שמעו חברה יש לי שאלה

mAdGirL2

New member
שמעו חברה יש לי שאלה

האם כדי לי ללכת לפרוייקט שחק? אני פה בדילמה קשה אז אם אתם יכולים למנות לי מה היתרונות והחסרונות של הפרוייקט הזה אני אודה לכם מאוד.. בנוסףת האם אפשר לצאת לקצונה דרך פרוייקט שחק?

reembel

New member
אולי תספרי לנו מה זה פרויקט שחק?!

מה הציעו לך ללמוד בו ואיפה? כי שמעתי שבחיפה זה נקרא "אופקים טכנולוגים", ובב"ש זה נקרא "פעמי עתידים"

mAdGirL2

New member
מה זה משנה איך קוראים לזה?

הנה משהו שמצאתי באינטרנט על הפרוייקט: חיל האויר מציע לתלמידי המכללה הטכנולוגית העירונית במגמת מכונות ( הנדסאים וטכנאים ) מסלול קדם מקצועי ייחודי במסגרת פרוייקט "שחק". הסטודנטים אשר יצטרפו למסלול "שחק" ייהנו מהטבות הבאות: א) השתתפות בגובה כ - % 80 בשכר לימוד, ע"י "חיל האויר" ב) שירות צבאי ב"חיל האויר" ג) למצטיינים תנתן אפשרות לבצע את פרוייקט הגמר, בנושאי מחקר בהנחיית מהנדסי חיל האויר. ד) עזרה אישית צמודה במשך זמן הלימודים. ה) אפשרותלהמשך לימודים לתואר מהנדס B. TECH מיד לאחר סיום הלימודים במסלול הנדסאים. ו) התחייבות לשרות קבע במסגרת פרוייקט "שחק". ז) מסלול ישיר ללימודי המשך להנדסאים ללא צורך אישור דחיית גיוס (ויזות ) מצה"ל. אבל זה רק על הנייר, אני רוצה לדעת בתכל'ס אם זה שווה או לא, שמעתי שיש גם פרוייקט דומה בחיל החימוש, מה יותר עדיף לדעתכם?

תראי

מה שתעשי בעצם זה תלמדי שנתיים(שנה וחצי ליתר דיוק) לתואר הנדסאי (אני לא יודעת באיזה תחום אבל זה יכול להיות מכונות,חשמל,אלקטרוניקה). שירות צבאי בחיל האוויר(שוב תלוי באיזה תפקיד תיהי) אבל רוב האנשים(שוחרים או חיילים) שמגיעים לח"א היציאות שלהם על הפנים(חצאים) ולרוב זאת עבודה בטייסת (שוב הכל תלוי במקצוע שאותו למדת). בקשר לפרויקט-כדי לקבל את תואר הנדסאי את תצטרכי לעשות פרויקט גמר (כמובן מורים ינחו אותך ויעזרו לך) ובסוף את תבחני עליו. בקשר ללימודי התואר ראשון-מצטיין באותה כיתה או בעל נתונים גבוהים יקבל הצעה ואח"כ יבחנו אותו(ידוע לי שצריך פיסיקה ופסיכומטרי-בגלל זה חבר שלי לא התקבל ללימודים למרות שהוא היה מצטיין כיתתי). כך שהסיכוי שתגיעי ללימוד תואר ראשון הוא דיי נמוך ואני לא מזלזלת בך פשוט ככה זה. ואם את כבר הולכת עלזה אז עדיף ח"א.

murzik3591

New member
כמה תוספות בנוגע למסלול השוחרים...

להמשיך לתואר ראשון אפשר אם את מצטיינת בלבד ורק בשתי מכללות בארץ: מכללת אריאל/כרמיאל. א. נכון ב. וואו
ג. לנו גם סיפרו על כיפה אדומה, בסוף זה לא יוצא לפועל. ד. ושמעתי שגם החמצן באוויר ששם מגיע בחינם, מוזר שלא רשמו את זה כבונוס. ה. כתבתי כבר למעלה. ו. ממתי זה משהו טוב להתיחב לקבע
ז. כשמו של הסעיף זה מה שאפשר לקבל בעיקר מתוך השכנועים המעפנים שרשומים פה. נ.ב. ככה זה במסלולי שוחרים רגילים של חייל האוויר, לא מכיר את פרויקט שחק. קחי בחשבון ושיהיה

reembel

New member
אפשר להמשיך בעוד מקומות

אני מכיר משהו מב"ש שסיים י"ד וימשיך באוקטובר במכללה האאקדמאית לתואר מהנדס. וזה לא קשור למצטינת! יכולים להיות 3 מאותה כיתה, תלוי כמה הקציבו אנשים, ומה הציונים שלהם בהנדסאי, פסיכומטרי ובגרות.

murzik3591

New member
טוב אני אתקן את עצמי, יש מכללות...

נוספות שאפשר להמשיך בהם. היחידות שמקבלות את תואר הנדסאי כשנתיים אקדמאיות זה המכללות שרשמתי למטה, יכול להיות שהוא התקבל אבל תברר גם כמה קורסים הורידו לו. יש מצב שהוא ילמד שלוש שנים ואפילו יותר.

reembel

New member
יש לו 3 שנים

הוא סיים את ההנדסאי קצת אחרי אפריל, אם הוא היה ישר ממשיך ללמוד זה היה יוצא שנתיים וחצי, כי אז היה לו גם את סמסטר הקיץ, הוא מתחיל מאוקטובר, לכן הוא בזמן הזה בבית, ואז זה יוצא 3 שנים.

למעלה