שמעון עשור

ניצנץ1

New member
אורי, באלונים אלה עוגות של יפה

רוקדת שעושה אותם ומביאה אותם במתנה.. להגיד את האמת- לא היו טעימות מי יודע מה.. אבל שעתיים קודם כבר שומעים עליהם כאילו היו יצירה קולינרית של שף ממסעדת 5 כוכבי מישלן.. ודרך אגב- ממתי אתה משטרת האוכל שלי? כולה אכלתי אבטיח תוך כדי ריקוד שאני שונאת (" רחל רחל".) ב" ג'ילוסי" כבר הייתי למטה ושלפתי את כוס הקפה מידו של בן זוגי.. ואת זה הוא לא ישכח לי .. הבטיח לי כבר לא לשכוח.. יותר מזה לא ראיתי איך השולחן בכלל נראה.. ומטרת הראשוניות הייתה לחזור לפני שירקידו את " יום הולדת"... עמדתי במטרה זו בכבוד.. ואם תרכיז של פטל נקרא מיץ- אז ב" אלונים" יש גם מיץ.. וכיוון שזה קיבוץ - אז יש גם ברז של מי סודה, כמו בכל קיבוץ שמכבד את עצמו.. אתה לא מצפה משמעון להביא בלונים של גזוז כמו פעם ?

לניצנץ1

כמי שהיה לא פעם אחת בהרקדת שבת באלונים, הרשי לי לומר לך, שזאב ניסים לא מגזים בריקודים "המיוחדים". אמנם, בהפסקה שנועדה לארוחת הצהריים יש ריקודים ממש נדירים, אבל בשאר הזמן יש את ריקודי אמצע הדרך, עם קורטוב של ריקודים שלא נרקדים בדרך כלל. יש גם מסורת יפה, בה יוצר מדגים אחד או שניים מריקודיו הידועים פחות, כך שלהרקדה יש ערך מוסף ומי שמגיע, יוצא נשכר ולומד גם משהו שלא ידע לפני כן. אפילו הריקודים "ירדנה" "אלה אלה" "סומבררו" "זמן לילה" נרקדים ר"ל, אבל לא נפקד מקומם של "אני אשתגע", "עמק שלי" "קסם המזרח", "פעם תורי ופעם תורך", "רודף שמלות", "שושנים של פחם", "נטפים" (רשימה חלקית). רוב הרוקדים שאני מכיר פוקדים את רחבות הריקודים פעמיים בשבוע.להם לא מגיע שירקדו לפחות 50% מהריקודים? ראית במו עינייך שבריקודים הממש מיוחדים כמו "עדן" או "שושנים של פחם" לא הייתה הרחבה מוצפת כל-כך! זו מתכונת שבת הזוגות המועדפת עלייך?

ניצנץ1

New member
אבל " עמק שלי", " פעם תורי פעם תורך

" רודף שמלות", שושנים של פחום ו" נטפים" היו גם בשבת. אז מה מיוחד ב" אלונים" ? ב5 הפעמים שאני הייתי שם לא היה יוצר אורח, בעצם כמו שהבנתי כבר איננו יותר משנה וחצי.. בוטל.. ומה שאני מעדיפה זה 80 אחוז ריקודי שנות ה90, 10 אחוז נוסטלגיה ו10 אחוז ריקודי שנות 2000. אבל כמו שאמרתי- בין הרצוי והמצוי קשה לקשר... ציון רצה 90 אחוז ריקודי שנת 2005-6, סש"א רצה 90 אחוז ריקודי שנות ה80 ומטה.. אין פה שביל הזהב שלנו, יש שביל הזהב של המרקיד.. הוא זה שחייב להחליט על התמהיל הנכון ואנחנו יכולים לקבל ולבוא או לשלול ולא לבוא.. אני לדוגמה מאד נהנת ב" אלונים" , אבל הלוגיסטיקה של הגעה לצפון לא מאפשרת לי להגיע יותר מפעמיים בשנה, אולי.. אז אני אסתפק במה שיש קרוב לבית, גם אם מרקידים שם " זמן לילה".. כי עדיין יש שם את " יום הולדת", " ציפור מטורפת" ו" לעצמי בלבד".. ומי פוקד את הרחבה יותר מפעמיים בשבוע, ראפי? אני? ממש לא.. פעמיים ומטה.. התקופה ההיסטרית של ללמוד עוד ועוד נגמרה לי לפני איזה שלוש שנים ויותר.. אבל גם אז דאגתי לא לרקוד את אותו ריקוד יותר מפעם בשבוע.. אחרת נעלם הטעם הטוב של הריקוד.. שים לב: מבחינתי זה היה בסדר עד בסדר גמור..המקטרגים היו משהא ואחרים...

