שמעו איזה עצבון!!!

BiAAcH

New member
שמעו איזה עצבון!!!

לפני כחודש וחצי הייתה לי נסיעת וותק שבה היה נער בן 14 שנפל מגובה 6 מ', נתקע לו בזנ"ט ביד וכולה הייתה קרועה, והיה לו שבר פתוח ברגל. זה אחד מקרי הטראומה הרציניים הראשונים שלי והתנהגתי בנסיעה טוב מאוד, לא נלחצתי, לא קיבלתי הלם (נו אתם יודעים למה אני מתכוון....חחחח) ועזרתי לנהג לחבוש\לקבע ובכל מה שהיה לעשות. כשהגענו למאיר הייתי צריך לעשות התחייבויות והתחלתי אבל לא ידעתי את מי לחייב (באו איתנו הילד וחבר שלו, שניהם בני 14) אז שאלתי את זאת שבחנה אותי והיא הלכה לשאול את הנהג. כמה זמן אחרי זה גיליתי שהיא הכשילה אותי על זה ששאלתי אותה את מי לחייב. עכשיו תגידו לי, נכון לא פייר?

MoonShield

New member
מגוחך

אני הייתי מערער בכל דרך אפשרית. זה ששאלת את הנהג היה הדבר הנכון לעשות (או שהיית משאיר ריק). אתה בטוח שעל זה הכשילו אותך?

flygirl

New member
שאלה לי אליך

איך אפשר להכשיל מישהו שכבר עבר את הקורס? כנראה לא הבנתי משהו מוכן להסביר? תודה מראש נטלי

MY NAME IS HILA

New member
נדמה לי שמדובר

בתקופת חונכות שלאחריה מבחן. תקן אותי אם אני טועה... אה ואני חדשה קוראים לי הילה....

orend123

New member
אבל...

זה לא כל כך חוקי להחתים ילד מתחת לגיל 18 על ההתחייבות! צריכים לשלוח בדואר להורים שלו... יתקן אותי מי שיודע אחרת

BiAAcH

New member
אוקיי....

דבר ראשון זו הייתה נסיעת וותק, דבר שני דיברתי עם הבוחנת והבוחנים ואמרו שהם מעדיפים לעשות לי עוד נסיעה, ודבר שלישי, לא ידעתי שאי אפשר להחתים קטין, אז שאלתי במקום לעשות לעצמי פאדיחה ולהחתים אותו, וכמו שאמרתי, גם הבוחנת שלי לא ידעה....

KuKi RuLeZ

New member
יקירה...

את יכולה להסביר לי בבקשה מהי נסיעת וותק? אני חושבת שאף פעם לא שמעתי את המושג הזה אצלי בתחנה (טבריה אימפריה) אין מצב בעולם שהכשילו אותך על הפרט הזה....זה ממש מגוחך...הרי עדיף שתשאלי מאשר שתעשי טעויות..לדעתי צריך להעריך את המוטיבציה והרצון שלך לדעת ולא לפסול אותך על זה...כי הרי כמו שאמרת גם החונכת שלך לא ידעה.

BiAAcH

New member
אחד המדריכים...

אמר לי שניסיתי לחייב קטין ושלא ידעתי לעשות שטיפה, שד"א אני יודע אבל לא התבקשתי לעשות בנסיעה זו. ואני בן.

vikid

New member
אמ...זה לא בסדר

בתחנה שלנו ,ההפך תמיד אומרים לנו שעדיף ךשאול אם לא יודעים מאשר לעשות שטויות, אז לדעתי עשית את הדבר הנכון. האמת היא שגם לי קרו מקרים שבהם לא ידעתי אם להחתים תחולה בגלל כל מיני סיבות, ושאלתי תנהג. זאת לא סיבה להכשיל אותך(עוד לא הבנתי איך חונך יכול להכשיל אותך)... ויקי.

Action force

New member
טיפים:

1. אל תעשה טפסים - תגיד שיש לך בעייה עם הכתב (דיסלקט או משהו) 2. כל דבר שלא ברור, תשאל את הנהג, אל תציק, תגדיל ראש, אבל שלא יהיו טעויות. 3. כל אחד טועה, מידי פעם, וכולנו בני אדם. 4. במידה וטענו שיש לך בעייה עם שטיפת עירוי, תגיד שאתה שלדעתך זה דבר שאפשר ללמוד ולשפר. תבקש סטים בכדי להתאמן, שישבו איתך וותיקים מהתחנה. בהצלחה!

TheBeast

New member
בהחלט מעצבן!

אבל הייתי שמח להבין מאיפה צצו נסיעות הוותק האלה- בחיים שלי לא שמעתי על זה!

נסיעת ותק=משמרת מבחן

עד למשמרת הזו אתה עולה עם חונך(ותיק בתחנה שעבר משמרת מבחן) והיא קובעת אם אתה הופך לחונך ויכול לחנוך גם

ruth s

New member
יונתן?!

"אל תעשה טפסים - תגיד שיש לך בעייה עם הכתב" ???? זה מה שמדריך במד"א מייעץ למתנדב?! כואב לשמוע... לשקר?? לפטור עצמך ממשהו בגלל קושי?? זו הדרך לפתירת בעיות??? אם כך אז עצוב.. ומאוד "בוגר" !

BiAAcH

New member
טוב....

1. לא כל כך נראה לי, כי ת'כלס, רוב הנסיעות זה לסחוב חולים ולעשות טפסים, ככה שזה חשו לדעת ואני יודע לעשות. 2. אם לא ברור לי משהו אני שואל את הנהג, ואם יש משהו שלא נראה לי נכון שהנהג עושה אני מעיר לו. 3.צודק. 4. עדיין לא שטפתי אבל אני יודע איך.

Action force

New member
תסלחי לי רות

אבל במצב שהציג המתנדב עליו לדעת להגן על עצמו וכשאותו חונך שלו, שם לו רגל אז, כן, שישקר ויגיד שיש לו בעייה עם הכתב. או שיבקש עזרה במילוי טפסים ע"י הנהג. ומי את רות?

לדעת להגן על עצמו זה לשקר??

תדבר עם החונך או נהג או א. מתנדבים ותברר למה הכשילו/נכשלת .

אתה שואל אותי?!

אבל ההגיון אומר שחייב שישגיחו על חדשים כדי שלא יעשו טעויות ופאדיחות. אני לא אומר שהותיקים יותר לא עושים טעויות,אבל אני כן אומר שהם עושים פחות ומנוסים יותר. ככה זה אצלנו לפחות. מקווה שזה יהיה אצל כל אחד

למעלה