שמן בהגה??..

mikeyy

New member
שמן בהגה??..

היתה לי בעיה באוטו, נזילה של שמן מההגה- יש דבר כזה? והאם מסוכן לנסוע כשאין שמן שמה? תודה

mikeyy

New member
בנוסף קצת היה קשה להכניס להילוך 1

יש לזה קשר?

lsd600

New member
אחי...

כאן זה פורום לימוד נהיגה... אני ממליץ לך לשאול כאן: www.carsforum.co.il ---> פורום "טכני, אחזקה וטיפולים..". יש גם פורום מכוניות בתפוז...

lsd600

New member
אה ו...

איך בדיוק נוזל שמן מההגה? יש דבר כזה נזילת שמן הגה כוח ממיכל שמן ההגה כוח (אם יש לך הגה כוח), וזה לא קשור להילוך ראשון.. בטח בעיה חד פעמית..

Superdror

New member
בהגה לא מדובר בשמן.

אלא בנוזל הידראולי. אכן יכולה להיות נזילה - או מהמשאבה, או ממיכל הנוזל או מאחד מצינורות הלחץ. במצב כזה - יהיה לך נורא קשה לנהוג ברכב - אתה תאבד את התגבור של ההגה והוא יהיה קשה מאוד לסיבוב - טיפה יותר קשה מאשר ברכב עם הגה לא מתוגבר כלל. אין שום קשר בין ההגה לתיבת ההילוכים, בגיר יש שמן גיר, בהגה יש נוזל הידראולי והם לא קשורים בשום אופן. אם מסוכן לנסוע ככה, אין סכנה לנהג, אבל אולי הדבר עלול לגרום נזק למשאבה במידה וכל הנוזל יתרוקן. בכל זאת, מערכת תגבור ההגה ממשיכה לפעול גם בלי נוזל(על אף שבפועל לא תורמת לנהג) - ויכול להיות שיש לכך השלכות לגבי המשאבה - אולי משתמשת בנוזל לקירור עצמי, אולי ישנה אפשרות לפגוע באטמים במידה ויסובב ההגה עד סופו וכו'. זו השערה שלי על סמך היכרות עם מערכות דומות, אם כי מעולם לא נתקלתי במצב כזה בעצמי. כמה הנזילה משמעותית ורצינית ? אם היא לא רצינית, תבדוק אופציה לקנות נוזל, למלא ולנסוע למוסך וכו'. באיזה אוטו מדובר?

mikeyy

New member
והבעיה עצמה היא שהצינור התפוצץ

בדקתי את זה, וד"א נכון היה קשה לסובב את ההגה וזה עשה רעשים מוזרים וחזקים אבל רק כשאני עומד במקום, או נוסע ממש ממש לאט. אם אני נוסע במהירות של 10 קמ"ש ומעלה לא היה שום רעש...חוץ מהנזילה ששומעים.. בקיצור הזמנתי צינור חדש..שזה בערך 1000 ש"ח..

Superdror

New member
מדובר בצינור גומי ? או בצינור מתכת?

הזמנת במוסך מרכזי של הרכב, צינור מקורי ?

למעלה