מהבריאות שלי? אני רוצה למות צעיר, ככה נעים לי. עכשו תעזבו אותי במנוחה. ברגע שאתה מתחיל לשים לב לעניין, מתברר שמדובר פה במגפה. כשאני יורד למכול, גברתי עם הפאה הסגולה, אני רוצה להרגיש חופשי לבקש שתי לחם, אם את מתקנת את העברית לאנשים שאת לא מכירה, אל תתפלאי אח"כ שהם שואלים אותך למה את צובעת את השיער בטרפנטין. שלא לדבר על המלצריות ששואלות אותך :"היית רעב היום, הא?" זה לא אני, הסתרתי איתי את דנידין, והוא אכל חצי. אני גם לא סובל אנשים שמחליטים מה לא מתאים לי :"לא מתאים לך לאחר" הם אומרים. האמת -דווקא מתאים לי מאוד לאחר, זה טוב לשעות השינה שלי. תגידו שזה מעצבן אתכם, תגידו שאתם מבטלים את הפגישה, תגידו שאתם לא רוצים לראות אותי יותר.כי רק אני יודע מה מתאים לי ומה לא, כי החכמה היא להגיד 'אני', אני כועס, אני נפגעתי, אני מבוהל כי סכנת את חיי. המחנכים, מלבד זה שהם נשמעים כמו גננות טעונות טיפוח בגן של מחוננים, גם לא עוזרים לאף אחד. כשאתה אומר למישהו :"מה כ"כ דחוף לך שאתה חייב לעבור באור אדום?", רב הסיכויים שהוא יעצור כדי לענות לך ומילותיו האחרונות יהיו :"תעזוב אותי, נודניק". וחוץ מזה, הבן אדם הבא שיבוא אלי הביתה ויגיד לי שאי אפשר לגדל ילד בבלאגן כזה, יעוף מכל המדרגות.
אז בואו ננסה לחנך קודם כל את עצמינו ורק אח"כ אחרים....
נכון יפה?????

eviv

New member
מצד שני

כן המשפט עם ישראל אחים הוא דיי נכון כי לכל אחד איכפת מהשני... וטאתה רואה את זה בהרבה מקומות, דוג' קטנה אם אתה מחפש רחוב אתה לא תתבייש לשאול את אחד האנשים אשר עוברים ברחוב- במקומות אחרים אפילו אם תשאל רוב הסיכויים שלא יתייחסו אליך... מצד אחד אולי המצב כיום קיצוני בשבילך ואף מעצבן אבל אני מעדיף את המצב כיום מאשר את הקיצונות השנייה...

LadyTitania

New member
מצד שלישי

כשאנשים מעירים לך, או כמו שיאיר לפיד אומר כאן "מחנכים" אותך, לפעמים (כמעט תמיד) זה לא נעשה מתוך אכפתיות, אלא מתוך ביקורת לא בונה וסתם התערבות בענייניו ועיסוקיו של אדם אחר. שלא יפלשו לד' אמותי...

lali37

New member
קטע יפה

אני מכירה קטע דומה שמדברגם על אותו נושא.... רק שזה כאילו על אחד שנתקעה לו המכונית או משהו כזה וכולם מציעים לו עזרה ונותנים לו עצות וכאלה....

למעלה