אני נשאר בהרים...

אני לא נכחתי בהרקדת "שבת זוגות" שהיתה השבת בגן נחום. אמנם כמעט התפתיתי להגיע - ארוחת הבוקר המובטחת בשעות 13:00 - 13:30 (מצוטט מהמנשר של ש.ע.) העלתה בי הזיות מהסוג של "תות שדה ברמת השרון..." וגירתה אי אלו אנזימים... נכון לעכשיו, הבנתי ממשהא שכמויות האוכל היו מזעריות, ומש.ע. שמלכתחילה לא היה למה לצפות... אגב, מדוע לא ללמוד מישראל שיקר - אליק כבר מזמן לא שמענו על התפריט והמגוון. מה יש, בשבת כזאת אפשר לגלות קצת יותר נדיבות כלפי הרוקדים הנאמנים, גם אם לא מעלים את המחיר. והרפרטואר שמעון, כפי שהצגת לא מלהיב, כמדומני שבשבועיים בהם אני בארץ, רקדתי כ- 90% מהריקודים שהצגת וחלקם יותר מפעם אחת (ואני רוקד פעמיים בשבוע). יש עוד מאות ריקודים יפים וטובים למשל: מי לי יתן, לנר ולבשמים, זר כלניות ועוד, ועוד, שאפשר לתת אותם במפגש כזה ולא לחזור על הריקודים הנדושים שנטחנים עד דק בחוגים השונים, כמו למשל: פרח באביב, מחשבות, אוהב אותך וכו'. ואני בהחלט מבין את התייחסותו של משהא לנושא הזה. נראה לי שאת השבתות אמשיך לבלות בהרים, ושרק לא ישרפו לנו את כל הירוק... ונתראה במפגש הטרויקה הבא ביום ג' בגנחום. ואני מקווה שבנוסף לרצפה המחודשת נראה גם כמה חידושים ברפרטואר ואני לא מתכוון לריקודים חדשים, אלא לריקודים חדשים/ישנים, ואולי ש.ע. יחזור ויגלה את המעוף, יוזמה, ומומנטום, שאפיינו אותו מאד בקיץ האחרון. זוכרים את השיאים...? שלכם סש"י

סש"י ידידי - בהרקדה יש עוד רוקדים

חוץ מרקדני הנוסטלגיה, וגם להם מגיע שירות. יש רוקדים שאוהבים גם את מחשבות, פרח באביב, אוהב אותך וכו', כפי שיש רוקדים שאוהבים את: ועמוק הים, יש ולפעמים, מי לי יתן, שושנים של פחם וכו' כ-ו-ל-ם צריכים לקבל שירות וכ-ו-ל-ם צריכים גם לגלות סבלנות לטעמים של האחר. רקדני הנוסטלגיה לא צריכים להעלות על פניהם הבעה של כאוס מוחלט כאשר הם שומעים את הריקוד: זמן לילה, ריקוד הסומבררו וכו'. וגם רקדני הדור החדש לא צריכים להתייאש בכל פעם שמשמיעים את ג'לוסי, יום הולדת, לעצמי בלבד ועוד. הרפרטואר ימשיך להיות מגוון ויפה כפי שהיה תמיד. סש"י ידידי - אמנם הרווחת שבת בחיק הטבע, אבל הפסדת הרקדת שבת זוגות נהדרת. יום טוב.

