שמן לעיסוי פרינאום

שמירלנה

New member
שמן לעיסוי פרינאום

בוקר טוב אני בהריון ואני רוצה להתחיל עיסוי פרינאום ,אבל לצערי הבנתי שהיות ואני סובלת מפטרת כרונית ווסטיבוליטיס אז עדיף שאני לא אשתמש בשמנים מוליכים כמו נבט חיטה ושקדים . הוצע לי להשתמש בשמנים אתרים אבל היות והם לא כדאיים בהריון ועלולים לזרז לידה אז להתחיל את העיסוי רק בשבוע 38. זה נראה לי מאוחר מידי בשביל להגמיש את האיזור ,ורציתי לשמוע עוד דיעות . בנוסף אציין שהפטרת הכרונית לא ממש באה לידי ביטוי בגרד וכאלה ,לפי הרופא שאמר לי את זה היא נמצאת עמוק ,כאילו לא מגיעה לאיזור הגרד .פשוט נמצאת שם ,ואולי יוצרת את הוסטיבוליטיס . אז אולי בכל זאת שמן לא יזיק ? שאלה נוספת אם השמנים יוצרים פטרת אז אולי אוכל לעשות את העיסוי עם אלוורה טהור 100% ? או עם ויטמין E במוסות ? או שזה לא מספיק טוב? או שגם הוא יוצר לחות ומכאן גם פטרת? תודה ויום טוב.

shulimih

New member
לואיזה

ראשית, יש שמנים נושאים נוספים שאין בעיה להשתמש בהם , גם כשיש פטרת, תבדקי עם מי שלמד ומבין בתחום , באיזור מגורייך. אפשר להכין את הרחם לצירים על-ידי שתייה של תה מעלי אוכמניות, העלים מכילים חומר הנקרא Fragrine חומר זה מרפה את שרירי האגן . יש להשתמש בחליטה של כף של עלים לכוס מים רותחים. בנוסף חליטה של לואיזה , תעזור לך מהרחבת האגן ותעזור בלידה, כמו כן תמציות באך ותמציות קריסטלים יעזרו גם הם בתהליך. בהצלחה ולידה קלה שולי

saritsh

New member
יש פורמולות ארומתרפיות לעיסוי הפירנאום

עיסוי הפירנאום חשוב מאוד וביצועו בעקביות מהחודש השביעי, יכול אף בהרבה מקרים לחסוך את החיתוך והתפרים שלאחריו שגורמים סבל לא מועט אחרי הלידה. התה אולי יכול לעזור כפיש נכתב אך הוא לא תחליף. בנושא הפטרת יש גישה שאומרת שהשמנים לא מגרים את פטרת בנרתיק, בכל אופן אפשר להכין לך פורמולה שמותאמת לך אישית עם התחשבות בכל הנתונים שנתת לעיל ועוד כאלו שאולי לא ציינת כאן. אם תכתבי לי את מקום מגוריך אשתדל במסר אישי, לעזור לך ולמצוא מטפלת באזור שלך, שתוכל לעזור לך בנושא. בריאות

הי שמירלנה

ראשית, מזל טוב
אתחיל מכך שמוטב מאוחר מאשר בכלל לא, ולכן עיסוי הפירנאום גם בשלב זה מומלץ. לגבי הפטרת הכרונית והוסטיבוליטיס, את לא צריכה לחשוש. ישנם לא מעט סוגי שמנים שיתאימו למטרה זו. אין לי מושג למה התכוונת כשכתבת "שמנים מוליכים", אני לא מכירה מושג כזה. שמנים שיתאימו למטרה זו הינם בעיקר שמנים מושרים דוגמת Hypericum, Verbascum, Calendulla ושמנים בעלי פעילות נוגדת דלקת אשר מזינים מאוד את העור ועשירים בחומצות שומן בלתי רוויות אשר גורמת להזנת והחייאת התאים ולחיזוק הממברנה של התא דוגמת שמן נר הלילה וזרעי בוראג'. גם מינון עדין מאוד של לבנדר בתוך התערובת יעזור להרגיע ובנוסף הוא מחטא ונוגד דלקת. חוץ מזה שמנים אתרים בהריון זה משהו שצריך להיזהר ממנו. זוהי תקופה רגישה ולכן הדברים מחייבים (פי כמה מבדרך כלל) התייעצות עם איש מקצוע. לגבי עיסוי עם אלוה-ורה טהור, לא ריאלי לצערי. המרקם של הג'ל לא ממש מתאים לעיסוי ואף ג'ל אלוה - ורה לא מכיל 100% אלוה- ורה. מהצמח מכינים אקסטרקט ביחס של 200:1 ומהאקסטרקט שמים בערך 5% בתוך ג'ל בסיסי - שזה מצויין. (הג'לים שמוכרים בבתי מרקחת ברוב המקרים גם לא יכילו את ה- 5% האלו... ). ויטמין E טהור מכמוסות הוא גם אפשרות, תוכלי בכל פעם לנקב בין כמוסה לשתיים ולמרוח בעיסוי עדין פנימה (שהבחור יעזור בעיניין, כן ?
). לגבי הכנת הרחם ללידה, לא מומלץ להעמיס על הגוף - גם לא חליטות. בחודש האחרון אפשר לשתות פעם ביום כוס חליטת עלי פטל Rubus, אשר זוהי האינדיקציה העיקרית של הצמח. עובד מצויין. לגבי הפטרת, סביר להניח שהיא לא נוצרת מלחות מקומית אלא ממקור פנימי קצת יותר עמוק. בכל מקרה, זה לא הזמן לטפל בה. ממליצה לך על אבחון מקיף ותהליך טיפולי מסודר - לאחר הלידה. אשמח לעזור אם יש לך שאלות נוספות. לילה טוב, הילה

saritsh

New member
שמנים מוליכים=שמני נשא=שמני בסיס

מוליכים על שם שהם מוליכים את השמני האתרים.

לא נתקלתי בזה

עד היום, ואני גם לא חושבת שזה מושג נכון. שמני נשא, (אם כבר) כי הם נושאים את השמנים האתריים בתוכם, את השמן האתרי השמן הנשא לא מוליך לשום מקום... הוא הולך לבד
... שבת שלום

למעלה