שמן

fluko

New member
שמן

שלום, פעמיים בשנה אני לוקח את החיפו 69´ לטיפול (אני נוסע כ-10000 ק"מ בשנה), לפני החורף טיפול גדול: פלגים פלטינות, פילטרים, שמן, כוון שסתומים וכו´ לפני הקיץ טיפול קטן: החלפת שמן בלבד. שמעתי שאיכות השמנים ועמידותם עלתה מאוד בשנים האחרונות, האם אפשר לוותר על הטפול הקטן? (למרות שההוראות המקוריות של פולקסווגן הן טיפול אחת ל-5000 ק"מ ושמן כל 2500 ק"מ)

vq55205

New member
שמן

אני עובד ברשות הדואר , אחד ממנהלי המוסכים בדק את מצב השמנים של רכבי הרשות שהוחלפו לפי הוראות היצרן. את השמנים המוחלפים לקח למספר מעבדות בלתי תלויות ומהבדיקה עלה כי השמנים תקינים לחלוטין. לאחר בדיקות נוספות הונהגו נהלים חדשים שהאריכו את זמני החלפת השמנים מעבר להוראות היצרן ובניגוד להוראות אלה. כתוצאה מכך נחסכו כספים רבים באחזקת הרכבים , על העבודה הזו אותו אדם זכה בפרס יעול. ההוראות לגבי החיפושית הנן החלפת שמנים כל 5,000 ק"מ בתנאי נסיעה רגילים .

EranR

New member
תחזוקה שוטפת - טיפול קטן

הלו Fluko קבל ממני אישית ח"ח על איכות החזקת החיפושית, זו פעם שנייה בלבד שאני שומע על מישהו שמקפיד כ"כ. לעניין הוויתור על טיפולים: לשמן המנוע יש כמה תפקידים שהעיקרים שבהם - שימון פנימי של החלקים הנעים במנוע וקירור המנוע ע"י הובלת החום מגוף המנוע למצנן שמן/אויר שמקורר בעזרת מניפת המנוע. 1. מנוע החיפושית בהיותו מקורר שמן/אויר יש תלות גדולה מאוד בטיב השמן שבו, 2. לשמן יש צמיגות ואיכויות מסויימות כשהוא חדש, וככל מוצר אחר יש לו בלאי. 3. כמו כן, יש לקחת בחשבון את גילו המתקדם של המנוע שלך. לסיכום, הייתי ממליץ לך להשקיע עד כמה שתוכל בהחלפת שמנים, המרכיב העיקרי לדעתי הוא גיל המנוע שלך, ואני במקומך לא הייתי מדלג על החלפת שמן בגלל עליית "רמת השמנים" ...בוא גם נברר לטובת הדיון באיזה שמן אתה משתמש, האם ב- 30 ש"ח לגלון במקרה? ערן.

fluko

New member
טיפולים

תודה. אני לא יודע באיזה סוג שמן בדיוק משתמשים במוסך אבל תחזוקה ברמה כזאת לאורך שנים מוכיחה את עצמה והאוטו נוסע עם כמעט אפס תקלות (טפו טפו טפו). איל

vq55205

New member
טיפולים

באמת יפה אבל חשוב גם כמה ק"מ נסע האוטו . מלבד זאת לא מענין אותך איזה שמן שמים לך באוטו ,אולי מישהו שם טועה והטעות חוזרת על עצמה לאורך זמן.

למעלה