אליק 31

New member
סש"י, אני משלים את החסר, ומעדכן

אותך בחווייה הקולינרית שהתרחשה אצל שיקר ביום ה' האחרון: ובכן, שיקר מסיים את שלב ריקודי הזוגות, ושם לנו קוקטייל נחמד המורכב מהריקודים הסלוניים: טנגו, פסדובלה סוינג ואלס כיף כיף, מסחררים את הבת זוג ומסתחררים. מי שלא רוקד סלונים, אלא כי ריח המטעמים כבר עקצץ לו באף, מתנפל על האוכל, לא יודע למה מתנפלים והרי יש שם כמויות אדירות של אוכל, רעבים, רעבים... ובכן, הפעם, בנוסף לפיתות, היו כרגיל חומוס, טחינה, חצילים, פטריות סלט ירקות, כרוב COLESLOW מטבוחה, (עוגיות טעימות בשפע, משני סוגים) היתה גם ג ל י ד ה אריזות גדולות, כמויות, כטוב בלבו של שיקר. אם אתה ומשהא מתכוונים לכבד אותנו בביקורכם, בנצר סירני, אני אקבל התר משיקר להנהיג רפרטואר מתאים לכבוד האורחים המהוללים. רק אומר לכם, שהריקוד הנחמד "סליחות" מופיע כמרכיב קבוע כל שבוע.

אליק אתה רשע, ככה לעשות לחברים

לתאר את השולחן הערוך, העשיר, ומעורר התיאבון של שיקר... ועוד בחצות הלילה... אוך, כמה שאני רעב... והמקרר שלי ריק, אין אפילו פיתה לרפואה. טוב, אחזור לעיין בתיאור העסיסי הזה מחר לקראת ארוחת הבוקר. ואולי כדאי שגם ש.ע. יעיף מבט, ככה ללמוד, לקראת "שבת זוגות" הבאה, כדי שמשהא יהיה מרוצה. הולך לישון לבד ורעב - סש"י.

סייר מדבר = סבא של יאיר

טעות אמר התרנגול וירד מהברווז. החלפת השמות הזאת מטמטמת אותך...

שמחתי לפגוש את משהא (אורי)

אדם חביב מאד . צעיר בגופו ובנפשו. אדם נבון ונח לבריות. אורי הוא רוקד נפלא ברמה גבוהה מאד . במקרה כשלא ידעתי שהוא אורי אהבתי להעתיק ממנו. הגעתי להרקדה באיחור מסיבות מסויימות. כרגיל הגעתי לבד ללא בת זוג. כל הרוקדים היו מקובעים בבני זוג קבועים. הכנתי את עצמי מראש שכנראה שלא יהיה לי עם מי לרקוד אלא רק לשמוע מוסיקה וקצת לרקוד לבד. בין כה וכה ציפה לי עוד יום ארוך עם עוד שתי הרקדות, בהרצליה ובהמשך ברעננה. עד לשעת הצהריים היו הרבה רוקדים שלא ידעו לרקוד טוב והרמה היתה נמוכה מאד. אחרי ארוחת הבוקר ,שאני לא נגעתי בה ולא התכוונתי לנגוע בה ההרקדה עלתה למעלה באיכות גבוהה. הרבה רוקדים מתחילים עזבו והלכו הביתה ונשארו הרבה רוקדים טובים מאד. האוירה היתה יפה ונעימה. ניצנץ רקדה כל הזמן במרכז במיומנות.

עזרא היי

אני לא מבינה איך עד עכשיו אין לך בת זוג קבועה לפי הבנתי יש לך בעיה רצינית מעניין מה היא ?

פילונת חמודה,כאשר מגיעים לסדנא או

לשבת זוגות, צריכים להיות מאורגנים בבנות זוג מראש. כיוון שני גר רחוק יחסית מראשון לציון,אז קשה לסחוב בחורה שתסכים לרקוד רחוד מהבית שלה.כל אחת רוצה לרקוד בהרקדה שלה ,לא מוכנות לעבור להרקדות אחרות. בחורות שומעות את הקיבוץ יקום חושבות שזה בסוף העולם, לדעתי לא ממש רחוק,שומעות ראשון לציון נבהלות מהמרחק מהשרון ועד ראשון,מקסימום 20 ק"מ.

