שמנים שונים

nitz12345

New member
שמנים שונים

שלום אני נוסע דיי הרבה בעפר ואבק (ושלא נדבר על העונה הקרבה ובאה - החורף מה שאומר שאני ארכב גם בבוץ) ורציתי לשאול עם איזה שמן כדאי להשתמש? מתי להשתמש (אחרי או לפני הרכיבה)? ואיך להשתמש? יש לי שמן WD-40 לשרשרת ולהכל ביחד בעיקרון... האם זה שמן טוב לשימון שרשראות וגלגלי שיניים וכדומה או שצריך להחליף שמן? אילו מהשמנים הוא הכי טוב? ואיזה שמן אני צריך להשתמש לבולם הקידמי שלי (Manitou Splice 100mm שמן...)? תודה רבה וחג שמח

dyego

New member
כמו שתשמע בקרוב מאד....

WD40 לא נועד לשימון אופניים, שרשרות או כל חלק אחר. נהפוך הוא זה יכול להזיק ביותר בשל תכונות החודרנות שלו, איסוף האבק וכו'.... יש שמנים יעודיים לשרשרת שניתן לקנות בכל חנות אופניים וכמו כן ניתן לשמן חלקי אופניים בשמנים יעודיים אחרים.

nitz12345

New member
כמו...?

אני צריך סוגים מסויימים ספציפיים של שמנים לשימון שרשראות ובולמי זעזועים אם אפשר... אני לא רוצה ללכת לחנות ושיגידו לי "כן כן זה בסדר" ובסוף אני אשמע שזה בכלל הורס... אם אפשר לתת לי שמן ספציפי עם שם ספציפי לשרשראות ושמן ספציפי לבלמים... תודה :)

dyego

New member
שמן שרשרת יש ל.....

SRAM (אצל קובי בהרצליה), ROCK N ROLL . אני אוהב את שני אלה.יש גם שמן יעודי בתוספת טפלון שאומרים שהוא טוב (בבקבוק ירוק)....... אין צורך לשמן מזלג או בולם. שים לב ש WD 40 עושה נזק לאטמים של הנ"ל. אם בכל זאת ברצונך לעשות זאת בקש מחנות אופניים מעט שמן יעודי למזלג וסכך לך את הרגליים. אבל שוב אין צורך של ממש. הסיבה היחידה היא לשמור על אורך חי האטמים והשמן הוא כדי שלא יתיבשו.......

dyego

New member
עוד משהו קטן......

אני לא מכיר חנות אופניים שבה יגידו לך קח שמן לשרשרת שיהרוס לך את השרשרת. הרוב המכריע אמין ומוכר מוצרים ראויים. מעבר לכך יש על כל מוצר פירוט בעבור מה הוא מיועד, קרא לך להנאתך וכך תדע שלא מוכרים לך משהו לא מתאים.

סטוקמן

New member
אני מציע לך לשקול שימוש בדגריזר|המל

(בהנחה שאתה עיין לא משתשמש בכזה..) בנוסף לשמן, הדגריזר מוריד שאריות שומניות מהשרשרת ומגלגלי השיניים וכל החלקים ה,מועדים" שקשורים למכלולי השרשרת..

קלוזו

New member
הדגריזר הכי טוב זה סבון כלים פשוט.

שים קצת בדלי מיים ותבריש את השרשרת עם מברשת בעלת זיפים קשים. יבש עם סמרטוט ולאחר מכן שמן ברוק אנד רול כחול והשרשרת כמו חדשה.

asaft161291

New member
דגריזר

אתה יכול אולי לתת שם לדגריזר מסויים? וכמה הוא צריך לעלות?

למעלה