שמנה ויפה?

dafnaage

New member
שמנה ויפה?

היי לכולם... רציתי לשתף אתכם בחוויה שעברה עליי אתמול: הלכתי לשומרי משקל! מה אני אגיד לכם, גם שם הייתי הכי שמנה בחדר וזה היה כל-כך מתסכל...אנשים מביטים עלייך בביקורת כזאת ואת מרגישה הכי חסרת שליטה שאת יכולה אי פעם להרגיש. אני חושבת שזה היה צעד גדול עבורי. לי שלעולם לא הייתי זקוקה לדיאטה וכעת הגעתי הכי נמוך שאפשר. אני יכולה לגלות לכם, שסיימתי קשר עם בחור בגלל שהיה חסר טקט ורגישות ואמר לי ש"לא יזיק אם אני אוריד משקל"... מה הוא חושב, שאין לי מראה? שאני לא אלופת ההסתרות, שיש לי בגדים מיוחדים שמעלימים גרמים? ונמאס לי...ממש נמאס לי מאנשים שחושבים שמותר להם לתת עצות בצורה וולנטארית. מי ביקש עצות? אני מעוניינת להתכתב אתכם, לשמוע, אולי אני טועה... [email protected] חג שמח. בילבי.

יאני1

New member
אהלן

קודם כל, קבלי חיבוק גדול..את נמצאת במקום לא נעים. אני חושבת שלהתחיל דיאטה מתוך שנאה עצמית או מתוך כאב (בין אם קבוע או זמני) זה לא כלכך נכון... את עושה את זה מתוך תחושה של "אני לא בסדר" והלתחיל תהליך של הורדה במשקל מתוך מקום כזה זה פשוט לא בריא. ואם להיות ישירה? מהנסיון שלי, דיאטות על רקע כזה לא מצליחות.. חשוב לי לציין שתקחי את מה שאני אומרת בערבון מוגבל, אני מדברת מהעולם שלי ויכול להיות שזה יהיה לגמרי שונה עבורך. לגבי הבחור? אין לך שום סיבה להיות איתו אם הוא לא אוהב, מקבל ונמשך אלייך ב-י-ד-ו-ק כמו שאת. את לא צריכה לבזבז עליו זמן ואנרגיה אם הוא לא קולט מי עומד לו מול העיניים ולא מעריץ אותך. זה לא אומר שהוא לא בסדר או שטחי, זה פשוט אומר שאתם לא צריכים להיות ביחד. אמרת שאת אלופת ההסתרות..אני רואה קשר ישיר בין זה לבין ההתנהגות של הבחור. אולי את מזמינה התנהגויות כאלה ברמה לא מודעת. הרי ברור שהוא קולט שאת לא מרוצה מעצמך מבחינת דימוי גוף ומשקל, קשה לו עם זה והוא העיר לך על זה. אנשים נותנים עיצות. הם משוכנעים שהם עושים טוב, ושזה יעזור לך. העובדה שהם עושים את זה בדרכים לא לעיניין זה כבר סיפור אחר. אני חושבת שזו בחירה שלך להיעלב או לא להיעלב. הם רק אומרים דברים, את יכולה לעשות עם זה מה שאת רק רוצה. במקום להיעלב את יכולה למשל..לשתף אותם בתחושה שזה גורם לך ולבקש שלא יגידו את זה יותר. ככה אולי זה יהיה לך שלם ולא תסחבי עם המטען המכביד הזה שיעכיר לך את היחסים איתם. איך שאת מרגישה לגבי עצמך, מה ומי שאת חושבת שאת ראויה לו, מה שאת דורשת מעצמך- זה בידיוק מה שתקבלי מהחיים ומהאנשים בחיים שלך. ברגע שתקלטי בכל הרבדים שלך שאת ראויה, שווה ושלמה בידיוק כמו שאת, המעשים שלך, המילים שיצאו לך מהפה, הבגדים שלך, והחיים שלך יראו אחרת. אהבה, מעייין

chicka

New member
מסכימה עם מעיין ומוסיפה...

לרדת במשקל זה לא עונש ואת לא צריכה לעשות את זה בגלל "הרמזים" שאנשים מעבירים לך. בין אם זה התחושות שאת מתארת במפגש ב"שומרי משקל" וד"א, ברוב המקרים הביקורת הזו שאת חשה היא ביקורת שלך כלפיי עצמך. את מרגישה הכי שמנה בחדר ואת מרגישה שאנשים לוקחים את זה כהשוואה אליהם. את יודעת מה? וגם אם כן, זה עדיין לא אומר שום דבר עליך חוץ מזה שהמספר על המשקל אולי יותר גבוה משל שאר המשתתפים. so? בין אם זה בחורים שלא רוצים לצאת איתך או בין אם זה מסרים שהחברה מעבירה לך שאת לא לגיטימית וכדי להפוך לכזו - עליך לרדת במשקל. אני מאמינה שהרצון לרדת במשקל, בסופו של דבר, הוא אינדיווידואלי לחלוטין וצריך להגיע אך ורק מבחירה אישית ומההבנה שעליך לשנות את אורח החיים שלך ואת הרגלי האכילה הקיימים לטובת ירידה במשקל. עד אז, שתהיי ברגע הזה - אני מאמינה שכל דיאטה שתעשי, תסתיים באכזבה גדולה. ובכל מקרה, אני מזמינה אותך להיות איתנו קצת בפורום ולקבל בטחון על מי שאת ולא בגלל כמה שאת שוקלת.
נגה

