שמנדווווז

לשיינה ולא לנצנוץ

אני מסכים עם כל מילה שלו צריך לשמור על גחלת יהודית של לומדי תורה ששמרה אותנו למעלה משלושת אלפי שנה וגיוס הישיבה בוחרס יהיה אסון אולי אני טועה אבל ככה אני רואה את זה

שיינדי

New member
אין על זה ויכוח .

בס``ד אני מסכימה אתך שלא צריך לגייס את כל המשתמטים עבור אחד אפילו שלומד תורה לשמה. אגב, יש לך באמת קשרים בזקן ? וכינים ? פויי (אל תענה כאן תשאר בצאט)

נצנוץ

New member
דוקא יש על זה ויכוח!!!!

וסליחה שאני מתערבת לכם בשיחה האישית... (איך כל פעם בטעות אני מגיעה לפה במקום לפורום של הדתיים?) מה הקשר בין המשתמטים לבין אלה שלומדים תורה? מה, כל כך קשה להבדיל ביניהם? כל כך קשה לראות מי באמת לומד ומי לא? למה הרבנים לא קמים ומוסרים לצבא רשימות של הבחורים שרק רשומים אצלהם ולא באמת לומדים תורה? למה? מה אנחנו, הצאר הרוסי שצריך להגן על הבחורים הקדושים מפניו? בודאי שלימוד התורה שמר על הגחלת שלושת אלפים שנה, אבל מישהו צריך גם לשמור עלינו, לא? צריך צבא, לא? אז מה, שאלה שידיהם מלאות חטאים יגנו על חיינו? זה יותר הגיוני? והטענה הזאת שהתורה היא המגינה ולא הצבא היא מאוד נחמדה, רק לא מתאימה להשקפת העולם היהודית. כי לפי זה, למה יש ארגון ``הצלה``? למה יש ``עזר מציון``? הרי לומדי התורה אמורים להגן שגם לא יהיו מחלות וצרות אחרות. לא כתוב ביהדות בשום מקום שהאדם לא צריך לפעול כדי להגן על עצמו ולשמור על חייו ושלימוד תורה מספיק לשם כך! ובכלל, כל הזמן שומעים את הטענה שבחורי הישיבה לומדים תורה וזה המאמץ שלהם לשמירה על הארץ הזאת. אז רציתי לדעת, אם כבר כל כך איכפת להם ממה שקורה פה ומההגנה והבטחון של המדינה הזאת, למה לא שמעתי שבשום ישיבה חרדית או שטיבעל מתפללים לשלום חיילי צה``ל? הרי, הבחורים היו צריכים כל בוקר לומר תפילה מיוחדת שתייחד את הלימוד שלהם במפורש להגנה על הארץ ולשמירה על חיילי צה``ל שעומדים על משמר ארצינו. ובכל יום שנהרג ח``ו חייל, צריכים הבחורי-ישיבה להתענות ולהרהר היכן הם צריכים לשוב בתשובה ולתקן כדי שלא יקרה עוד דבר כזה, שהרי ``כל ישראל ערבים זה לזה``. לא ??? הבעיה אינה רק האם משרתים או לא משרתים, אלא האם בכלל בחורי הישיבה רואים עצמם חלק מהעם הזה, מהארץ הזאת ומכל מה שקורה פה, או שהם רק רואים בנו עוד פריץ שכדאי ורצוי להתעלם ממנו כמה שאפשר ולהמשיך בשגשוג בגטו הפנימי?! ואולי זה גם מסביר את מה ששיינדי כתבה שהחרדים תמיד יהיו רדופים ע``י השלטון כאן. זו באמת הבעיה. שהחרדים רואים את מה שקורה כאן, כהמשך ישיר להיותם נרדפים ונרצחים בידי הגויים בגלות ולא מבינים שכאן העניין הוא אחר, שאלה הם אחיהם שמבקשים מהם לתת יד וכתף או רגל או מה שלא יהיה, רק שיהיו חלק מהמשפחה (בלי שיצטרכו לבטל את היחודיות שלהם) ויעזרו ולא רק יקחו ויקחו ויקחו ויקחו. ואם יש רדיפה (ולפעמים אכן יש) היא לא רדיפה אנטישמית מעצם היותם יהודים, אלא מתוך כעס (מוצדק או לא) על חוסר שתוף-הפעולה והתופעה של לקחת ולא לתת דבר. זהו סליחה שהתערבתי

שיינדי

New member
אם כבר התערבת....

