שמעון ויזנטל נפטר

I Was Hoping

New member
שמעון ויזנטל נפטר

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3144651,00.html מדליקה נר לזכר האיש החשוב הזה
תנצב"ה

קוכולין

New member
לזכרו של שמעון ויזנטל

איש דגול ויהודי אמיתי וגאה, שמעולם לא איבד עם זאת את תפיסת הצדק האוניברסליסטית. שמעון ויזנטל, כדבריו הוא, לא היה מוכן לוותר על צדק לקורבנות השואה, "לא נקם, אלא משפט", כפי שאמר. הוא התנגד בחריפות לפעולות נקמה של יחידים כנגד רוצחים נאצים, ורצה להביא אותם למשפט- שיושפלו לפני כל העולם ופשעיהם הנוראים ייחשפו לעין כל- גם לעיני ילדיהם ונכדיהם. "אני רוצה," אמר פעם, "שהנכדים שלהם יידעו בדיוק מה עשו הזקנים הרוצחים האלה". דרכו של ויזנטל הביאה ללכידת פושעים רבים מספור, ביניהם אדולף אייכמן (המידע שהביא כנראה סייע למוסד בלכידתו), פרנץ שטנגל מפקד טרבלינקה, הרמינה בראונשטיינר, "מלאך המוות ממיידאנק", וקצין הגסטפו שאסר את אנה פרנק. איש דגול הלך לעולמו. יהי זכרו ברוך.

קוכולין

New member
ובהזדמנות זו אני חייב להמליץ לכולם

על ספרו של שמעון ויזנטל, "משפט ולא נקם". הספר עוסק גם בחוויותיו בשואה וגם בקריירה שלו כצייד נאצים. אפשר לומר שזה הספר הראשון שקראתי על השואה בתור ילד, והוא הכניס אותי לנושא. ספר מרתק וחשוב.

קוכולין

New member
מישה התכוון בוודאי

לכינוי I was hoping שבא בסמיכות להודעה על מותו של ויזנטל. אבל גם לי הבדיחה הזאת נראית כאן קצת לא במקום.

טשאפק

New member
היא צודקת: "צייד הנאצים" זה תואר

לא הולם. הפושעים הנאצים אינם פילים או אווזי בר.

למעלה