שמן מנוע

אין שמן מנוע "ספציפי"

אלא נדרש כמינימום שמן מנוע העומד בדרישות יצרן הרכב (תקרא את הספר שמגיע איתו). בגדול, אמליץ לך ללכת על שמן מנוע סינטטי מלא בסווג גבוה SL .

enigo

New member
לפחות?

למיטב זכרוני זה הסיווג הכי גבוה שיש, ומכיוון שהוא לא קיים 10 שנים, נראה לי מוזר שהוא יהיה דרישת המינימום במנוע בן 10...

לא נכון

הסווג הגבוה ביותר לשמן היום (על פי API) הוא SM. SL קיים מאז 2004 והוא אכן מומלץ ביותר לשימוש. מפאת העובדה שבכדי לקבל אותו נכון להיום מדובר בהשקעה של זוטות (ביחס לעלות אחזקת רכב שנתית) אזי בבחינת אם זה לא עוזר, זה בטח לא מזיק. כמו כן ישנם סווגים נוספים (לא רק של API) המדברים על עוד תכונות נבדקות של השמן או יותר נכון לאמר "תכונות יותר מדקדקות", ראה למשל תקן MB.

itzik93

New member
יש כבר SM

ו SL נמכר כבר כמה שנים טובות. אם ימכרו לכבודו שמן מדירוג נמוך - יש סיכוי שהשמן הזה עמד הרבה מאוד זמן באיזה מחס. בכל מקרה לא כדאי לקחת סיכונים ואם באותו הכסף אתה יכול לקנות בכל חנות חלפים שמן בדירוג SL, אין טעם להתפשר על פחות. איציק

enigo

New member
אם באותו כסף, אז אין באמת שאלה

לגבי SM -שמחתי ללמוד, עוד לא נתקלתי בו. ההערה שלי היתה רק לגבי ה-"לפחות". יש בשוק עדיין לא מעט שמנים בדרוג SJ של חברות מכובדות ומייצור טרי יחסית. אם יש מבצע על אחד מאלו, אין סיבה לא לקנות אותו.

../images/Emo207.gif שמן מנוע למיצובישי לנסר 93

איזה שמן מנוע מתאים למיצובישי סופר לנסר מודל 93? כל אחד אומר לי אחרת....

enigo

New member
חכה קצת...

תכף ימליצו לך על שמן 2-80 ש-ESSO מייצרים במיוחד למכוניות הפורמולה 1 של רנו, שעולה אומנם 300 יורו לליטר, אבל יאריך את חיי המנוע שך ב-3.2%, לפחות...

wil

New member
בטח, יש נוזל תחליפי של פז

2-80, בדיוק כמו המקורי. רק 900 שקל לליטר. ותאמין למתדלק ה"מומחה", "זה בדיוק כמו המקורי".

itzik93

New member
תלוי בצריכת השמן ומצב המנוע

אם המנוע לא "מעשן" ומצב האטמים טוב, אפשר לשים 10W40 או 15W40. אם המנוע "אוכל" שמן - לשים 20W50. איציק

למעלה