שמעו אני מופתעת..

greyPilo

New member
שמעו אני מופתעת..

בעלי כבר שנים מנסה לשכנע אותי לעבור לתזונה צמחונית יותר. שנים.
הוא הראה לי כמובן את הסרטון האגדי של גארי יורופסקי. וזה הזיז משהו, אבל לפני כמה שבועות צפיתי בסרטון הזה שוב.
לא יודעת למה דוקא הפעם השניה השפיעה עליי כל כך. אני לא מסוגלת לגעת בבשר.
כבר כמה שבועות שאני במטבח עושה ניסויים מפה ועד להודעה חדשה וכל ערב בעלי חוזר הביתה לארוחת 2-3 מנות - צמחונית לגמרי ומפנקת.
דברים שלא ידעתי בכלל שאפשר לשלב יחד. הכל אני מנסה, הכל.
לא הולך - זורקת לפח, לא קרה כלום.
השבוע כשהלכתי לקניות אמרתי לעצמי נביא בשר, משהו, אחרי כל הזמן הזה. קצת.
לא הייתי מסוגלת. למרות שהריחות בקומת האוכל בקניון ממש עשו לי את זה, אני ממש אוהבת בשר, לא הייתי מסוגלת להביא הביתה, לא רציתי לגעת בזה כשחשבתי כל הזמן על הסרט ההוא.
ביצים אנחנו קונים מאז ומתמיד ביצי חופש של בארותיים (ולא של גליסמן שמפעילים גם כלובי סוללה), מוצרי חלב אנחנו קונים אבל פחות. אולי השינוי יגיע גם לשם.
אבל הקטע זה, שבעקבות הבישול החדש בחלקו - שנינו ירדנו קצת במשקל. גם אין יותר את הכבדות הזאת שאחרי הארוחה.
ואני בעצם מצטרפת לארבע צמחוניות נוספות שיש לי במשפחה וכל הזמן מחליפה איתן מתכונים.
אני לא יודעת אם זה שינוי שיחזיק לתמיד, אבל כרגע, מאוד טוב לי עם הידיעה שאני לא משלמת יותר לתעשיית הבשר. (ושילמתי הרבה מאוד בעבר).
אני ממש מופעת מעצמי. מי היה מאמין עליי?..

סוף שבוע מקסים לכולנו!

שמרי לעצמך את ההודעה היפה הזאת

למקרה שתשכחי למה ואיך התחלת...כשפתאום החשק יחזור..

greyPilo

New member
פסח יעבור בקלות

אבל ביום העצמאות אני מאוד מקווה שאחזור לדווח שהריחות אפילו לא הזיזו לי ואני באותו מקום.

ladybug6

New member
ברוכה הבאה

אפילו שלא הכרתי אותך לפני כן, אני לא מופתעת

יצא לי להכיר חובבי בשר מושבעים שהיו מדקלמים תירוצים וסיבות מכאן ועד להודעה חדשה למה זה נכון ובריא לאכול בשר, שיום אחד הפסיקו לאכול בשר והפכו צמחונים :) או כאלה ששינו את דעתם ואת הגישה לנושא, והפחיתו משמעותית, עשו ויתורים חלקיים, וכאלה שהמשיכו הלאה והפכו לטבעונים.
אני מאמינה שכמעט בכולנו יש את היכולת להתחבר למקום של החמלה ואמפתיה כלפי בע"ח (ואנשים אחרים), וזה רק עניין של בשלות ונכונות להישיר מבט לנושאים האלו.
כנראה שהגעת למקום הזה שבו את מסוגלת להתמודד עם התחושות האלה ועם ההשלכות שלהן (גם זה לא פשוט - להבין שמעכשיו לא תוכלי לאכול בשר...), ולכן זה הזיז לך.
אז ברוכה הבאה לצד שישן יותר טוב בלילה

בקשר לביצי החופש, בגלל שטרחת לציין על אופן הגידול שלהן, אני מסיקה שזה חשוב לך, ולכן חשוב שתדעי שלולי ה"חופש" למניהם הם לא שונים בהרבה ברמת האכזריות וניצול של בעלי החיים. ההבדלים בין לולי חופש ללולי סוללה לא שונים בהרבה. אני לא רוצה להכנס לדיון הזה כאן כי בפורום הזה צמחונים מתקבלים בברכה, ללא שיפוטיות. אבל אני מזמינה אותך לקרוא קצת בנושא ולהשכיל, כי יכול להיות שהבחירות שאת עושה מסתמכות על מידע שגוי.

כך או כך, נשמח שתשארי כאן,
וכמו שאמרו מעלי - תתחילי להתכונן למנגל צמחוני :) תתפלאי איזה טעים זה!

greyPilo

New member
על בארותיים שמעתי דברים אחרים

אבל כמובן אני אבדוק את הנושא הזה לעומק.
תודה על המילים החמות.
אני חושבת שרק כשדברים באים מתוך רצון אמיתי משלנו - אפשר לל שינוי. רק בפעם השניה שראיתי את הסרט, במלואו, והפעם מבלי להעביר את הקטעים הקשים, נפלו כמה אסימונים.
בעלי ואני מתכננים לבקר בלולים של ביצי חופש, לראות בעיניים איך זה באמת. אני מאמינה שאז נחליט לכאן או לכאן
ואני בהחלט ישנה הרבה יותר טוב בלילה, אך מצד השני, המודעות הזו לסבל של בעלי חיים היא נוראית בעיניי. זה ממש מעיק עליי כשאני חושבת על זה, ועל חוסר האונים שיש לי, כי חוץ מלשנות את עצמי וקצת להשפיע על הקרובים אליי, אין לי הרבה מה לעשות, ולצערי, בעלי חיים ימשיכו לסבול עוד הרבה מאוד זמן. זה עצוב לי.

