שמנים ודאבות

semuelf

New member
שמנים ודאבות

למדתי את צורת ה-tei. דוגמאות: anat san wa futorimasu ענת העלתה במשקל. anat san wa futteimasu ענת היא דאבה. שניהם מגיעים מהפועל futoru, מקבוצת הפעלים השניה, שאומר להשמין. במשפט הראשון זו צורת masu הרגילה, כלומר הבחורה השמינה. במשפט השני זו צורת tei, כלומר צורת te+imasu, שמשמשת מעיין מקבילה להווה מתמשך באנגלית. הבחורה דאבה. זה עובד גם אם הפעלים לדעת (shitteimasu), יש לי משהו (motteimasu) וכמובן להרזות. (yaseteimasu) טוב לדעת. עכשיו אני צריך לגלגל את ההטיות הללו קצת על הלשון, ולהתרגל אליהם. נ.ב. את ענת לא ראיתי כבר הרבה זמן, אבל יש לה נטיה להשמנה. ככה שלמען בעלה אני מקווה שהיא לא צמחה לאיזו דאבה.

CountDust

New member
הכל טוב ויפה, אבל

הדוגמא שנתת חסרת טעם, גועלית ופוגעת (שלא לומר שובניסטית...). אני בטוח שזה לא נעשה בכוונה לפגוע במישהי או מישהו, אבל מציע שתבקש מGB למחוק את ההודעה ותפרסם אותה מחדש עם דוגמא יותר סימפטית.

GnomeBubble

New member
-_-

אם הוא יבקש, אני אמחק. אם לא, אני לא חושב שיש כאן עילה למחיקה, אבל אני בהחלט מסכים שהדוגמא קצת לא במקום - אפשר הרי לתת דוגמאות אחרות, יותר מעודנות, אפילו עם אותו הפועל. בכל מקרה, הדוגמה שלך לא לגמרי מדוייקת לדעתי. צורת ה-masu הבסיסית היא צורת הווה/עתיד, ולכן futorimasu זה "משמין/ישמין", צורת העבר היא futorimashita. צורת te iru/te imasu היא צורת ההווה המתמשך (די דומה ל-present progressive באנגלית, כמו is walking באנגלית). עד כמה שאני יודע, בפעלים שמתמשכים מטבעם כמו הפועל הזה, צורת ההווה הרגיל בדרך כלל תשמש כמעט ורק לציון זמן עתיד וכדי לציין זמן הווה ישתמשו בהווה המתמשך.

semuelf

New member
יום האישה בפתח

לכבוד יום האישה העולמי, עם הסטיסטיקה של 30 אחוז עליה בכמות האונסים והאפליה, החלטתי לתרום את תרומתי הצנועה. למה אתה כבד? פשוט הדוגמא הראשונה שלמדתי אותה היתה על הפועל "להשמין". ומאז אני משעשע את עצמי עם דוגמאות...

0Pandemonium0

New member
מזל טוב. מזלך שאת נקבה.

ואני לא מבין מה רוצים מ-semuelf. שיגיד מה שהוא רוצה על "ענת", מי שזו לא תהיה. הוא לא יורד על אף-אחת, הוא סתם נתן דוגמא ובמקרה בחר בשם הזה.

hazu1

New member
אפרופו 'דאבה'

פתאום שמתי לב לקשר בין המושג למילה היפנית: debu, שמשמעה שמן, שמנמן. מעניין מה המקור של דאבה?

GnomeBubble

New member
כן, גם אני שמתי לב לזה

אולי בכל זאת היפנים הם צאצאיהם הקודמים של שבט ירחמיאל האבוד...

למעלה