שמנים אתריים במבער

liat sa

New member
שמנים אתריים במבער

בוקר טוב , האם ניתן לשים שמנים אתריים במבער , לריח טוב ... שמנים של שלוס למשל ? ליאת

saritsh

New member
ונילה- מה הסבה ששמנים יכולים לא

להתאים למבער מלבד היותם שרף ולכן לא מתנדפים, כמו וניל למשל? ומהם השמנים האלו? תודה מראש

שמנים ומבער...

ישנם שמנים שלא מתאימים למבער כיוון שהם חזקים מידי ואינם מתאימים למבער כמו למשל עץ התה, ציפורן , אגוז מוסקט ,פטרוזיליה וכל השמנים שיש להם רעילות יחסית גבוהה. ושנחשבים מכווצים . מלבד הריאקציה שהם יכולים לגרום הם פשוט לא מיועדים לפיזור באויר אלא רק למריחה מקומית ובמינונים נמוכים מאד.

saritsh

New member
לא ממש ברור לי ../images/Emo11.gif

א. הרי במריחה מריחים את השמנים שמרכיבים את התערובת, ופעולת ההרחה היא חלק בלתי נפרד מכל נושא הארומתרפיה או אולי החלק העיקרי אפילו כפי שבא לביטוי מהמלה ארומתרפיה, אז אם אפשר להריח תערובת שמכילה את השמנים שציינת אז למה אי אפשר להריח אותם במבער? ב. האם באמת התכוונת ל" כל השמנים שיש להם רעילות"? או שזו טעות קולמוס?

הסבר נוסף,

ישנם שמנים שבמינונים גבוהים גורמים לריאקציות בגלל שזהו טבעם , במבער הם יכולים לגרום להרגשה מאד לא טובה קחי למשל את הביטר אורנג אם תשימי ממנו הרבה במבער הוא יגרום להרגשה כללית רעה - לכל הסובבים . הם פשוט לא מיועדים למבער כי זה לא התפקיד שלהם, לכל שמן יש תפקיד זה כמו שישאלו ולמה באמבטיה אסור? כי זה יכול לגרום לתגובות לא נעימות כיוון שישנם שמנים שכמו שאינם מתאימים למבער שמנים אחרים לא מתאימים לאמבטיה למשל. ולכן הם לא מתאימים למבער - במבער הפיזור הכללי הוא לא טוב הוא לא מתאים . כשמדובר במריחה מקומית אין זה כמו פיזור באויר בחלל אלא זה ממוקד יותר ופועל בצורה ממוקדת יותר. הריח אינו מתפזר כמו שמתפזר במבער. מקווה שהובנתי טוב יותר:)

saritsh

New member
הובנת מעולה כבר בפעם הראשונה :) אך

עדין יש לי בעיה עם הקביעה והחלוקה הנחרצת שלך. מהספרות , מההיגיון ומהנסיון - לא משנה אם את מריחה שמן שמנודף בחלל החדר באמצעות מבער, או מריחה אותו כי כרגע מעסים אותך בתערובת שמכילה אותו. ההשפעה על המוח היא זהה לגמרי. וכמו בכל שמן ודבר בחיים יש שגיבו על ריח כזה או אחר בצורה כזו או אחרת. ברור למה באמבטיה אסור, לא ברור למה בהדפה כי אנחנו מדברין כל הזמן על ריח, וריח זה ריח זה ריח. הרבה" זה תמיד יחסי, ו"הרבה" זה תמיד לא טוב, ולמה לשים שמן במינונים גבוהים, יש מינונים מתאימים לכל מטרה ולכל שמן? לא? אפילו שמן לבנדר במינונים גבוהים יכול להציק מבחינת הריח. ואם כבר בשמן ביטר אורנג' עסקינן, אז נידוף במבער זו אחת הדרכים הטובות והמתאימות יותר להשיג תוצאות באמצעותו. " 2-4 טיפות ביטר אורנג במבער זו כמות סבירה שמנסיוני טרם ראיתי תגובת אנטי קיצונית אליה. ההפך הוא מרגיע, ומשכין שלום והבנה בין המריחים אותו, מלמד לסלוח, מלמד להקשיב ולא רק להשמיע . בעקבות לימודיי המלצתי לידיד עו"ד שעוסק באישות לשים את השמן במבער במשרדו והתגובות עליו היו חיוביות ביותר, לכן קצת מוזרה לי הדוגמא הזו דוקא. האם את מדברת על סמך נסיון? או שככה למדתם? מה היו התגובות? ואת יודעת שגם תגובות אנטי חריפות של דחיה של ריח כזה או אחר יכולות הרבה פעמים ללמד אותנן על מצבו הפיזי והנפשי של המתנגד לריח. מצטערת אך אני לא מסכימה אתך מבחינה עקרונית שיש שמנים שטוב למרוח אותם אבל אל טוב לנדף אותם כי ההשפעת הריח בשני המקרים שונה.

למעלה