את מתכוונת לחברה(עדיף חברה מוכרת) סוג הכוונה האם האו מינראלי חצי סינטטי או סינטטי (עדיף סינטטי אומנם הכי יקר אבל ההפרש ממש זניח) או הכוונה היא למספר שלו (לפי דעתי זה 10W40 אבל אני לא בטוח) מקווה שעזרתי Rossi
מתכוונת לזה שאין לי אפילו טיפה מושג איזה שמן אני צריכה. פשוט נגמר לי השמן ואני חייבת למלא אבל לא יודעת איזה לא משנה לי יקר או לא או סינטטי או חצי. אני רוצה לדעת מה מתאים לקטנוע . תודה רבה
ראשית אם יש לך ספר רכב פשוט תפתחי אותו ותקראי שם אם אין ברשותך את ספר הנ"ל תלכי לכל חנות של אופנועים ופשוט תבקשי שמן איכותי סיננטי מנוע 4 פעימות עדיף להשקיע עוד קצת בשמן , ההפרש בין איכותי לבין לא איכותי הוא ממש זניח יחסית לאיכות לא מסובך,תכנסי לחנות תבקשי שמן 4 פעימות לקטנוע ויתנו לך Rossi דרך אגב איזה שנה הקטנוע שלך? מתי עשית טיפול? מתי החלפת שמן בפעם האחרונה? כי לי היה שארק 125 ובין הטיפולים בקושי הייתי צריך למלא שמן(משהו כמו 200CC לשנה)
נראה לי ממש מוזר קטנוע חדש לא אמור לאכול שמן בכלל בכלל אולי בגלל שהוא עדיין בהרצה משהו בו לא מכוון כשורה אבל אם מדובר בכמות נכבדת של שמן שחסר לך תכנסי למוסך ותבדי שלא מדובר בתקלה אם הוא עדיין חדש כלומר יש לך ספר רכב(אפילו בעברית) שקיבלת עם הקטנוע, תפתחי אותו ותקראי בדיוק על איזה שמן היבואן ממליץ,רק תקראי מה שהיבואן ממליץ ולא מה שמומלץ ע"י היצרן כי לפעמים היצרן ממליץ על סוג מסויים והיבואן משנה את הסוג למשהו שיותר מתאים לאקלים אצלנו. Rossi
גם לי קרה עכשיו אם המובי החדש ששמתי שמן כשלא היה צריך, רק בגלל שלא הבנתי את מה שהסבירו לי בעופר אבניר, לכי למוסך כלשהו, ותבקשי שיבדוק ויסביר לך על השמן, זה הכל.