שמנה ומבולבלת..

לא נכון, את בהחלט לא רזה

אבל את רואה, יש גברים שמימדים אלה דווקא מדברים אלהים. אבל אני יודעת למה את מתכוונת, וזה נורא מתסכל. אני לא יודעת איזה בירור כבר עשית. צריך כמבון לשלות קושינג עם איסוף שתן לקורטיזול.

sho na

New member
אני שמנה בעיניי..

וזה בעצם מה שחשוב. מה שעשיתי עד כה היו בדיקות דם שהבן רמת ההורמונים היתה גבוהה והצביעה על תהליך של גיל מעבר. גם גלי חום וחוסר סדירות במחזור הצביעו על כך וכן אולטרסאונד של השחלות. האם לקיחת הורמונים יכולה להחזיר את המחזור למצב סדיר ורגיל..? האם יש לתהליך "הבלות" השפעה על השמנה..? האם לקיחת הורמונים תוכל להביא את הגוף שלי שוב לאיזון גם במשקל..? אגב...אשמח לדעת מה זה קושינג. תודה מראש על התשובות sho na

sho na

New member
שמנה ומבולבלת..

שלום אני לא בטוחה שזה המקום הנכון אבל אני פשוט מנסה מתוך יאוש כבר... במשך השנה וחצי האחרונות קורה לי משהו בגוף שלרופאים אין ממש הסבר שמניח את דעתי או יותר נכון אין הסבר בכלל...ועדיין השמנתי כבר 17 ק"ג. לאורך התקופה ניסיתי דיאטות רבות והיו תקופות שממש לא אכלתי כמעט כלום....נכון ברור לי שזה לא בריא וכך אי אפשר לרדת אבל ניסיתי הכל.גם לאכול מסודר...גם בריא...גם ללא פחמימות...גם כדורים(רדוקטיל),כאשר באותו חודש העליתי עוד 2 ק"ג. אציין גם שכל המערכת ההורמונלית שלי השתבשה ...וזה התחיל בערך עם ההשמנה. שני רופאי נשים טענו לאחר בדיקות דם ואולרסאונד שזהו.."סיימתי את הקריירה" על אף כל מחאותיי שאני צעירה מדי לזה -זה התחיל קצת לפני 42 הרופאים אמרו שיש אחוז של נשים שזה קורה אצלן מוקדם. לאחר שהיתה ההבחנה הזו וטענו שאין לי צורך בשימוש בגלולות....נכנסתי להריון ולא סתם....עם תאומים..!! אכן המחזור לא סדיר...ואני משמינה עוד ועוד. זה לא נעצר. רופא הנשים טוען שאין קשר בין אי סדירות הורמונלית לבין ההשמנה. אני כבר לא יכולה לסבול את עצמי...כבד לי...חם לי...הגוף כואב לי מעומס המשקל...אני בגובה 170 ושוקלת כבר 87..!!יותר ממשקלי בסיום 3 ההריונות שלי...והייתי גדולה. מה עושים..? למי פונים...? הרופאים כבר חושבים שאני איזו קוטרית היפוכונדרית..ואני ממש בטוחה שמשהו לא בסדר בגוף שלי. אודה לכם על התיחסותכם. תודה sho-na

קושינג

בקר טוב, OK, אם כך זה אומר שלא בירררו את הנושא. קושינג זו אחת המחלות היחידות שבהן יש השמנה מסיבה הורמונולית, הסיבה היא הפרשה עודפת של קורטיזול. לא תמיד קל לאבחן את המצב, אבל יש להתחיל עם בדיקות בסיסיות. אחת מהן היא מדידה של כמות הקורטיזול באיסוף שתן של 24 שעות. אני מניחה ששללו תת פעילות של בלוטת התריס, על אף שזה לא גורם להשמנה של 20 ק"ג (קושינג יכול בהחלט). בנושא גיל המעבר, אז קודם כל את צודת שזה קצת מוקדם, אבל יש מקרים כאלה. אבל את רואה שיש גם הפתעות, ועוד איזה, בתקופה הזו. עד כמה זה גורם בנושא ההשמנה שלך, אני לא יודעת. תו0עת השמנה סביב גיל המעבר היא מוכרת, אבל אני לא בטוחה שהיא ממש מוסברת. יש בכלל המשנה ככל שהגיל עולה, וזה קורה גם אצל גברים. זה בוודאי משהו שנובע מכמה גורמים, כולל ירידה בפעילות גופנית עם השנים. טיפול הורמונלי בוודאי עשוי להחזיר סדירות למחזור, האם זה ישנה משהו בנושא המשקל העודף ללא התערבות אחרת, אני מסופקת. אז בקיצור, צריך לברר את העיניין, ואם לא ימצא שום דבר, לעשות את הדברים המקובלים: צימצום קלוריות ויותר הוצאת אנרגיה בספורט.

sho na

New member
לדר קרן ....המון תודה

אני מאוד מודה לך על תשומת הלב והתשובה מפורטת. וכבר ניגשת לבדוק ברשת בכלל מה זה הקושינג הזה....נשמע לא נחמד.. שוב תודה. מה שכן....יש בי החלטה חד משמעית "להכנס בזה" ולא לוותר..!!!מה שצריך אעשה כדי לחזור לעצמי...בכל המישורים.

למעלה