" שמעו-זאת בית-יעקוב,"

" שמעו-זאת בית-יעקוב,"

א שמעו-זאת בית-יעקוב, הנקראים בשם ישראל, וממי יהודה, יצאו; הנשבעים בשם יהוה, ובאלוהי ישראל יזכירו--לא באמת, ולא בצדקה. ב כי-מעיר הקודש נקראו, ועל-אלוהי ישראל נסמכו: יהוה צבאות, שמו. {ס} ג הראשונות מאז הגדתי, ומפי יצאו ואשמיעם; פתאום עשיתי, ותבואנה. ד מדעתי, כי קשה אתה; וגיד ברזל עורפך, ומצחך נחושה. ה ואגיד לך מאז, בטרם תבוא השמעתיך--פן-תאמר עוצבי עשם, ופסלי ונסכי ציוום. ו שמעת חזה כולה, ואתם הלוא תגידו: השמעתיך חדשות מעתה, ונצורות ולא ידעתם. ז עתה נבראו ולא מאז, ולפני-יום ולא שמעתם--פן-תאמר, הנה ידעתין. ח גם לא-שמעת, גם לא ידעת--גם, מאז לא-פיתחה אוזנך: כי ידעתי בגוד תבגוד, ופושע מבטן קורא לך. ט למען שמי אאריך אפי, ותהילתי אחטום-לך--לבלתי, הכריתך. י הנה צרפתיך, ולא בכסף; בחרתיך, בכור עוני. יא למעני למעני אעשה, כי איך ייחל; וכבודי, לאחר לא-אתן. {פ} יב שמע אליי יעקוב, וישראל מקוראי: אני-הוא אני ראשון, אף אני אחרון. יג אף-ידי יסדה ארץ, וימיני טיפחה שמיים; קורא אני אליהם, יעמדו יחדיו. יד היקבצו כולכם ושמעו, מי בהם הגיד את-אלה; יהוה אהבו--יעשה חפצו בבבל, וזרועו כשדים. טו אני אני דיברתי, אף-קראתיו; הביאותיו, והצליח דרכו. טז קרבו אליי שמעו-זאת, לא מראש בסתר דיברתי--מעת היותה, שם אני; ועתה, אדוניי יהוה שלחני--ורוחו. {פ} יז כה-אמר יהוה גואלך, קדוש ישראל: אני יהוה אלוהיך מלמדך להועיל, מדריכך בדרך תלך. יח לו הקשבת, למצוותיי; ויהי כנהר שלומך, וצדקתך כגלי הים. יט ויהי כחול זרעך, וצאצאי מעיך כמעותיו; לא-ייכרת ולא-יישמד שמו, מלפניי. {ס} כ צאו מבבל, ברחו מכשדים, בקול רינה הגידו השמיעו זאת, הוציאוה עד-קצה הארץ; אמרו, גאל יהוה עבדו יעקוב. כא ולא צמאו, בחורבות הוליכם--מים מצור, הזיל למו; ויבקע-צור--ויזובו, מים. כב אין שלום, אמר יהוה לרשעים. {פ} א שמעו איים אליי, והקשיבו לאומים מרחוק; יהוה מבטן קראני, ממעי אימי הזכיר שמי. ב וישם פי כחרב חדה, בצל ידו החביאני; וישימני לחץ ברור, באשפתו הסתירני. ג ויאמר לי, עבדי-אתה--ישראל, אשר-בך אתפאר. ד ואני אמרתי לריק יגעתי, לתוהו והבל כוחי כיליתי; אכן משפטי את-יהוה, ופעולתי את-אלוהיי. {ס} ה ועתה אמר יהוה, יוצרי מבטן לעבד לו, לשובב יעקוב אליו, וישראל לו ייאסף; ואיכבד בעיני יהוה, ואלוהיי היה עוזי. ו ויאמר, נקל מהיותך לי עבד, להקים את-שבטי יעקוב, ונצורי ישראל להשיב; ונתתיך לאור גויים, להיות ישועתי עד-קצה הארץ. {ס} ז כה אמר-יהוה גואל ישראל קדושו, לבזה-נפש למתעב גוי לעבד מושלים, מלכים יראו וקמו, שרים וישתחוו--למען יהוה אשר נאמן, קדוש ישראל ויבחרך. {ס} ח כה אמר יהוה, בעת רצון עניתיך, וביום ישועה, עזרתיך; ואצורך, ואתנך לברית עם, להקים ארץ, להנחיל נחלות שוממות. ט לאמור לאסורים צאו, לאשר בחושך היגלו; על-דרכים ירעו, ובכל-שפיים מרעיתם. י לא ירעבו ולא יצמאו, ולא-יכם שרב ושמש: כי-מרחמם ינהגם, ועל-מבועי מים ינהלם. יא ושמתי כל-הריי, לדרך; ומסילותיי, ירומון. יב הנה-אלה, מרחוק יבואו; והנה-אלה מצפון ומים, ואלה מארץ סינים. יג רונו שמיים וגילי ארץ, ופצחו הרים רינה: כי-ניחם יהוה עמו, וענייו ירחם. {ס} יד ותאמר ציון, עזבני יהוה; ואדוניי, שכחני. טו התשכח אישה עולה, מרחם בן-בטנה; גם-אלה תשכחנה, ואנוכי לא אשכחך. טז הן על-כפיים, חקותיך; חומותייך נגדי, תמיד. יז מיהרו, בנייך; מהרסייך ומחריבייך, ממך ייצאו. יח שאי-סביב עינייך וראי, כולם נקבצו באו-לך; חי-אני נאום-יהוה, כי כולם כעדי תלבשי, ותקשרים, ככלה. יט כי חורבותייך ושוממותייך, וארץ הריסותך: כי עתה תצרי מיושב, ורחקו מבלעייך. כ עוד יאמרו באוזנייך, בני שיכולייך: צר-לי המקום, גשה-לי ואשבה. כא ואמרת בלבבך, מי ילד-לי את-אלה, ואני שכולה, וגלמודה; גולה וסורה, ואלה מי גידל--הן אני נשארתי לבדי, אלה איפה הם. {פ} כב כה-אמר אדוניי יהוה, הנה אשא אל-גויים ידי, ואל-עמים, ארים ניסי; והביאו בנייך בחוצן, ובנותייך על-כתף תינשאנה. כג והיו מלכים אומנייך, ושרותיהם מיניקותייך--אפיים ארץ ישתחוו לך, ועפר רגלייך ילחכו; וידעת כי-אני יהוה, אשר לא-יבושו קוויי. {ס} כד היוקח מגיבור, מלקוח; ואם-שבי צדיק, יימלט. {ס} כה כי-כה אמר יהוה, גם-שבי גיבור יוקח, ומלקוח עריץ, יימלט; ואת-יריבך אנוכי אריב, ואת-בנייך אנוכי אושיע. כו והאכלתי את-מונייך את-בשרם, וכעסיס דמם ישכרון; וידעו כל-בשר, כי אני יהוה מושיעך, וגואלך, אביר יעקוב. {ס}" לכל מי שמתעניין כל זה לקוח מספר ישעיהו

