שמנים לעיסוי תינוקת

• פותח הנושא offri
  • פורסם בתאריך

offri

New member
שמנים לעיסוי תינוקת

אתמול התינוקת שלי (בת 7 חד') סיימה לקבל אנטיביוטיקה לאחר שהיו לה צפצופים בריאות ודלקת קלה באוזן, כל זה היה מלווה בשיעולים והמון ליחה. היום חזרה עוד פעם הנזלת, השיעולים וכמובן הליחה שגורמת לה להקיא מידי פעם. המליצו לי על עיסוי עם תערובת שמנים של: שמן ברוש, שמן אזוביון(לבנדר) ושמן הדס, כל אלו על בסיס של שמן שקדים. רציתי לוודא האם התערובת באמת מתאימה לגילה ומה אפשר לעזור לה במקרה של חום? תודה רבה

Negyot

New member
הבעת דעה...

אני מוכנה "להסתכן" ולהביע דעה.. לא הייתי שמה שמן ברוש על תינוקת בת 7 חודשים. ולמטרה זו, של הקלה על שיעול וליחה, הייתי משתמשת בשמנים אחרים טובים הרבה יותר. ההדס באמת טוב (לשים לב שלא עושה גירוי), הלבנדר טוב אף הוא. הייתי מוסיפה רבנסרה שהוא שמן מצוין וכבר פירטנו עליו כאן- מכייח, מקל על שיעול וגם עוזר בהורדת חום. עדין מאוד ומתאים לילדים. אפשרות אחרת היא להוסיף אקליפטוס רדיאטה המיועד לילדים קטנים והוא עדין מאוד. אני כבר כמה ימים עם ילדי החולה בבית, ובעזרת הרבנסרה מצליחה לטפל לו בשיעול נהדר. את החום אני מורידה רק כשזה מציק לו גם בעזרת אמבטיה עם טיפה-שתיים שמן עץ התה או כף חומץ וגם בעזרת צמח המרפא הנקרא "אקמול"
שרק תרגישו טוב... שבת שלום..

offri

New member
תודה רבה

חכיתי שמישהו יתן לי כיוון לגבי השמנים....ובנתיים יש לה יותר חום (39+) מאשר שיעול. אני מאוד מקווה שזה נובע כתוצאה מבקיעת שיניים ולא מאחת "הברכות" של החורף הזה. שוב תודה רבה, אני אחפש שמן עץ התה למקלחות להורדת החום. חוצמזה החומץ לא עלול לשרוף לה באמבטיה (אם יש לה גירוי מהטיטולים או משהו דומה)?

Negyot

New member
בבקשה ו...

שמים כף חומץ על אמבטיה שלמה... לסבתות יש פטנט נוסף: להרטיב גרבים בתערובת של חצי כוס חומץ חצי כוס מים, להלביש על הרגליים ועל זה גרביים יבשות. אולם הן מזהירות ואומרות שהחומץ מוריד חום מהר, לעתים מהר מדי ויש לשים לב טוב טוב!!! על הרגליים אין סכנה שהחומץ ישרוף. לכסות בשמיכות ולתת לגוף להזיע זה גם חשוב, עם או בלי חומץ. אצלנו בקיבוץ 3/4 מהילדים חולים באותו וירוס מעצבן של חום גבוה, קצת שיעול, קצת נזלת והרבה הרבה נחנחיות (חוסר תזוזה...). אמרו לי היום שזה עובר אחרי שבוע. נשארו לנו יומיים..
חוצמזה אם יש לה חום גבוה, תמיד אופצית האקמול קיימת.. ושמן עץ התה יש בכל סופרפארם, בית מרקחת ובית טבע. בכלל כדאי שיהיה אותו בבית (ועל כך בפעם אחרת
) שתרגיש טוב המתוקה הקטנה....ושאת תצליחי לישון...

offri

New member
שמן, חומץ ועוד...

ושוב תודה רבה, אני אנסה עם החומץ. ממש יש פה אחוות קיבוצניקיות (אבל אני לשעבר...) אולי יש "לסבתות" משהו בשביל נזלת ירקרקה שלא נגמרת ונורא מעצבנת (כי צריך לקנח)?

yoelnd

New member
אז ככה....

היי על אף עברי כקיבוצניק ........ לא הייתי משתמש בשמן ברוש או ממשפחתו לשימוש בתינוקות, אפשר מעבר לנכתב גם בניאולי - בן דוד של האקליפטוס וגם שימוש במעבר יהיה יעיל מאוד. עצה נוספת: טיפוף על בית החזה יסייע בהוצאת הליחה - כל פעם שמחליפים חיתול..... או אמבטיה וכד' וכן אפשר לשים גם באמבט את השמנם הנ"ל. לגבי הורדת חום אפשר להשתמש בתכשיר הומאופטי מעולה : ABC קיד בפתליה (נר) או טיפות והנמצא בכל בית מרקחת. בהצלחה ובבריות טובה!

למעלה