שמעון: מלך המרקים.

שמעון: מלך המרקים.

הדיווחים של סמואל ספייד על המקומות הקטנים והשווים של חיפה עשו לי חשק להוכיח שגם לנו בתל אביב יש דברים כאלה, בשביל זה קיים שמעון מלך המרקים.
כרם התימנים, פסע מהשוק, מסעדה קטנה עם ארבעה שולחנות בפנים ועוד כמה פזורים על המדרכה בחוץ. בפנים שורת סירים על פלטות, ריחות משגעים.
אם לא הייתם פה אף פעם היכונו למופע סטנדאפ של שתי המלצריות, זוג תימניות מפולפלות שלא רואות אף אחד בעיניים. הגענו שלושה, אין שולחן פנוי, המלצרית סדרה לנו חיש מהר שולחן תוך כדי זירוז הלקוחות הקודמים שסיימו לאכול ומעכבים את כולם (אלו המילים שלה, אני לא הייתי מעז).
פתחנו בחומוס קטן, משחה סטנדרטית, גרגרים טובים, סחוג נהדר לשדרוג.
המשכנו לדגים מרוקאים, מנה נדיבה של פילה נסיכת הנילוס ברוטב חרפרף, עם גזר, תפוחי אדמה והרבה כוסברה. הדג עסיסי והרוטב נהדר עם חריפות מתונה ולא משתלטת.
הזמנו גם מנת קציצות עם אורז ושעועית. הקציצות היו טיפה מוצקות מדי בעיניי, לטעמי זה בזבוז להזמין פה את המנה הזאת.
וכמובן מרק, המזנו מרק זנב, נגמר, החלפנו בראש (זה לחי, לא להיבהל). הגיעו חתיכות לחי שמנמנות ותפוח אדמה בתוך המרק המופלא של שמעון. מרק עם טעמי בשר עמוקים, קצת חמיצות, מרק שהוא שכבות על שכבות של טעם שאין לי יכולת לזהות את כולן. עם המרק אני ממליץ להזמין לחוח (תוספת של 3 שקלים), שהוא מין פנקייק תימני. השיטה היא לתבול את הלחוח בקצת חילבה עם חריף ואז במרק, אח, העונג.

ביחד עם שני בקבוקי מים סגרנו ב157 ש"ח, הנה לכם VFM .
יש הרבה מלכודות תיירים סביב השוק ובכרם, אל תעשו טעות, בואו לשמעון.

פיסת נוסטלגיה של ממש.

המלצריות המקוריות היו הבנות של שמעון. והוא היה יורד לחייהן ברמות שאין דברים כאלה -

וגם אז היה צריך לבלוע מהר ולפנות את השולחן . המרק היה נהדר, והלחוח עם החילבה נהדר גם הוא. (בייחוד אם אין תכניות להיות עם מישהו בשלושה ימים שלאחר מכן...)

אגב , חלק מעומק הטעמים נגזר גם מאבקת מרק , לפחות פעם זה היה כך. ( למטבח פתוח יש יתרונות ויש פחות יתרונות )

אם איני טועה אחת המלצריות היא בעצם הבעלים (ביחד עם בעלה שגם נמצא שם), אז יכול להיות שהיא מהמלצריות המקוריות שהזכרת.
לגבי אבקת מרק, אין לי התנגדות עקרונית לשימוש בה, כל עוד היא חלק מרובד טעמים ולא הטעם הדומיננטי.

שמעון עצמו נפטר -

כך שמאוד סביר שזו אחת משלושת הבנות , או אולי אפילו נכדה.

ולענין האבקת מרק - ברוב, או בחלק מהמסעדות מהסוג הזה יש חיזוק של הטעם עם אבקה. כמו שבעוגיות של סבתא - הייתה מרגרינה, ועדיין אנחנו נזכרים בהן בנוסטלגיה ואהבה.

לי אישית לא מאוד מפריע, כל עוד זה נעשה במימון הנכון. ואולי זה ייחודה של "מסעדת פועלים" מוצלחת מאחת שאיננה כזו. היד - שיודעת לתבל כמו שצריך,

באמת נזכרנו בנשכחות עם שמעון...

bruno01

New member
אחח, מרקים תימניים!

באמת שאין על לחוח עם חילבה ומרק בשר טוב, אפילו אם לפעמים משלמים על חילבה טובה בטווח הקצת יותר ארוך

אין ספק שצריך לנסות את המרק של שמעון, תודה!

אגב, בהמשך למה שאין על מה כתבה, אין לי בעיה עם שימוש הגיוני ומדוד באבקת מרק בסוג כזה של אוכל. זה בהחלט חלק מהטעם שעושה את המנות האלה.

כל עוד זו אבקת מרק אמיתית ולא 'בטעם'

ובלי מ"ג - גם אני בעד. ולא רק ב'סוג כזה של אוכל' אלא בכל מנה שמחייבת ציר עוף ורוצים לקצר תהליכים.
אגב,

bruno01

New member
דווקא עם מונוסודיום יש לי פחות בעיה

כל עוד משתמשים בו בכמות נורמלית.
כבר מזמן אומרים שרוב המאפיינים הלא בריאים שיוחסו לו לא ממש נכונים, לפחות לגבי רובנו שלא אלרגיים אליו.

הבעיה שלי עם אבקת מרק היא בטעם הדומיננטי שלה, שאני רוב הזמן מעדיף להסתדר בלעדיו, גם אם זה אומר שאשים מים במקום ציר.

אני ממש לא מבינה מהו הטעם הדומיננטי שכולם

מדברים עליו. אולי כי אני משתמשת באבקה האמיתית שאינה מכילה מ"ג [זו של קנור] ובכמות המוגבלת בה אני משתמשת.

passioneta

New member
היכנסי לחדר אוכל צבאי

או לחדר אוכל מוסדי אחר. או לגן ילדים בשעת ארוחת הצהריים. הריח מאוד מובחן וחזק.

מכירה היטב את ריחות המוסדיים.

מי קבע שאבקת המרק היא הגורם לכך? אולי השימוש בכמויות של אבקת שום, בשר קפוא ועוד צרות?

passioneta

New member
העובדה שזה ריח של אבקת מרק

שאני מזהה גם בתבשילים שמכילים אבקת מרק שמוגשים לי בבתים פרטיים (דודתי היקרה מכינה תפ"א באבקת מרק, למשל).

החתולית

New member
יש הבדל בטעם ובריח

גם אני משתמשת מדי פעם באבקה נטולת המ"ג של קנור. כמו שנטע כתבה, הריחות בחדרי אוכל מוסדיים, שונים לגמריי מהריח שעולה מתבשיל שמכיל את אבקת המרק הזאת, או קוביה של אבקת OXO.

inבאלי

New member
אני מרגישה אותה בד"כ

מבחינתי היא פשוט מאפילה ומדכאת טעמים, במיוחד כשמשתמשים באבקות פחות איכותיות ובכמות רבה.
פעם זה פחות הפריע לי, בשנים האחרונות אני ממש נרתעת ממזון שתובל כך.
הפתרון שלי הוא שימוש בצירים תוצרת בית שאני מקפיאה כקוביות קרח.

למעלה