שמן גיר כהה

בר147

New member
שמן גיר כהה

שלום,
קניתי דייהטסו סיריון 2008 אוטומט ובבדיקת קניה נאמר לי ששמן הגיר כהה.

מישהו אמר לי שזה לא כ"כ טוב להחליף שמן גיר, שזה יכול לדפוק את הגיר .האם זה נכון?

אין בדיקה שלא כתוב בה

שהשמן גיר כהה. לא להתייחס

להמשיך לטפל בגיר על פי הוראות היצרן

זה נכון מה שאמרת,.....

יחד עם זאת אם לפי הוראות היצרן יש להחליף את שמן הגיר בX ק"מ והרכב כבר מזמן עשה יותר אני חייבת להזהיר אותו בפני סיכון שהוא לוקח על עצמו אם יחליט להחליף שמן.
המקרים בהם הלך הגיר אחרי החלפת השמן הם מקרים שהטיפול בוצע עם איחור משמעותי.
אנשים מנוסים ממליצים כבר לא להחליף (גם אם היצרן אומר) במידה ועבר מזמן מועד ההחלפה.
אצלי החלפתי שמן ב135 K ק"מ (במקום 100 K ) והגיר הלך ,לא מייד, אחרי חודשיים - אבל הלך.
עוד משהו חשוב - אם הוא יילך להחליף את השמן מומלץ מאד לבצע החלפת נוספת בעוד כשבועיים.כן ,זה שוב פעם להוציא כסף על הטיפול .אבל הגיר עולה הרבה יותר....

בר147

New member
בדקתי את השמן הוא באמת קצת כהה

בדקתי את השמן הוא באמת קצת כהה, חום כהה. הרכב עשה 65000 ק"מ. העניין הזה מתחיל להלחיץ אותי. יכול להיות שלא הייתי צריכה לקנות את הרכב הזה?

גם אם היית קונה אחר ....

אין לדעת מה היית קונה. כי אין בדיקה וודאים ואמינה שתגיד לך שהגיר בטוח לא יתפגר בעוד חודש.הכל יכול להיות תקין למראית עין ויום אחד אופססס - וגיר מת.ככה זה עם גיר אוטומטי.
כדאי מאד להתעניין מה הן הוראות היצרן לגבי החלפת שמן גיר ואם יש צורך - לבצע את ההחלפה במוסך היבואן.בכל מקרה - שמן כהה זה סימן לא טוב למצב הגיר .אם יש חשק וזמן פנוי - ניתן לפנות למכון גירים כמו "סופר גיר" ולעשות בדיקה מה מצבו עכשיו. לי עשו אותה ללא תשלום.
בכל אופן זה לא סוף העלם - גם אם נניח הגיר יילך תמיד אפשר להחליף אותו לאחר.קצת יקר ,אבל אין מה לעשות - רכב זה הוצאות בלי סוף...

מעניין ? מה הסיבה\ההסבר "לאובדן" הגיר

כתוצאה מהחלפת שמן גיר ?
לראשונה אני שומע על כך.

החלפת שמן היא לא הסיבה למוות של הגיר.

היא רק מזרזת אותו אם יש בעיה .אצלי הייתה בעיה no reverse gear עוד לפני החלפת השמן,בעיה די מוכרת לגיר של GM מהסוג הזה שיש ברכב שלי. מידי פעם לא השתלב לי הרוורס.
היו לי שתי אופציות - ישר ללכת לשיפוץ/החלפת גיר או קודם להחליף את השמן ולראות מה קורה כי לפעמים זה עוזר . אז החלפתי.והגיר בכל זאת התפגר - לא כולו ,רק הילוך ראשון ואחורי (לפני החלפת שמן הבעיה באה ונעלמה מעצמה , חודשיים אחרי ההחלפה כשהיא הופיעה היא כבר לא הסתדרה יותר : דחפתי את הרכב ברוורס כדי לצאת מהחניה ונסעתי למוסך להחליף את הגיר).
אם לא היו בעיות עם הרוורס לא הייתי נוגעת בגיר כי כבר עבר הזמן .הבעלים הקודמים של הרכב לא החליף שמן גיר ב 100 K ק"מ.

אם הגיר גמור והג'יפה זה הדבר

היחיד שמחזיק אותו.

החלפת השמן מוציאה את הג'יפה והגיר קורס

כמו שתוסיף מסיר אבנית לצינורות רקובים בקיר בבית - אם האבנית זה הדבר היחידי שמונע מהמים לנזול.

חן 1111

Active member
אני אישית לא מאמין בזה.

אני מניח שפשוט מכיוון שבכל גיר אוטומטי מחליפים שמן, וכל גיר אוטומטי הולך מתי שהוא, הרי שאפשר לצפות שאחוז מסוים מהגירים ילך בחצי השנה שאחרי החלפת השמן. ואז הכי קל להאשים את החלפת השמן. ואז נוצרת שמועה כזאת, שהחלפת שמן גומרת גירים.
זה כשל לוגי ידוע (post hoc ergo propter hoc).

למעלה