שמן סויה?

לביאה3x

New member
שמן סויה?

ערב טוב,

האם מישהו-י יודע-ת למה הוא משמש?
האם שמן סויה בריא יותר או פחות מזיק?

תודה

Rock Solid

New member
שמן בעל טעם ניטרלי כמו קנולה

במוצרים מעובדים, כשכתוב ברשימת הרכיבים "שמן צמחי", הרבה פעמים (או רוב הפעמים?) מדובר בשמן סויה (כי הוא זול).

מבחינה בריאותית - אם נשווה לקנולה למשל, יש בו פחות אומגה 3, פי 3 אומגה 6 ופי 2 שומן רווי.
אז אם שמן קנולה זה זבל, שמן סויה הוא המיץ של הזבל.

vegetalien

New member
אני חייב להוסיף

ולומר שבצד דעתי הכללית על שמני מאכל (שכידוע אינה חיובית), אני כן גורס ששמן קנולה הוא "הרע במיעוטו".
דהיינו, אם חייבים להשתמש בשמן כלשהו, מוטב כי זה יהיה קנולה, ולא שמן זית, למשל.
ומדוע? מפני שגם שמן זית מכיל פחות אומגה-3 משמן קנולה, ויחס האומגות שלו לא מרשים (1:13 לטובת אומגה-6, לעומת 1:2 בשמן קנולה), וכמו במקרה של שמן הסויה - פי 2 שומן רווי לעומת הקנולה.

לכן, אם חייבים שמן, לדעתי קנולה הוא האופציה הראשונה. כל השאר - רק אם יש צורך ספציפי (בגלל הטעם או המרקם).

octopussyisback

New member
שמן קנולה ?

מופק בתהליך חימום (עד 60 מעלות בכבישה הקרה, ועד 84 מעלות בתהליך הרגיל), מוחדר לו ממיס בשם הקסאן כדי לשפר את אחוז הניצול מהכבישה, מוסף לו שמן אחר (דקלים) כדי לעשותו יציב יותר, עובר תהליך שגורם לו להית שקוף ולא עכור, עובר זיקוק באדים שמסלק ריחות וטעמים שיוריים, וכן תהליך "צביעה" שמסלק צבעים לא רצויים לשיווק.
אחרי אלה לא עושה לי חשק להשתמש בו.

gs1234

New member
לא הבנתי איפה הבעיה

אתה מעדיף שמן לא יציב, עכור, עם ריחות לא נעימים וטעמי לוואי, ובצבע דוחה?

ברור ששמן זית או שמן קוקוס בכבישה קרה הם יותר "טבעיים", אבל גם הם עוברים תהליכי סינון והבהרה, יש בהם פחות אומגה-3, יותר אומגה-6 ויותר שומן רווי, לכן אפשר לומר שהם פחות בריאים ביחס לשמן קנולה.

octopussyisback

New member
שמן זית

פרט ליחסי האומגות שמן קנולה הוא נוזל שמנוני שעבר תהליכים כימיים ותרמיים והחדרת תוספים שונים (שאינם מוצהרים על האריזה), ואין בו שום ערך תזונתי אחר. נוזל כימי שמנוני - יערב למי שרוצה...
לעומתו נחשב שמן הזית לבעל תכונות בריאותיות רבות.
השפעותיו הבריאותיות הרבות של שמן הזית הוכחו במחקרים מצטברים, והן כוללות הורדת גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, מניעה של סוגי סרטן שונים, הגנה מפגיעה קוגניטיבית הקשורה לגיל ומאלצהיימר והשפעות אנטי דלקתיות המיטיבות עם מחלות כמו סוכרת, לחץ דם, דלקות מפרקים ואסטמה.
רכיבים אחרים משפרים את יציבות השמן ואף אחראים לטעם הייחודי של שמן הזית. רכיבים אלו הם: ויטמין E, קרטנואידים, טוקופרולים, כלורופיל, סטרולים, רכיבים בעלי פעילות אנטי סרטנית, רכיבים בעלי פעילות אנטי דלקתית ורכיבים פנוליים.
הרכיבים הפנוליים אחראים לטעמו הייחודי של שמן הזית (מר, חריף, מעקצץ), והם פועלים כנוגדי חמצון שתפקידם להגן נגד רדיקלים חופשיים ולהאריך את חיי המדף של שמן הזית.
שמן הזית (מכתית ומעלה, לא המזוכך) מופק בכבישה קרה, ללא תוספות כימיות וללא טיפולים נוספים.
מה עדיף ? - כל אחד יחליט.

vegetalien

New member
אין קרוטנואידים בשמן זית.

