שמן קוקוס

שמן קוקוס

היי שירי, אשמח לשמוע דעתך המקצועית על שימוש בשמן קוקוס כתחליף לשמן רגיל. בהרבה מאד מתכונים טבעונים משתמשים בשמן קוקוס בטענה שזה בריא. ממה שאני יודעת מדובר בשומן רווי לא בריא שכל הרופאים ממליצים להזהר ממנו. גם אחותי הדיאטנית עדכנה אותי ששמן קוקוס הוא לא טוב לבריאות שלנו. אנא פתרי לי את הסוגיה הזו.
המון תודה !

lisa s

New member
../images/Emo45.gifגם אותי זה מעניין

אשמח לתובנות בנושא מהמומחים

שמן קוקוס

סוגיית השמן קוקוס התחילה לתפוס תאוצה לאחרונה, אני רואה את זה גם בכנסים מקצועיים, גם בהמלצות נטורופתים ואנשי תזונה טבעית מהתחום. מי שלא משתף פעולה עם ההמלצות הללו זה בד"כ תזונאים קלינים (בשפה העממית, דיאטנים
). תחילה אומר, שכל מה שמתחיל לתפוס כותרות יכול להיות תוצר של 2 פעולות שקרו, האחד, שנעשו הרבה מחקרים, ארוכי טווח שבחנו מס' השפעות רפואיות ורק עכשיו רואים את התוצאות המחקר, והשני, שמישהו החליט שחסר משהו בחנות טבע וכדאי לו לייבא את זה כדי לעשות כסף , ואפילו יהיה נחמד למצוא על זה מחקר אחד או שניים ויאללה להפיץ את הבשורה לכל העוסקים בתחום (מובילי דעה). כך אני ניגשת לאינפורמציה חדשה שמגיעה לידי. החדשות המרעישות הן, ששמן קוקוס מועיל ככל הנראה למערכת החיסון, למלחמה בוירוסים וטפילים שונים למלחמה במחלות שונות, ספק אנרגיה מצויין ועוד.., והעובדה כי הוא שומן רווי לא מהווה אינדיקציה לסיכון למחלות לב וכלי דם כיוון שמדובר בחומצת שומן בינונית ולא ארוכה (ארוכה ומסועפת יש במוצרים מן החי) ולכן לא תשפיע על הרכב השומנים כי הגוף ישתמש בה באופן זמין ומהיר והיא לא תשקע. כל החזיתות הן התומכות בהוספת שמן קוקוס והן השוללות אותו, מסכימות על דבר אחד, שאסור לחממו, או להקשותו מה שנקרא - הידרוגנציה, זהו הופך את השומן לטראנס (שינוי המבנה הכימי שלו). העצה שלי (שלא מהווה המלצה רפואית) היא, שמן קוקוס מעשיר מאוד את התבשילים והמנות האחרות, בזה אין ספק, אבל שמן זית היה ונשאר השמן הכי איכותי שרק מוכיח את עצמו. ההמלצה שלי, באם אוכלים שמן קוקוס, לא להפריז, אלא, את הכמות שממש חייבים כדי לפתור דבר כזה או אחר, או בשדרוג מתכון. למי כן, למי לא, כמה למה ואיך, זה כבר נקודתי לאדם ששאול. האם מי שרק יצא מניתוח מעקפים אחרי התקף לב, או ספורטאי רציני עם פרופיל שומנים מעורר קנאה. האם לאדם שלא נחשף בכלל לשומנים רוויום (כמוני נגיד...
) או אדם שעיקר תזונתו בשר וחלב.. שירי

כל שמן אינו נחשב בריא

שמן יש להשתמש בכמות קטנה אף אם הוא מכבישה קרה(לא להתקרב למזוכך הוא בעצם שמן מקולקל שכבר זיכוך כימי כדי להעלים הנל). שומן זה דבר בריא אך ורק כאשר הוא מגיע כמזון שלם,למשל זית שלם הוא הבריא ובטח לא שמן מזוקק ומעובד. יש שמנים בריאים יותר משמן הזית בהרבה חאדם ביניהם השמנים הבאים:תירס,אגוזים,שומשום,חמניות,דלעת,אבוקדו. לא לשתות שמן,אלא לשים כתבלים בסלט,קצת שלא יידבק בבישול וכן הלאה. גם צמחי "מרפא" רבים הם רעל למערכת האנושית. התזונה הצמחית היא הכי בריאה לאדם הצמחוני מטבע בריאתו,אבל לא כל הצומח תמים הוא,גם בצומח יש מזיקים ובטח ובטח מזון שהיה מושלם הוא בצורתו הטבעית ואז לאחר עיבודים רבים זה כבר אינו אותו מזון אלא פסולת שנשארה מכל תהליכי העיבוד למיניהם,המעובד הוא גם המאובד. כמה היגיון וחוכמה בקישור הבא:(נראה כאילו רבים לקחו את שיטת הרמבם בתחילתה ושיפצו ושיכללו אותה לימינו,כמו שלטון,יצחק בן אורי,יוסף רזון ואחרים) http://brieut.goop.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=44448