L7

New member
או במילים אחרות: אני לא חושב.אני

ממלמל פסוקים.

dean4

New member
הציטטה לקוחה מאתר מחב"תי

לפחות תתן קרדיט לרבנים שישבו וניקדו את זה

יש כמה גרסאות - תסתכל באתר המצורף

גילו במערות קומראן מספר מגילות, על חלקו פרקים מספר ישעיהו ועל אחרות - הספר כולו. נוסח הספר שונה במספר לא קטן של מקומות והנוסח ה"רישמי" שאתה מכיר. קח כמה ימים לבדוק זאת. זה מזכיר לי בדיחה על יהודי מעיירה קטנה המגיע לגן חיות בעיר הגדולה בפעם הראשונה, ולאחר שיטוט כה וכה עומד מול בכלוב של הגירפה, ולאחר בחינה דקדקנית מניד ראשו ואומר - אין חיה כזו

נכנסתי לקישור

אני לא יודע אם מצאו את זה ולא יודע אם זה מה שרשום אני יודע שלתנ"ך יש גירסה אחת ויחידה ותפתח על תנ"ך בעולם ותראה שכתובות אותם מילים ושעלו לארץ לכולם היה את אותו תנ"ך כתוב באותו מילים

מה זה אתה לא יודע אם מצאו את זה?

לך למוזיאון ישראל ותראה פיזית את המגילות! תשאל אפילו את הרב שלך אם מצאו מגילות ואם יש בהם נוסח שונה. כמובן שהוא גם ימצא הסבר שיניח את דעתך. ואגב - יש קהילות שונות בעולם עם הבדלים בנוסח התנ"ך. אני אחפש קצת כדי למצוא. (וגם את זה הרב שלך יודע, וגם לזה יש לו הסברים)

Governor

New member
`אני יודע שלתנ"ך יש גירסה אחת

ויחידה` טעות. הנה רשימה של _שבעה_ כתבי-יד יוקרתיים, השייכים כולם למעגל מסורה _מוכח_ ובהם 43 הבדלים בינם לבין עצמם בספר בראשית לבדו. נסח המסורה (Masoretic Text, ולהלן MT) גובש רק במאה השלישית-רביעית. לפני כן שרר מצב של רבוי-נסחים. המאמרים הם של פרופ' מנחם כהן, מן המחלקה לתנ"כ, באוניברסיטת בר-אילן. פרופ' כהן הוא מומחה בעל שם עולמי בתחומו, ויהודי חרדי... 0284392000

Governor

New member
מה כבר יכול לומר רב? הוא יכול להציב

מול פרופ' מנחם כהן מומחה אחר למקרא, בעל מוניטין מקצועי שאינו נופל מזה של פרופ' כהן, והוא יוכל לחלוק. רב כשלעצמו, אינו יכול לחלוק על דברי מומחה מקצועי למקרא... 0284392000

למעלה