שמן לבולם

enduro03

New member
שמן לבולם

ברצוני לבצע החלפת שמן בבולם הקדמי שלי(שרמן 150) רציתי לדעת אילו שמנים קיימים בתחום?מה מומלץ?ומה ההבדלים? תודה

tomer001

New member
על רגל אחת...

דבר ראשון תקח בחשבון שצריך ידע מוקדם וידים טובות כדי לפתוח בולם ולא לגרום נזק. דבר שני ברגם שפתחת בולם לבד, אין עליו אחריות מהחברה / מהחנות. ולענינינו... יש לבחור שמן סינטטי בלבד ולא מינראלי (שיהרוס לך את מחזירי השמן בבולם). אחרי הבחירה הזו יש לשים לב לצמיגות השמן שמיוצגת ע"י האות W על מיכל השמן. ככל שהמספר גבוה יותר ככה השמן צמיג יותר ופעולת הבולם תהייה איטית יותר. הצמיגויות מתחילת ב- 5 וצפונה. אני שם בבולם שלי בין 30 ל- 40, זה מספיק (לי). כנס לאת הייצרן של הבולם ותראה כמה כמות יש למלא בכל רגל של הבולם ותמלא, אחרי הריקון והניקוי את הכמות המדוייקת. בהצלחה
נ.ב שמן מנוע של אופנועים (מיכל קטן) גם יעשה את העבודה.

nintense

New member
בין 30 ל40 ???

אולי כדאי שלא תמליץ לאף אחד יותר לטפל במזלג שלו... שמן למזלגות נע בין 5 ל מקסימום 15, כשרוב המזלגות מרגישים הכי טוב סביב ה 7. לגבי הבחור עם השרמן, רוב מזלגות מניטו זקוקים לבליד כחלק מהליך הטיפול, אם המזלג שלך הוא TPC+ הבליד הוא יחסית פשוט, אך בכל זאת כדאי לקרוא את הוראות היצרן ולהצטייד בכלים המתאימים. אם הדמפר שלך הוא SPV, אני ממש לא ממליץ לנסות בבית, יש לבצע בליד בוואקום, וממש כדאי לדעת מה עושים. שמנים מומלצים הם כרגיל אלו שמיוצרים למזלגות אופניים (לאופנועים צרכים אחרים), כשמניטו כסטנדרט משתמשים במוטורקס, אך אין כל בעיה להשתמש בשמן של פיניש ליין או פוקס. ברגל עם הקפיץ, יש רק גריז, כשפה מומלץ הגריז של מוטורקס, או גריז למזלגות של רוק N רול.

tomer001

New member
כדאי שתקרא שוב../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כתבתי שאני שם 30 - 40 כי זה מה שמתאים לי
מה לא ברור פה
שים אתה 5,6,7,8,...200... מה שנוח לך. והיה נחמד לו מנהל פורום יענה תשובה יותר עניינית מאשר לסתום פיות (מקלדות).

nintense

New member
זה מאוד פשוט...

אם המזלג שלך זקוק לשמן 40 "כי זה מה שמתאים לך" המזלג שלך פשוט לא תקין ! אין שום מזלג לאופניים ששימוש בשמן 40 לא מבטל לו מיידית את האחריות, ומעבר לאחריות, אין שום מזלג תקין שמתוכנן לעבוד עם שמן מנוע \ שמן תינוקות \ שמן זית וכו', אז אני ממש לא בעניין של סתימת פיות, אך המלצות שעשויות לגרום לנזק גדול למכלולי האופניים, כדאי שישארו בבית.

Mr. Pooh

New member
לפי מה קבעת את זה?

שאני אבין, אין שום בולם שיעבוד יותר טוב, מבחינה אישית כמובן, עם צמיגות 40? אני מקווה שתשובתך תתבסס על ניסיון. למה שינוי תכונות השמן פוגמות בבולם? האם בבולמים שלא מצריכים מילוי מלא, אלא יש מקום לאויר, לא ניתן לשחק עם יחסי הכמויות? אגב, מה שונה כ"כ בצרכים של אופנועים ששמניהם אינם טובים לך? ונניח שיש צרכים שונים, האם שמן בצמיגות 15 של אופנועים יהיה שונה משמן בצמיגות 15 לאופניים? (מלבד המחיר כמובן)

למעלה