לא כל מי שהוא "מומחה בחלוק הלבן" דבריו הופכים

אוטומית לנכונים. רק כסיל יעשה כל מה ש"רופא" יגיד לו כתורה מסיני. יש ביגיון ויש חוסר הגיון. יש רופאים שבעצמם מעשנים ושותים ואוכלים את המוות,רופאים חולים לא יכולים לשמש דוגמה למטופלים ובטח אין מה ללמוד מהם. להגיד דברים חסרי טעם ככה סתם באויר אפשר לומר על דבריו של כל אחד.

ואוו זה ממש מעליב

בכלל, הדרך שבה אנשים בוחירם להגיד תודה על דברים בפורום, היא ממש מעוררת הערצה. גולשים שנכנסים רק כדי להוציא את המנהלת סליחה על הביטוי, לא מבינה כלום, והולכים כשם שבאו. זה שקןף, צבוע, ושם לו למטרה אחת, לפגוע בשמי הטוב (אפשר אפילו לתבוע על זה, כך אומרים). לא אתחיל לפאר את עצמי וכד' את השכלתי ופועלי בתחום, זה במילא לא יעניין אותך. אבל אם תראה את ההודעתי, תראה שלא רשמתי משהו חד משמעי אלא ציינתי בפרוש שיש להיות מחושב וסקפטי שקוראים משהו, לומדים משהו, או שמשהו "תופס" את הכותרות. אז למה אתה מנסה להציג אותי כאחת שכל מה שהיא אומרת זה תורה מסיני??!! להפך, אני לא הצגתי את עצמי כמומחית בשמנים, ועוד יותר הוספתי שיש להיות חשדן במה שזוכרה לפרסום. פשוט גועל נפש. וחוסר הערכה. תודה!

ראשית לא דובר עלייך חלילה

אלא על באופן כללי על "רופאים למיניהם" מהרפואה הקונבציונלית הגרועה שלימדה אדם להוקוס פוקוס יעני "תרופה" ואין דבר כזה. אדם שלא יקח אחריות על חייו ובריאותו לא יהיה בריא,נקודה. היגיון מינימלי כל אדם צריך אחרת זה אבוד מראש,נכון בעידן בו אנו חיים שבהם הפרסומות השקריות מנופפות בכל מקום מאנשי אינטרסים למיניהם קשה למרבית האנשים שרובם ממילא כבר נשבו בקצב הרובוטיקה של ימינו לחשוב בהיגיון בסיסי. אני רק אומר שאי אפשר לומר סתם למישהו,הרי אותו הדבר אפשר לומר ההיפך. אני אומר יש לבחון את כל הדברים באופן כללי ואז לראות את ההיגיון מאחורי הדברים,זה הכל. אחרי הכל כל אין אנו פוגעים במעשינו במכוון ובזדון באחרים,אין סיבה שייתערבו לנו במעשינו האישיים ואף אם לא נרצה להקשיב לעיצה כזו או אחרת זה בסדר גמור. סהכ הכל פה רק עיצות לפה או לפה,מי שרוצה לשתות שמן,אין בעיה בבקשה,רק צריך להראות את כל התמונה של מה נכון ומה הגיוני ולא לדקלם את מה שמנסים בכוח לדחוף לנו גורמי אינטרס למיניהם ככה וככה.

cwen

New member
תודה

ושאלה - בפרסומות של שמן הקוקוס כתוב שנקודת החמצון שלו גבוהה מאוד ולכן הוא דווקא כן מומלץ לטיגון (זאת אומרת, שעדיף לטגן בו מאשר בשמנים אחרים, אם כבר מטגנים). יש בזה משהו או לא? וכן, ברור שמומלץ לא לטגן בכלל. אני מנסה לעבוד על זה

למעלה