ladybug6

New member
זה באמת מאוד עצוב

ואני מאוד מזדהה.
אבל השינוי שאת עושה לא משפיע רק עליך אלא גם על הסביבה שלך. ממש לא מזמן היה פה שרשור בנושא וכל אחד סיפר על ההשפעה שלו על הסביבה, וזה מדהים כמה אנחנו מזלזלים בטביעת הרגל שלנו בעולם. כאילו שרק מה שנכנס לנו לפה משפיע. בפועל זה ממש לא נכון, כי האינטראקציה שלנו עם הסביבה משפיעה עליה, וההשפעה של האנשים סביבך על הסביבה שלהם, וכן הלאה - אפקט הפרפר.
כך או כך, תשמחי על הבחירה שלך, ותתמקדי במה שאת כן יכולה לעשות ולא במה שאת לא, ואז תרגישי הרבה יותר טוב

לגבי ביצי החופש, לבקר בלולים זה רעיון מצוין. בנוסף, אני ממליצה לך לקרוא על זה (באתר של אנונימוס יש מידע רב בנושא), יש גם דברים שלא רואים בעין. אם תרצי מידע נוסף אשמח להמשיך את זה במסרים.

noa555555

New member
אני שמחה שאתם עומדים לבקר בלולים האלה

ולא שאני באה לשכנע, כי כאמור זה פורום של צמחונים וטבעונים כאחד.
אבל גם אם תראי תרנגולות קצת יותר מחייכות , זה עדיין לא יגיד לך מה הם עושים עם האפרוחים הזכרים שבוקעים, ומה קורה למטילות שכבר לא מטילות מספיק כדי לאפשר את פרנסתן שם , ,וכד. אז לפחות שתדעי מה לבדוק, ולא בטוח שתקבלו את כל המידע, רק מה שתראו באמת זה מה שתדעו באמת, את כל השאר אפשר למרוח.
אני כאמור הפסקתי גם את ביצי החופש בגלל שלא סומכת על אנשים, במקום שבו תאוות הכספים מתנגשת עם טובת החיות . פשוט אין מצב שהחיות ינצחו במלחמה הזאת כשהן במצב של ניצול כלשהו . זה כולל גם הרבעת כלבים גזעיים, חתולים גזעיים , ומה לא. כל אלה רעיונות חדשים גם לי ואני מעכלת אותן . אבל ביצים לא צרכתי ממש מהרגע הראשון , ולו מחמת הספק.

ושוב, זה פשוט כדי שתדעו מה לבדוק על אמת ולא רק את הנראה לעין ,, כי אמרת שאתם מתכננים בדיקה מבורכת מאוד

greyPilo

New member
אני לא משלה את עצמי

שאראה תרנגולות קופצות מאושר ומחייכות כל היום.
אבל אני כן רוצה לראות בעיניים שלי מה זה באמת אומר ביצי חופש. עד כמה זה באמת חופש.

שאלה - דבש את אוכלת?

noa555555

New member
לא אוכלת דבש.

אם תרצי הסבר אביא לך קישור.
אני פשוט לא רוצה להטיף פה לאלה שהם צמחונים ולא טבעונים , כי זה פורום משותף בהגדרתו וסובלני לשני הצדדים.

בכל אופן מבחינתי האישית, כל מה שכרוך בבעלי חיים לא נמצא בצלחתי, או בבגדים שלי , או בקוסמטיקה שלי, לפחות בשאיפה. לא רוצה לממן את התעשיות האלה.

noa555555

New member

זו באמת חוויה לגלות את שלל האפשרויות שלכאורה נפתחו , כי לא חשבנו קודם לכן לטרוח לנסות להתאים דברים שיצאו טעימים כל כך .
גם אני עברתי את החוויה הזאת ועדיין עוברת אותה כמעט בכל יום, מאז שנהייתי טבעונית לפני שנה ,ביום אחד, בעקבנות יורופסקי .
הרגשתי שלעולם לא אוכל לחזור לאחור, להסתכל בחיות, ולהגיד להן שאני משתמשת בהן באנוכיות. זה נגמר מכל בחינה שהיא, כל שימוש, אפילו מזערי, אפלו דבש. פשוט מחמת הספק שמא אני מזיקה למישהו . גם הבנתי שאיפה שיש כסף , אנשים, וחיות, החיות תמיד יהיו במקום האחרון , ויהיו מוצר.
מבחינתי החיות שייכות כעת לעצמן, לא לי , לא לשימושי, ולא אשלם אגורה יותר לתעשיות מן החי והמת , כדי שיתעללו עבורי, בכל צורה שהיא. קטנה כגדולה.

כזה כיף לא להיות בית קברות לחיות ולא משכן לכאב וסבל ופח. פשוט כיף . הצלחת סוף סוף מחייכת ושמחה בלי שום ייסורי מצפון . זה המון.

למעלה