לא מסכימה איתך במאה אחוז

לעשות שינוי בחיים, כל שינוי, דורש טריגר מסויים. אצל חלק הטריגר יהיה מתוך אהבה עצמית והבנה שלטוב העצמי שלי עדיף לשנות ואילו אצל אחרות זה יהיה להגיע למצב של תחושה של 'אין ברירה - זה ממש מציק לי, אני לא אוהבת את זה ואני חייבת לשנות' אין פה שחור ולבן אצל כל אחד זה משהו אחר.

יאני1

New member
תראי

אני מסכימה איתך במאה אחוז שכל אדם הוא שונה. יש לכולנו מניעים שונים ותגובות שונות לסיטואציות ונסיבות. אבל, גם אם התגובה למפח נפש כלשהו היא פעולה, את באמת חושבת שלשנות את החיים על רקע תחושת כישלון וכאב זה נכון ובריא? אני מציעה (וכך גם הרבה מטפלים, פסיכותראפיסטים, מאמנים ושאר ירקות יציעו) שאדם לא אוהב את עצמו בגלל שהוא לא אוהב את עצמו. לא בגלל שהוא שמן/דיסלקט/עולה חדש/קרח וכו'. אם אני לא אוהבת את עצמי במשקל מסויים, אני לא אוהב את עצמי בכל משקל, ויש לי לעשות עבודה עם עצמי ועל לקבל על את עצמי. לא לעשות דיאטה, דיאטה היא לא המזור לכל הבעיות בעולם.

להבדיל אלף אלפי הבדלות

קחי למשל נרקומנים, סבבה? הם מגיעים לגמילה מסיבות שונות (בית משפט, לחץ חברתי וכולי), חלקם הקטן באמת מצליח להגמל לכל החיים. עדיין לא מצאתי שום מחקר שמראה שאלו שהצליחו, הצליחו כי הם הגיעו לגמילה מסיבה מסויימת. ככה שאני חושבת שברגע שעושים שינוי לטובה בחיים - הסיבות לעשיה הן לא החלק העיקרי, והן יכולות להיות שונות ומגוונות.

יאני1

New member
וואוו

דגש על "להבדיל אלפי הבדלות" אני מבינה מה את אומרת, באמת. אבל אני לא חושבת שיש מקום להשוואה. עודף משקל זו לא מחלה (אולי זה גורם למחלות אבל זו לא מחלה) זה לא משהו שפוגע באחרים ומעלה את רמת הפשע והזנות. באותה מידה יכולת להגיד אדם שקולט שהוא סובל מתסמונת אישיות גבולית ומחליט ללכת לפסיכיאטר. זו מחלה וגם התמכרות לסמים זו מחלה וצריך לטפל בה. יש הבדל בין מחלה לרצון לחולל מפנה בחיים.

יאני1

New member
אוי רגע

נראה לי שפספסתי משהו בדברים שלך. דיברת על תגובה למצב כלשהו, ואני מסכימה איתך- אנשים שונים מגיבים בצורה שונה. יש כאלה שיכנסו לבטלה, יש כאלה שיכנסו לפעולה, ועוד מלא תרחישים אפשריים. בעולם של תוצאות- הסיבות והמניעים לנסיבות באמת לא עושים הבדל אלא התוצאות עצמן. מה שאני רוצה לחדד זה שמעבר לתוצאות, יש פה בן אדם...ומה שאמרתי היה שדיאטה היא לא הפתרון האולטימטיבי לכל בעיה. עודף המשקל הוא לא הבעיה אלא סימפטום למצב בו היא נמצאת. כך גם דיאטה- לא צריכה להיות התרופה, אלא ביטוי למפנה במצב שלה. אז תאכלס אני מסכימה איתך במה שאמרת, פשוט אומרת משהו נוסף. אהבה אני

אני אוהבת כשיש ביננו הסכמה ../images/Emo13.gif

"עודף המשקל הוא לא הבעיה אלא סימפטום למצב בו היא נמצאת. כך גם דיאטה- לא צריכה להיות התרופה, אלא ביטוי למפנה במצב שלה" - יפה מאוד.

מירי1982

New member
חג אורים שמח../images/Emo138.gif

מנסיוני (שכולל ירידה של 36 ק"ג) מי שאהב אותי שמנה אהב אותי רזה ולהפך... אוהבת את כולכם!! מירי

למעלה