שמנת או מוקה?

ריטה1

New member
את טועה מאוד

ממש, אבל ממש לא חשוב לי להיות מיוחדת, אני אוהבת את הצבע הזה, ומאז ומעולם חלמתי על מטבח בצבע הזה, וכאשר אני מספרת את זה זה נשמע מוזר לאנשים, ורוב ההודעות שאני רואה בפורום הם על מטבחים לבנים, לכן התפלאתי, איך צבע תכלת מהיה אופנתי אם אני כל הזמן מקבלת תגובות משונות על הבחירה שלי

ריטה1

New member
ועוד דבר, מכניסים תכלת כדי לשבור את הלבן

אבל לא כאל הצבע המרכזי,
בדיוק כפי שכתבת, שהכנסת תכלת בשרותים ועוד, אבל תראי לי את אלו ששמו תכלת במטבח? מצאתי אצלי בישוב צנונית אחת בודדה, ופה בפורום עוד מישהי אחת, לפני המון זמן.
אני למשל מתה על סגול, והוא ייכנס אצלי המון בפרטים הקטנים, אבל לא הייתי עושה מטבח בתכלת, לזה אני לא עד כדי כך פתוחה עדיין, וזה גם לא משתלב עם מראה כפרי, שאהוב עלי.

מרי פופ

New member
לא כזה נדיר

עשיתי כבר מטבח שוכלו ירוק, מטבח שכולו תכלת ומתטבח בסגול וירוק יחדיו... מתוכנן מטבח בכחול כלשהו כרגע... ארונות אמבטיה למכביר בתכלת/טורקיז וירוקים... כן יש סוג של פתיחות זוחלת לכיוון.

ריטה1

New member
מעולה, אני בעד לגמרי

למרות שזה מאוד נדיר, והבשורה בד"כ מגיעה מת"א/השרון ויורדת לפריפריה.
אצלנו עדיין כולם בלבן

דוקא בפריפריה הצפונית יש הרבה מאד

מטבחים בתכלת.
כנראה שהצפון מקדים את השרון

ריטה1

New member
את בטוח מדבר על הצפון הכפרי

הייתי אצל חברה בחד נס, איזה בית, להתעלף - למרות שבסגנון מודרני שאני פחות מתחברת אליו, אבל ממש רציתי להישאר לגור שם.
גם אצלנו במושבים שבאזור השפלה הדרומית, יש קצת יותר פתיחות לעומת הערים שמסביב, אבל עדיין מרימים עלי גבה

ראיתי כמה כאלה

ראיתי כבר כמה מטבחים בתכלת בהיר או ירקרק בהיר. הן בצבע והן בפורמייקה. לא קצת צבע כדי לשבור את הלבן, אלא כצבע העיקרי במטבח.

לאחרונה ראיתי בית שלם שבו התכלת והכחול דומיננטים מאד, אבל בעדינות.
בית יפהפה, אפילו מטריף ביופיו. מודרני וחם.
רואים תכלת וכחול לא רק בפנים, אלא גם בחוץ, חלק מטיח הבית הוא תכלת.
במקרה ההוא זה לא בגלל שזה "טרנד עכשווי" אלא בגלל שאהבו את זה.

ובשבילך - כדי להוכיח לך שתכלת משתלב עם מראה כפרי - הנה תמונה של מטבח כפרי למהדרין בתכלת
http://housearquitectura.com/wp-content/uploads/blue-kitchen-design-cabinets.jpg

ריטה1

New member
דוקא לתכלת הזה אני פחות מתחברת

התמונה ממש הכאיבה לי בעיניים.
אני הולכת לעשות מטבח תכלת עדין.מטבח כפרי, עם שילובי עץ פאנגה פאנגה עם את מכירה את העץ.(במדפים וסוג של שולחן ארוחת בוקר).
וכפי שכתבתי במרי, הבשורה כנראה מזדחלת לאט לאט מאזור המרכז, עד שיגיע לפריריה המטבח שלי כבר יהיה ממש להיט

לא, היא מזדחלת מהצפון

ואם הצפון הוא מבשר ה"בשורה", אז אני מוכנה לנחש את הטרנד הבא:
ריהוט מעץ ממוחזר, שנראה כאילו עברה עליו מלחמת עולם. לא כזה בלבן וצבעי גלידה משופשפים-בכוונה (זה כבר פאסה) אלא עץ שנראה כאילו נשאר במחסן רעוע ולח 50 שנה, ומשם נשלף לביצוע נגרות פנים. בלי שום צביעה.

כבר ראיתי ב4 מקומות שונים.
גם בנוסח כפרי וגם בנוסח מודרני (משולב במסגרת ברזל ורגלי ברזל).
הנה דוגמאות לרהוט כזה http://www.adira.co.il/pics/catalog/03_2012/20120304110314-b.jpg
http://www.jacobtwena.co.il/dynimages/t_products/images/50406-R.jpg

מחל

New member
כבר כתבתי קודם, שלא עשיתי מטבח כולו בתכלת

בגלל שבפורמייקה זה לא יפה בעיניי.
ובצבע לא עשיתי בגלל הרגישות שלו והפגיעות מאחר ויש לי ילד אוטיסט וחומר כזה לא יתאים...
מבחינתי מלכתחילה מטבח שרובו בתכלת בשילוב חום בז' וכו...

lionet

New member
אני הזמנתי מטבח נס- קפה

או מוקה - מה בעצם ההבדל?

לא זוכרת את המס' המדויק, נדמה לי ש 1557 של טמבור - אני יכולה לבדוק.
היחידה הגבוהה שלי גם בצבע הזה - אבל היא כולה זכוכית שקופה עם תאורה פנימית .

lionet

New member
בינתיים רק הזמנתי

יגיע באמצע דצמבר

ובדקתי והצבע הוא 4035 מהספקטרום של טמבור

בעיני זה צבע מאוד מוצלח למטבח - עם נוכחות אבל לא מכתיב - ומאפשר גמישות יחסית בבחירת הצבעים הנוספים,

merime

New member
תוציאי דוגמאות צבע בחזית דלת של שני גוונים

אחד שמנת ואחד מוקה ותראי למה את מתחברת יותר.

רוני810

New member
אולי תנסי להגיד ל"פשטות" שמאוד התלהבת מהצבע

ולשאול אולי הם יסכימו להגיד לך מה המספר שלו?
אולי הם יתבררו כנחמדים כמו המעצבות כאן, שמשתפות בנדיבות ומכל הלב.

(גם אם יתנו לך המספר כדאי לעשות דוגמת צבע כמובן, כי לא ראית במציאות אלא רק בתמונה).

למעלה