שבת זוגות על שום מה?

חברים הוצאתם אותי מהבוידם.... ולו רק בגלל העניין הרציני שיש להתייחס אליו ענינית ולא אישית. בואו ננסה לחשוב מה גרם למרקידים שהתחילו בצפון לקיים מן הרקדה שכזו: א.אני סבורה שאחת הסיבות העיקריות היא : לרענן ולהביא בחזרה לרחבת הרקודים את אותם רקודים יפים ואהובים שנדחקו הצידה ע"י הרקודים החדשים. ב. בשבת שכזו יש את הזדמנות הפז להיפגש עם חברים מכל הארץ (האמינו לי כך קורה באלונים). ג. הרקדה כזאת מוציאה אנשים מהשגרה השבועית של הרקדות שוטפות ומהשגרה היומיומית של הבית. ד. בהרקדה שכזאת האולם והמרקיד "עוטפים חג" והמפגש הופך להיות מהנה ומרתק. ה. רקודי הזוגות הם בד"כ רקודים אהובים מאוד הא ראייה שאנשים מוכנים לנסוע קילומטרים עבורם. ודאי יהיו עוד סיבות שאתם תמצאו לנכון. ולכן ובגלל כל הסיבות שמניתי "אסור" שזו תהיה לעתים תכופות כי אז יסור חינה, הרוקדים צריכים להתגעגע לשבת הזאת ולבוא בשמחה. מכאן שחכם עושה זאב נסים שהוא מקיים אותה אחת למס' חודשים. הרפרטואר - אסור לו שיכלול רק את השנתיים האחרונות אלא ובעיקר את 15 השנים האחרונות לפחות. נוסטלגיה - מזאב נסים אני למדה שעדיף לייחד לה את השעה האחרונה. כך ישארו אלה שבקיאים ומעדיפים והאחרים לא יפגעו. אחרון אחרון - אוכל, אוכל, אוכל : שבת כל כך ארוכה ומעייפת מחייבת את המרקיד לדאוג לאוכל. ולא לא שמעון לא כיבוד קל - עדיף שתגבה מעט יותר כסף ותצא גדול - כשמיחם קבוע עם כל ערכת הקפה לצידו ועם קערת העוגיות שלא מתרוקנת. + ערכת שתייה קרה. חייבים לדאוג שהרוקדים יקבלו גם ארוחה פשוטה ביותר אך בשפע. (איש לא ידרוש סטייקים). אסור שתהיה הרגשה שמישהו אכל והאחר יצא מקופח. כל הרבה שעות אין אפשרות לרקוד על בטן ריקה וזה חייב להלקח בחשבון. אין כאן לא פינוק ולא זלילה מיותרת, צריך שתהיה הרגשה שאני בא רוקד וגם נהנה. כי אם "הצבא צועד על קיבתו" כנ"ל גם הרוקד. שמעון אין כאן כל בקורת נגדך אלא אך ורק הצעות ייעול לטובתינו ולטובתך. אסור שהרקדה כזאת תיפול חשוב מאוד שיהיה זה דגם במרכז מה שחסר לנו כבר שנים. לסיום חברים סליחה על אורך המסר, היה לי חשוב שהעניין לא יתמסמס ולא יהיו כאן הטחות אישיות בין מרקיד לרוקד. (אגב שמעון - הציניות שלך כלפי אליק היתה בהחלט מיותרת)

שוגי היחידה

היטבת במילותייך לתאר את המצב לאשורו. חן חן לך, וביחוד על הסגנון הרהוט, המכובד והענייני. השרשור "גלש" לפינות לא רצויות, וטוב שיש אותך להחזיר אותו לתלם. ומעבר לכך, חסרת לנו בשבת הזוגות הזו.

למעלה