שמן..

בני ו

New member
שמן..

חברה, כמו שכבר אמרתי יש לי חיפושית 74 1200 הכל טוב ויפה איתה חוץ מזה שפעם בשבוע וחצי שבועיים השמן מגיע למינימום ואני צריך להוסיף. אני נוסע בה דיי הרבה כל יום אבל עדיין לא נראה לי שזה קשור. אני לא כל כך מבין במנוע ובמכניקה שלה אגב. בתודה, בני

itzik93

New member
אז ככה:

אם אתה משתמש בשמן 20W50 ללא תוספים ולפי ראות עיניך לא קיימות נזילות שמן בכלל, סביר להניח שהמנוע שלך זקוק לאוברול (עקב תצרוכת שמן גבוהה שנובעת מבלאי בטבעות של הבוכנות וכו´). אם אתה רואה נזילות שמן חזקות, כדאי (בהתאם לחומרת המצב) לטפל בהן - או פשוט לחכות לאוברול הקרוב (בהתאם למצב המנוע) ולבצע את כל התיקונים הדרושים. איציק - לא מוסיף גרם שמן, רק מחליף אותו כל 6 חודשים.

בני ו

New member
הבנתי.

הבנתי, זה אכן מה שאני אעשה. אגב אף פעם לא שמתי לב איזה שמן אני קונה.. כל פעם זה משהו אחר האמת בגלל שכל פעם אני מוצא במחיר מוזל יותר. האחרון הוא של אמריקן איגל 4 ליטר ב30 שקל איפה שהו ביהוד. עוד שאלה, מתי שאני מניע את האוטו לאחר זמן רב שהוא עמד (מנוע קר) אני צריך לתת לו טורים כדי שלא יכבה, זו פעולה מתמשכת ומעצבנת.. אז אמרו לי שאני צריך להחליף את ה צ´וק שנמצא מאחורה ליד המנוע וזה יתן דלק בצורה אוטומטית למנוע ויגדיל את הטורים בכל הנעה. האם זה נכון? האם זה סיפור? בתודה, בני

itzik93

New member
איזה צ´וק יש לך ? אוטומטי/רגיל ?

אם הוא אוטומטי, אז לפי מה שאני מבין מדבריך הוא לא מתפקד כמו שצריך - ואתה נותן גז במקומו. במקרה כזה עליך ללכת למכון לקרבורטורים שיבדקו אם יש בעיה במנגנון המכאני של הצ´וק-האוטומטי או שפשוט צריך לעשות ניקוי וכיוון קרבורטור. אם הצ´וק שלך ידני, פשוט למשוך את הידית לפני ההתנעה ולייצב לאחר שהרכב מניע. איציק

© DrorZi

New member
אוטומטי.

לא זכור לי שראיתי פיחושית עם צוק רגיל. הקרבורטור שלך צריך לעבור סדנת חינוך (יענו ניקוי וכיוון.)
דרור זי.

בני ו

New member
נשמע רציני

נשמע רציני... בכל מקרה לפני שבועיים העברתי אותה טסט ולפני זה כיוונתי את הקרבורטור... ככה שהוא מכוון.. כנראה נשאר רק לנקות אותו מקווה שזה לא סיפור. אגב אתם עושים מפגן חיפושיות כל יום שישי בר"ג? אני מר"ג ככה שאולי אני אקפוץ איזה יום..

למעלה