שמן מנוע 2T

שמן מנוע 2T

לקטנוע 50 סמ"ק, אני מאלה שמאמינים שכמה שאיכות השמן תהייה טובה יותר, כך המנוע של הכלי יאריך יותר חיים, וכמו כן יסע טוב יותר (ביצועים, חסכון בדלק). אי לכך ולאור זאת אני הולך על שמן סינטטי מלא למרות שיש כאלו שיאמרו כי זה בגדר הגזמה עבור כלי כמו קטנוע 50 סמ"ק עירוני. במרבית החנויות של אופנועים, מוכרים שמן סינטטי מלא בבקבוק 1 ליטר במחיר שנע לרוב סביבות 90 ש"ח לצרכן. מצאתי כי באוטו-דיפו מוכרים בין השאר - גם שמנים לקטנועים ואופנועים, במחירים שלרוב די אטרקטביים כיאות לחנות "דיפו". מצאתי כי מוכרים שם AGIP Fully Synthetic - Speed 2T בבקבוק של ליטר במחיר של 70 ש"ח בלבד. http://www.agipbenelux.nl/UK/products/formula/2stroke.html#RACING%202T AGIP SPEED 2T SAE 40 AGIP SPEED 2T is a completely synthetic lubricant for very high-powered two-stroke motorcycles used in street and sport conditions. It is formulated from the best synthetic bases and a specific additive package to impart exceptional service performance. The product is suitable for both premix and injection use. It can be employed with unleaded gasoline. AGIP SPEED 2T is formulated from a very modern synthetic base which ensures excellent engine performance even at the highest temperatures, while guaranteeing the maximum cleanliness of all engine parts and elevated anti-wear action. API TC 1. מה דעתכם בנידון ? 2. על אילו מקורות/חנויות נוספות לרכישת שמן מנוע סינטטי מלא, אתם יכולים להמליץ בנוסף ?
למשל על אפשרות לרכוש גלון של 4 ליטר במחיר מוזל.....

guardmen

New member
אני יכול לחסוך לך הרבה זמן וטירחה.

אתה יכול להשיג אצלי את כל סוגי השמנים של Agip . שמן 2 פעימות 100% סינטטי של Agip, תקבל באותו מחיר כפי שמופיע באתר של אוטו-דיפו, דהיינו 70 ש"ח. מעוניין צור קשר.

For Martha

New member
איזה קטנוע יש לך?

חשוב מאוד שתדע,שלפעמים בהפרשים בין המחירים של שמן סינטטי וחצי סינטטי אפשר לעשות אובראול! אני עד היום לא מצאתי סיבה מדוע להשתמש בשמן סינטטי מלא למנוע דו"פ כאשר הוא אינו משופר ומגיע במצב אופטימלי מהחברה.

ברשותך נחשב,

הפער במחיר בין סנטטי מלא לחצי סנטטי עומד על סדר גודל גס של 30% חסכון בעלות. עכשיו: 1 בהנחה שהכלי נוסע 25 ק"מ לליטר, וצורך יחס שמן לדלק העומד על 2.5% בתערובת, אזי מדובר על צריכה של 25 סמ"ק שמן לכל ליטר של בנזין או במילים אחרות לכל 25 קילומטרים. 2. בהנחה שנוסעים (אדם כמוני) לא יותר מ 3000 ק"מ לשנה, מדובר על צריכתם של 3 ליטרים שמן לשנה. 3. החסכון בשימוש בשמן חצי סנטטי במקום סנטטי מלא (בהתבסס על מחיר של 70 ש"ח לליטר עבור הסנטטי המלא) ינוע אם כן סביבות 60 ש"ח לשנה. זהו סכום זניח לחלוטין. עכשיו: אל תשכח שבשימוש בשמן טוב יותר, לא רק נושא של אורך חיי המנוע הוא הפרמטר היחיד שמרוויחים ממנו (וגם לו יהיה זה רק במעט), אלא בכל מה שמסביב: נסיעה שקטה וחלקה יותר, טיפה יותר כוח מהמנוע (גם אם זה בפרומיל האחוז) טיפה חסכון בדלק (גם אם זה בפרומיל האחוז) התנעה קלה יותר ונסיעה טובה יותר על מנוע קר (פרמטר חשוב של נוחות) כמו כן פחות עישון ומכאן פחות לכלוך וריח רע על הבגדים וזה מאד חשוב מבחינה פרקטית. וכמו כן ירוק יותר לסביבה
סיכום: בשביל סדר גודל של 60 ש"ח עלות נוספת לשנה עבור השמן הטוב יותר - מבחינתי אין פה בכלל מקום שאלה.

rossi46

New member
רק שים לב לאיכות השמן

זה שהשמן סינטטי מלא או חצי סינטטי רק מראה על המרכיבים של הזמן לרוב זה גם מראה על התקופה שבה השמן נשאר במצב עבודה סביר לפי מיטב ידיעתי גם בשמן סינטטתי וגם בחצי מכניסים תוספים לשמן מה שמיקר את השמן, כלומר יש לאותה חברה סינטטי מלא זול וסינטטי מלא יקר יותר ההבדל גדול יותר כאשר לוקחים חברה לא איכותית לעומת שמן של חברה איכותית ולכן לא כדאי לקנות משהו זול (בד"כ חברה לא איכותית) לעומת משהו במחיר סביר כי לרוב זול יוצא יקר תשקיע בשמן טוב זה חשוב מה עוד שראית ש 60-100 שקל הבדל בשנה זה לא הרבה ומקבלים את זה חזרה באמינות המנוע Rossi בזמנו היה כתבה מעניינת בפול גז לגבי תקנים של שמן ואיכותו אולי כדאי שתקרא לידע כללי זה מעניין

אתה צודק ב 100%

את כל זה אני מכיר מעולם הרכב שם אני מנוסה למדי. אפשר רק לשער שבגדול, בעולם הדו-גלגלי "החוקים" תקפים באותו האופן. אכן כדאי לרכוש שמן "מיצרנים מובילים" בעולם בתחום זה, כדוגמת Esso, AGIP, Motul ומקביליהם.... העונים לתקנים API, ISO ועוד כמה שרלוונטים....

למעלה