שמן נבט חיטה...

irshoshan

New member
שמן נבט חיטה...

התחלתי לשאוב ויש לי יובש וקילופים נוראיים בפטמות ורציתי לדעת אם אפשר למרוח על כל האיזור שמן נבט חיטה(כולל הפטמות)

Revili

New member
רצוי קודם...

לבדוק ממה נובעים היובש והקילופים... כמה זמן את אחרי לידה? האם זהו מצב חדש? האם יש לך כאבים/סדקים/פצעים? רק אחרי שיודעים מדוע התופעה קרתה, אפשר אולי להמליץ עך טיפול. בכל מקרה, עדיף להמנע משמן נבט חיטה...יש משחות המתאימות יותר לטיפול בפטמות.

irshoshan

New member
אני אוטוטו שלושה חודשים לאחר לידה

הקילופים נובעים משאיבות. אני מנסה להחזיר חלב. להניק לפחות חלקית... כן. יש כאבים, סדקים, ופצעים. מדוע יש להמנע משמן נבט חיטה (עדיין לא קראתי את שאר התגובות...)? יש אפילו טיפונת דימום.

Revili

New member
אוי...../images/Emo10.gif

כלומר, את גם מניקה וגם שואבת? את חושבת שהפצעים נובעים מהאינטנסיבות של ההנקה והשאיבות? למה את חושבת שהקילופים הם מהשאיבה? האם המשפך של המשאבה נוגע בפיטמה? האם את בטוחה שהתינוק אוחז היטב את הפיטמה? רוב הסיכויים הם שמשהו לא תקין - או ההתאמה של המשאבה, או יותר סביר - התפיסה של התינוק את הפיטמה. משחה לא תעזור ללא תיקון הליקוי !! האם נפגשת בעבר עם יועצת הנקה מוסמכת?

irshoshan

New member
באמת אוי...

אני לא מניקה עדיין, כדי למנוע מהבנות תסכול, כי יש לי בכל צד משהו כמו מס' טיפות... אני בטוחה שהפצעים נובעים מהשאיבות, הצינורית שלפני המשפך(שלשם נשאבת הפטמה עם העטרה....) נוגעת בפטמה, ופעם אפילו ממש קילפה לי כמה מילמטרים ממנה,אני שמה רפאל. וזה עוזר. סבלתי מאותם הדברים בביה"ח...שם נאמר לי להפסיק להניק ולשאוב ליום אחד. וגם זה עזר.

Revili

New member
צריך לטפל במשאבה...

צרי קשר עם החברה או היבואן של המשאבה (איזו משאבה זו?)...בררי לגבי החלפה של המשפך - הגודל הזה כנראה אינו מתאים לך.

1טלטלים

New member
התאמת גביע לשד

אנא הסתכלי פה באיזה אופן גביע מתאים לשד (CUP).בכלל אתר מצוין ויש בו טיפים לגבי שאיבה מלאה... תעדכני בהקדם,

1טלטלים

New member
מצטרפת לרוילי

ומוסיפה.האם את נוהגת לסבן את הפטמות בעת מקלחת?אם כך,הפסיקי...בעיה בסבון שהוא זה שמייבש את עור הפטמות ומוריד לחות טבעית שמסופקת ע"י נקודות מונטגומרי (אותן נקודות קטנות שיש בעטרת הפטמה),הן מפרישות חומר שמסייע לסיכוך ושמירה על לחות.רצוי לא לסבן את הפטמות,מספיק מים חמימים וייבוש קל. אפשר לנסות את משחה של מדלה PURELAN 100 או את לנסינו,הם מבוססים על לנולין טהור,שומרות היטב על הפטמה מפני היובש ואין צורך לשטוף אותה לפני הנקה/שאיבה.תראי אם יש שיפור במצב של עור הפטמה. שמן נבט חיטה מכיל לא מעט חומרים שיכולים להוות אלרגנים עבור התינוק,לכן,אם החלטת להשתמש בו רצוי מאוד לשטוף אותו מפני השד לפני הנקה/שאיבה. תעדכני,

למעלה