שמן לשרשרת

gsteel

New member
שמן לשרשרת

היי, מעוניין בהמלצה לשמן שרשרת דוחה אבק וחול ומתאים לקיץ. לאחר כשעה רכיבה בשטח, בעיקר בדיווש בעליה שומעים רעשי גריסה מאוד לא נעימים הפוגמים בחדוות הדיווש...(שמגיעים מהשרשרת + חול ואבק שהצטברו) האם למישהו יש ניסיון עם שמן שעושה את העבודה ומאפשר לסיים רכיבה כמו צריך ללא רעשים? תודה.

oferbic

New member
כל שמן יבש יעודי

"שמן" המכיל טפלון או סיליקון או ווקס, ואינו מכיל שמן. באנגלית הוא נקרא בד"כ : Dry Lube מומלץ לנקות היטב עם דיגריזר את השמן הקיים, יחד עם כל החול שהצטבר, לשטוף את הדיגריזר עם מים, לתת להתייבש, ולשמן.

mooch

New member
האם שמן ?

שאפשר לקנות בחנות שהיא לא חנות של אופניים??? חנויות לאביזרי רכב למינהם? או ששמן טפלון ניתן למצוא רק ב"שמנים יעודיים" לאופניים? אם יש כאלה שהם לא של אופניים, אשמח להמלצות( בתנאי שזה יותר זול כי יעודי תמיד יותר יקר ועושה את אותה העבודה)

oferbic

New member
בקבוקון יחזיק מעמד המון זמן

כאן אי אפשר לחסוך, כי השמן הזה משמש רק לאופניים (לאופנועים למשל יש חומר אחר לגמרי לשרשרת). אני קניתי ב 40-50 שח לפני שנה וחצי ועדיין לא רואים ת'סוף. חיסכון אפשר להשיג בדיגריזרים (20 שח בחנות אביזרי רכב למיכל גדול), ובשמנים לטיפול בבולמים שניתן למצוא במוסכי אופנועים.

mooch

New member
מה עם גריז?

מה עם גריז לאופניים? גם צריך מיוחד או שאפשר משהו רגיל? אני שואל גם את זה כי לחנות אופנעים אני צריך לנסוע במיוחד ונות עם אביזרי רכב נגישה לי יותר...

oferbic

New member
באמת למה (כמו ששאל קודמי)

אני לא הצלחתי להשיג את הגריז המומלץ על ידי יצרן הבולמים בשום מקום ונאלצתי לקנות בחנות אופניים. טיפול לאופניים הכולל גירוז הוא לא דבר של מה בכך, כי הוא מצריך פירוק ולא סתם לגרז מבחוץ.

fortune43

New member
שמן

נכון להשתמש בשמן יבש על הבסיסים הנזכרים. עדיף לנקות את השרשרת לפני השימוש בתמיסת סבון כלים/ניקוי כלשהו לפני השימון ולא בדגריזר, ליבש היטב ואז לשמן. itka

לפי תיאורך שמן אקסטרים של רוקנרול יתאים לך

החומר יוצר שכבת וקס על השרשרת כל כך יבשה עד ששום דבר לא ידבק לך יותר לשרשרת... מכיוון שהחומר גם מנקה את השרשרת (תמיסה דו-קומפוננטית) יש לנגב היטב את השרשרת לאחר השימון עד שהיאר יבשה לגמרי (במצב זה העברת אצבע עליה לא תשאיר כמעט סימן) את שימון יש לבצע בסוף הרכיבה ולא בתחילתה (שוב, מהסיבה של סיפוח חלקיקים לשרשרת, וזה נכון לכל חומר סיכה) שמו אקסטרים של רוקנרול תוכל להשיג ב- HARIM.CO.IL ממליץ לקנות את הבקבוק הגדול (בקבוק חסכון)

למעלה