שמן על הכביש

כריסטו

New member
שמן על הכביש

היום בבוקר נסעתי לי לתומי בדרכי לת"א. ברמזור ביבנה לקחתי פניה ימינה ומסתבר שכל הכביש של הפניה מלא שמן. נמרחתי איזה 20 מטר. לאופנוע שלום, לברך שלי קצת פחות. דברים כאלה יכולים להוציא אותי מדעתי, במיוחד כשאין למי לבוא בטענות. אחריות העיריה למשל נגמרת בניקוי הכביש אחרי התאונה. אולי למישהו יש רעיון מה לעשות במקרה כזה?

hananlv

New member
אי אפשר לתבוע תביעת גוף...

את העירייה .. לך לביה"ח קח אישור רפואי אח"כ למשטרה לקבל אישור על התאונה ויאללה לתבוע את אבנר...

choochee

New member
לא מדויק בכלל

לאחר החלקה עם ה-350 CB מודל 69 שלי לשעבר, על ערמת זבל מסריחה שנפלה מהאוטו זבל של העיריה, תבעתי וקיבלתי כסף פיצוי מהעיריה על רשלנות כי הכביש היה מלוכלך. אם דיווחו לעיריה על השמן לפני ההחלקה שלך יש לך סיכוי כלשהו, לפחות נראה לי ככה

hananlv

New member
תקרא שוב....

אתה יכול לתבוע אך ורק על נזק לאופנוע או לבגדים או לקסדה... אתה לא יכול לתבוע מהעירה או ממע"ץ או מכל אחד אחר אפילו אגורה אחת על נזקי גוף

10101

New member
לתבוע אפשר, ואם ברשלנות עסקינן

אז ישנו סיכוי של קבלת כסף משלים לביטוח אבנר שנסמך על טבלאות של אחוזי פגיעה (נכות...). תביעת נזיקין משלימה היא רק במקרים בהם אין תום לב של הפוגע (רשלנות פושעת), ויש אובדן כספי מוכח גדול יותר מהמוכר ע"י אבנר. סיכויי הצלחה לא גבוהים, אולם העלויות לתביעה נמוכות (אגרה+הוצאות לעו"ד) ומומלץ להיוועץ בעורך דין של נזיקין (הם גובים אחוזים). זו לא עצה משפטית כמובן, אלא בבחינת המלצה להיוועץ עם עו"ד שאינו גובה כסף על הפגישה.

כריסטו

New member
משהו אחר בכל העניין הזה מפריע יותר

מהתחלקות ושפשופים. עמדו 3 רכבים ברמזור לידי ואף אחד מהם לא ניגש לעזור, אולי לראות מה קורה עם הבנאדם ששוכב על הכביש ולוקח לו זמן לקום. יותר מזה, רכב אדום שנסע אחרי הסתפק בלהאיט את המהירות, כנראה חשש שהוא יחליק בעצמו, והמשיך לנסוע כאילו כלום. זאת לא פעם ראשונה שאני רואה את זה, ובמיוחד בתקופה עכשיו של הפיגועים שאנשים מרגישים שהם צריכים לעזור כשיש פיגוע, כנראה שיש להם דיסקט אחר למקרים רגילים של תאונות אופנועים. אני חושב אפילו שיש חוק של אזרחות טובה בארה"ב, שם אפשר לתבוע אנשים במקרים כאלה. אני מקווה שכל מי שקורא את זה מתנהג אחרת.

למעלה