שמנת או מוקה?

שמנת או מוקה?

שלום לפורום היקר,

הגיע הזמן להתקדם קצת עם הבחירות... המטבח שלנו יהיה כפרי, צבע בתנור.
מתלבטת מאד אם לעשות ארונות בצבע שמנת שמרי פופ (שאת המטבחים שלה אני מאד אוהבת) ממליצה עליו רבות או ללכת על צבע מוקה.
משום מה לא הצלחתי למצא כמעט תמונות של מטבחים כפריים בצבע מוקה. בין הבודדים שמצאתי זה המטבח המצורף מהאתר של פשטות.
מישהו יודע מה הגוון של המטבח הזה? אם לא האם למישהו יש המלצה לצבע מוקה בהיר דומה (לא משנה אם נירלט או טמבור)?
מלבד טעם אישי, יש שיקולים נוספים לבחירה בין מוקה לשמנת?

תודה רבה ולילה טוב

תודה, לכן כתבתי מה גוון השמנת שאני רוצה

0005 של נירלט.
גם מוקה בהיר כמו שצרפתי יקטין את המטבח?

סליחה, לא כתבתי מה הגוון, הנחתי שכולם מכירים

פשוט מרי פופ חזרה עליו כמה פעמים

designeasy31

New member
נורא קשה לענות בלי לדעת את גודל המטבח,

כמה אור טבעי יש, לאיזה כיוונים פונים החלונות
הדרך להחליט באופן הכי קרוב לאמיתי- לעשות דוג' צבע של מס' גוונים רצויים (אני מליצ גג 3 דוג' אחרת תתבלבלו)ולראות את הדוג' בשטח עם התאורה הטבעית שקיימת שם (כמובן לבוא באור יום לבדיקה)

אני אישית לא מפחדת ממוקה, אבל זה נושא של טעם אישי

designeasy31

New member
שמנת היא הגדרה כולנית מאוד-

אם תסתכלי במניפת הצבעים תראי שמנת שנטה לצהוב ושמנת שנוטה לאפרסק וכזו שנוטה לירוק ודומ.
וכמובן גם שמנת שנוטה למוקה שאני באופן אישי מאוד אוהבת.

יש המון חשיבות לכמות האור במטבח. במטבח קטן ו/או לא מואר , עדיף לבחור גוונים "מאירים" שזה בעצם שמנת שנוטה לכיוון הצהובים והכתומים כי גווני המוקה יראו כהים מידי במקרה כזה.
מאחר והרבה מטבחים בארץ, בייחוד בדירות, הם די קטנים, אז הבחירה היא מובנית מאליה.

murfy

New member
עד לפני כמה שנים בודדות

באותם מטבחים קטנים הבחירה נפלה לרוב על וונגה.

zivaf2

New member
אני מאד אוהבת את המוקה

אני לא חושבת שמוקה בהיר יכול להחשיך לך את המטבח. אני מצרפת תמונה של מטבח בגוון מוקה- אבן (פורמיקה) קטן מאד מאד ובכל זאת מואר מאד במיוחד ביחס למה שהיה שם קודם (ונגה...)
לא יודעת להגיד לך מספר גון על סמך תמונה, בכל מקרה תבקשי מהנגר/ חברת המטבחים כמה דוגמאות צבע עד שתגיעי לגוון הרצוי.

מאד יפה. זו בדיוק השאלה שלי

אני רוצה לבקש מחברת המטבחים לעשות לי דוגמאות, אבל איזה מספרים לבקש? יש עשרות גווני מוקה...

zivaf2

New member
תבחרי מתוך המניפה כמה גוונים שנראים לך

למשל: 0026, 0006, 0195 מהמניפה של נירלט (בחרתי מה שנראה בעיני מתאים, אבל כמובן תסתכלי בעצמך).

תודה, אני מרגישה שזה כמו לבחור בושם

אחרי 3 שאני מסתכלת עליהם כולם כבר נראים אותו דבר...

lank

New member
זיוה יקירה

התמונה שהעלית היא אכן של מטבח בגוון אבן , אבל אין כאן מוקה בכלל.
מוקה - די דומה לנס קפה , כלומר בין בז' לקפה .... ואכן זה צבע די חזק לחללים קטנים ולמשטחים שלמים
שוב - זה מאוד כללי ויש להתייחס לכל חלל בנפרד ביחס לאור הטבעי ולפתחים

murfy

New member
אני אישית לא חושבת שיהיה הבדל דרסטי בין מטבח

שמנת לבז' (את הצבע שבתמונה אני הייתי מגדירה כבז'. לדעתי, מוקה זה צבע קפה עם חלב יותר כהה מזה) ולא חושבת שאחד מהם יקטין או יגדיל ויזואלית את המטבח, כי שניהם בסה"כ בהירים. פשוט לכי על מה שאת אוהבת. זו דעתי.

murfy

New member
לדעתי, מוקה זה צבע האריחים שבתמונה.

זה מה שאני רואה במסך שלי בכל אופן.

מישהי יודעת אם יש חשש שהשמנת תצהיב עם הזמן?

שוב, מתיחסת לגוון 0005.
תודה על כל התשובות

מוקה למטבח הוא באמת די נדיר (גם למודרני

ולא רק לכפרי) את הצבע שצרפת הייתי מגדירה כמוקה בהיייייייייייר, ממש מוקה לייט ויותר כשמנת עם זריקת מוקה
חפשתי לך קצת ומצאתי את המצורף הוא מעט יותר כהה ממה שאת צרפת אבל גם מאוד בהיר
אני דוקא בעד, אבל רק לחלק התחתון ולחלק העליון של המטבח לעשות שמנת או גוון בהיר מאוד אחר

דווקא מוקה באופנה כבר כמה שנים

נראה לי שזה יותר עיניין של פתיחות של אנשים, שואהבים ללכת על "בטוח" ומפחדים ממוקה
ובתור מעצבת אני יכולה להגיד שאם הייתי ממליצה ללקוח על מוקה, אז כמו שכתבתי קודם, הייתי עושה רק חלק תחתון (שוב, תלוי איך בנוי המטבח שלך) כי מוקה בכל המטבח נראה לי כבד למטבח כפרי שהוא גם ככה מעוטר...

מחל

New member
אני מאוד אוהבת מוקה, וכך רציתי לעשות במטבח

עם חלק עליון בתכלת.
כשזה כפרי וצבוע בתנור, יהכול להות יפהפה לטעמי.
אבל, זה כמובן עניין של טעם אישי.
אצלי עשיתי בסוף בשמנת מפורמייקה שהוא חומר יותר עמיד מצבע בתנור (בגלל שיש לי ילד אוטיסט)
ובפורמייקה לא התלהבתי מהמוקה...
עשיתי מטבח כפרי לייט שעדיין לא מוכן.

למעלה