בזיתים יש. אגב, שמן קנולה אמור להיות נוזל שמנוני. כל שומן שאינו מוצק בטמפ' החדר אמור להיות נוזל שמנוני, לא?

לגבי הטענות האחרות - אמלא את פי מים, וליושבי הפורום ינעם.

האלזה

New member
לא ינעם לנו, רוצים לדעת!

הפטנט האחרון שלך לשמור את דעותיך לעצמך לא מסתדרות עם הצבע שלך בפורום

vegetalien

New member

מלכתחילה לא הייתי בטוח כי אני ראוי להאדמה כלשהי, ותחושה זו עודנה קיימת ומקננת בקרבי.
אני יכול לכתוב את דעותי, אבל יושבי הפורום הוותיקים כבר מכירים אותן לעייפה מכל הברברת שלי לאורך זמן רב.

ידועה דעתי על שמני מאכל, שאינם אלא קלוריות ריקות ונטולות חן (אין ספק שהן מוסיפות להנאה מן האוכל, אמנם.
קלוריות, אחרי הכול...), וכי בעיני סוכר לבן פחות גרוע משמן (כל שמן), מאחר שהוא מכיל פחות ממחצית הקלוריות פר גרם לעומתו.

אבל אין לי חשק לריב עם דרי פורום אחרים, לא-כל-שכן עם מגיבים שאין לי שום דבר נגדם. אז אני שותק. אולי זה סימן לזקנה מוקדמת.
מה שלא יהיה, אני משתדל להביע את דעותי ולהבהיר כי הן אכן... דעותיי. אינני מתיימר לקבוע אמת עבור אף אחד אחר. זהו תפקידו של כל אחד לקחת את שירצה ולעשות בו כרצונו, כל עוד אף אחד אחר (אדם ושאינו אדם) אינו נפגע מכך.

האלזה

New member
ההודעה כבר לא קופצת ובכל זאת

כדאי להעמיד כמה דברים על דיוקם:
ראוי ועוד איך להאדמה
טבעונים הם עם מתחדש והברברת נדרשת
מי שמשתעמם ממנה מוזמן לדלג על ההודעות החוזרות. שזה בעצם רוב ההודעות
אפשר להביע את דעתך ואפילו לא להסכים עם גולשים אחרים בלי שזה יהיה ריב. זה די פשוט.
אני לומדת פה המון ובטוחה שגם אחרים, אל תזלזל בזה

Rock Solid

New member
ובכל זאת

בוא לא נטעה ונחשוב ששמן זית חשוב לבריאות.
גם אם הוא עדיף על שמן/ים אחר/ים, הוא עדיין שומן מזוקק ולא מזין.
עדיף להימנע ולאכול מאכלים שלמים ולא רכיבים מזוקקים כמו סוכר ושמן.

השוואה לדוגמה:
ב-100 קלוריות של אבוקדו יש:
סיבים תזונתיים: 4.2 ג'
אומגה 3: 0.1 ג'
אומגה 6: 1.1 ג'
שומן רווי: 1.3 ג'
חלבון: 1.3 ג'

ויטמינים:
B2: 0.1 mg
B3: 1.1 mg
B5: 0.9 mg
B6: 0.2 mg
B9 (Folate): 50.6 mcg
A: 14.6 IU
C: 6.3 mg
E: 1.3 mg
K: 13.1 mcg

מינרלים:
סידן: 7.5 מ"ג
נחושת: 0.1 מ"ג
ברזל: 0.3 מ"ג
מגנזיום: 18.1 מ"ג
מנגן: 0.1 מ"ג
זרחן: 32.5 מ"ג
אשלגן: 303.1 מ"ג
סלניום: 0.3 מק"ג
נתרן: 4.4 מ"ג
אבץ: 0.4 מ"ג

ב-100 קלוריות של שמן זית "כתית מעולה" יש:
אומגה 3: 0.1 ג'
אומגה 6: 1.1 ג'
שומן רווי: 1.6 ג'
ויטמינים:
E: 1.6 mg
K: 6.8 mcg

מינרלים:
סידן: 0.1 מ"ג
ברזל: 0.1 מ"ג
אשלגן: 0.1 מ"ג
נתרן: 0.2 מ"ג

כל שאר הערכים - פחות מ-0.05 <יחידת מידה רלוונטית>

אהבה 32

New member
דעתי

שמן זית ושמן זרעי ענבים במקום ראשון . מקום שני שמן קוקוס ( בגלל המחיר ) .מקום שלישי שמן קנולה ואחרון חביב (או שלא..)שמן סויה.

למעלה