שמן טוב ל- CB500???

ransnow

New member
מצויין, הוא מת על זה.

שלי על מוליקוט היישר מחבית המוסכניק שלי (יוצא 2.9 ליטר למנוע).

ransnow

New member
אה ושכחתי, צמיגות ונתונים:

צמיגות (ויסקוזיות): SAE 10W30 שמחליפים שמן: 2.9 ליטר. שמחליפים שמן + פילטר שמן: 3.1 ליטר. (מנוע יבש לאחר אוברול ופילטר שמן חדש: 3.5 ליטר). אם בכוונתך להחליף לבד שמן (וזה נורא פשוט), אל תשכח לנקז את השמן (מהבורג שבתחתית) לתוך עגן, כך שתוכל לבחון את הצבע, ולראות אם יש כל מיני שבבים או גופים שאינם שמן. בלי קשר, לא מנקזים שמן לעולם על קרקע - סתם מזהם ומגעיל.

tamir357

New member
עוד עזרה: לפי מה שביררתי../images/Emo12.gif

ב"ספר רכב" הם דווקא ממליצים על 20W40 או 20W50 לאקלים שלנו. מה ההבדל???

C O L T

New member
המחיר

20W40 או 20W50 יהיו לרוב זולים בהרבה, עד כדי חצי מחיר מ-10W40, ואין שום בעיה או הפסד באיכות. במזג אוויר חם השמנים האלה עושים את עבודתם נאמנה, בקור של ממש יש עדיפות לשמנים "נוזליים" יותר, כמו 10W40. המלצות היבואן לרוב יהיו שונות, היבואן יש לו עניין למכור לך שמנים יקרים, רצוי מיבואו גם. היצרן יודע מה צריך, שים לב שאין דרישה לשמן סינטטי או חצי סינטטי, בדה"כ.

C O L T

New member
תקנה מה שמתאים לך

אם השימוש שאתה עושה באופנוע הוא שימוש רגוע ושגרתי, שמן 20 רגיל לגמרי יהיה בסדר. תקנה כזה מחברה מפורסמת, כמו MOTUL, CASTROL, סילקוליין או אחרת, ככה השמן יהיה איכותי, והמחירים לא בשמיים. אם האופנוע נוסע הרבה וחזק, אולי תעדיף לבחור שמן 10W חצי-סינטטי יקר יותר, שוב - רצוי מיצרנים מובילים, כאן יש עדיפות מסויימת לקנות שמן שמיועד בפירוש לאופנועים. המחיר יותר גבוה, עדיין לא נורא. הכי יקר זה שמן סינטטי מלא, אבל מיותר לדעתי, למרות איכותו הרבה, המחיר המופרז משאיר אותו לשימוש באופנועים שעובדים ממש קשה.

ransnow

New member
תשמע , יש לי 2 ספרי רכב.

אחד בן זונה של היינס, לוקח את המקור מבחינת ההסברים והנוחות, והשני הספר המקורי, ובשניהם מופיע מה שכתבתי קודם - SAE 10W30

tamir357

New member
זה היה בצחוק!!!!!!!! ../images/Emo151.gif

תודה רבה רבה לכולם ומזל טוב לי!!!! נקנה 10W40 בשעה טובה. סעו בזהירות ותייצגו אותנו בכבוד! לילה טוב

korkin

New member
שמן ל CB 500

במוסך המרכזי של הונדה מישתמשים ב 10w40 של חברת דלק, וזה השמן המומלץ. אם ה cb שלך הוא משנות ה 90 + - ויש לו קצת אכילת שמן אז אתה יחול להישתמש ב 15/50 חצי סינטטי של מוטול. תוסף מוליקוט"A" תוסף לשן המקטין חיקוך בצורה משמעותיט ביותר,מחזיק בתוך המנוע 10000 KM מומלץ ביותר לאופנועים שלא נוסעים מעל 150 KM,מעל לזה קלץ עלול להחליק. תמיד ליבדוק שמן מנוע.

yogev klx300r

New member
הכי חשוב להקפיד שהשמן יעמוד בתקן

SJ או אפילו עדיף SL של ה-API שזה מכון השמנים האמריקקי.

ransnow

New member
ומה אומר התקן? ומה ההבדל בין

השניים האלו? מה זה SJ? איכות, בקרה על הייצור? על המוצר? צמיגותו? בחינה לאחר X שעות עבודה?

למעלה