בס``ד אם באמת לא שמעת שיש ישיבות שדוקא כ ן מתפללים על שלום חיילי צהל אז יש לך חסך רציני בישיבות החרדיות אמנם הישיבות החסידיות לא,אבל בישיבות הליטאיות מתפללים עליהם ועוד איך הרי הם חלק מארצנו ואני רוצה להגיד לך שיצא לי כמה פעמים להתפלל בשבתות בבתי כנסת חרדים למהדרין והם מתפללים עליהם ודי בקול מזכיר אותם הש``צ,ןלגבי זה שצריך צבא זה נכון אבל יותר צריך את אלה שיתפללו על הצבא שקיים,ואולי זה היופי בפילוגי העולם הדתי שלכל אחד יש את תפקידו גם זה משמים יש את המתפללים ויש את הלומדים וכל אחד בשליחותו הוא. ואם הצבא היה כשר מבחינת צניעות וכשרות באוכל אז אולי היו חלק מתגיסים ואני לא מדברת על הנחל החרדי שזה אלה אנשים שלא רצויים בעולם החרדי והם התגיסו כי הם נבעטו מהציבור החרדי עוד לפני שהתגיסו בשל היותם איך שקוראים לזה ``שבבניקים``. יום טוב לכולם. שיין

צבי220

New member
ממש שומו שמים

שינדי היקרה איך איך אפשר כך?! בשום ישיבה חרדית, לא ליטאית לא חסדית לא מתפללים לשלום צה``ל מלבד בישיבות ההסדר איך אפשר לומר שבצהל לא כשר ? ! חילי הנחל החרדי כל הכבוד להם חיילים למופת בגלל שאין הסכמה לדרכם הם שבבניקים?!

נצנוץ

New member
איזו ישיבה בדיוק?

אפשר לדעת בבקשה באיזו ישיבה ליטאית שמעת שמתפללים לשלום חיילי צה``ל (ולא רק לשבויים ולנעדרים..)? סתם מעניין אותי... לגבי, ענין הצניעות והכשרות בצבא, זו שטות גמורה. תראי מה זה, חבדניקים יכולים ללכת לערוך ליל סדר בטימבקטו ולא שמעתי שדואגים שמא יראו נשים לא צנועות שם ואני בטוחה שגם על תפילה במניין הם מוותרים לא פעם בכל השליחויות החשובות אליהם הם נשלחים. רק כשרוצים לשלוח אותם לרמאללה פתאום חייבים להקפיד כקוצו של יוד על דברים שהם רק חומרות בהלכה.. אגב, אני מכירה המון המון בחורי ישיבה שהלכו לצבא והתמודדו עם אותן בעיות בדיוק ולא נראה לי שהם פחות קדושים או טהורים מכל בחור ליטאי או חסידי אחר.... אלה בעיות טכניות שאפשר להתמודד אתן. אבל העולם החרדי עוד לא התחיל אפילו להתעסק עם השאלה העקרונית של מה חלקם בכל מה שקורה כאן בארץ הזאת בחמישים השנה האחרונות....

נון בת

New member
הארה לנצנוץ!!

בס``ד אין ספק שסביבה משפיעה על האדם ואני לא מביעה את דעתי על גיוס עכשיו, אבל תעשי לי טובה ואל תשווי בין צבא לשליחות בענינים שהם חומרה בהלכה (גדרות שאף פעם לא מזיקות). בשליחות העניין הוא שונה לחלוטין: א. כשאדם בא להשפיע הוא לא מושפע. ב. לשליח יש כוחות מהמשלח. שלך, נונית

נצנוץ

New member
שליחי מצווה אינם ניזוקים!!

ושמעתי שזה גם בתחום הרוחני.... ושמירה על חיי תושבי מדינת ישראל אינה שליחות??? מישהו אפילו מעלה בדעתו שזה פחות חשוב מלערוך סדר לחמשת היהודים שנותרו בפינלנד?????? ואגב, אם המשלח שומר על השליחים, אז אדרבה, יש רבנים שיכולים בכח זה לשלוח את חייליהם לצבא ולהיות בטוחים שלא יאונה להם רע, כי הם שומרים עליהם.... לא כך? ושוב, איני מקבלת את ההנחה שבצבא ``מתקלקלים``. ניתן לספור על כף יד אחת את מספר בחורי ``ההסדר`` שנהיו חילוניים אחרי השירות בצה``ל..........

נון בת

New member
איזה שמירה ואיזה נעלים?

בס``ד עם `נשק האל הרג` (רובי מים) אני לא חושבת שמה שחסר לצבא זה החרדים... אבל בלי קשר אני דווקא חושבת שצריך להתגייס מתישהו.. לילה טוב, בת נון

גארטעל

New member
נון בת

כשאת מתגייסת תקראי לי כדי שאני אוכל ללוות אותך לבקו``ם. במחשבה בדיבור ובמעשה.... בסדר?

אלול

New member
אני אדגים את דבריך ,בסדר?

ניצנוץ ! שאת אומרת :``אני מכירה `` זה לא אומר לאף 1 דבר . אז תני לי לעזור לך :``אני מכיר (ראו את הקישור בתחתית הדף ולא תאמינו למראה אוזנכם.....)``

למעלה