שממיות מנומרות

stary1

New member
../images/Emo183.gifשממית(?!)לאופרד...

אני חושבת שזה השם שלה..לאופרד זה בטוח... בכל מקרה..הגיעו 2 כאלו לחנות ואין להם מושג בגידולם...אז רציתי לשאול כמה שאלות עליהן... כל כמה זמן הן צריכות לקבל את התולעי קמח...וכמה בכל פעם? האם הן צריכות חימום?ואם כן אז כמה מעלות? עד איזה גודל הן מגיעות?ובאיזה גיל? כמה שנים הן חיות? ובכלל אם יש לכם קצת חומר נחמד עליהן אז אני אשמח לקבל
תודה בכל מקרה...שחף

ma11ohad

New member
שממית (GECKO)

אני מעוניין לגדל שממית מנומרת אני עוד קורא מאמרים על אופן הגידול וכו'... רק כמה שאלות לבנתיים שלא מצאתי תשובות אליהם במאמרים: 1. האם יש סיכוי ששממית תקשר למגדל שלה מה הסימנים שמראים שלשממית טוב. 2. האם שממיות כאלה מנתקות את הזנב כמו שממית הבית 3. האם אפשר למצוא בארץ שממית זנב גזר (הם ממש יפות לדעתי). 4. האם השממיות האלה פעילות רצות הרבה באקוריום וכו.. או שהן רוב היום במקום המיסתור שלהן? 5. האם הן אוהבות שמחזיקים אותן ביידים? מה הדרך הנכונה להחזיק? והאם הם אוהבות ליטופים וכו.. אני יודע שזה הרבה שאלות אבל אני רוצה ליהיות בטוח שאני יודע לגדל לפני שאני קונה אני רוצה לקנות שתי נקבות בבקשה אם מישהו יכול לענות על כל השאלות תודה

Rea Livny

New member
לאופרד גקו- חוסר תאבון

יש לי 2 שממיות מנומרות שקניתי אותן באותו גודל פחות או יותר. הן מוחזקות ביחד בטרריום אקזוטיקה(50 ס"מ), עם מקומות מסתור,כלי מים,קערה של תולעי קמח, ותיקנים אפריקאים משוחררים בטרריום(מדי פעם אני מכניס כמה שוב ושוב..). יש לאופרד אחד שמן ואוכל מצויין(הוא בעיקר אוהב תולעי קמח), ולאופרד אחר שהוא לא אוכל הרבה מדי פעם אני רואה אותו אוכל 3-4 תולעים ותיקן אפריקאי פעם בהרבה זמן..כמעט ולא נוגע באוכל(אבל אוכל והוא לא במצב קריטי או משהו כזה). יכולה להיות לכך סיבה מיוחדת שהוא לא אוכל הרבה או אפילו יותר ממה שהוא אוכל כרגע?אשמח לעזרה ממכם. להתראות.

קודם כל תפריד ביניהם.

לפעמים פרט אחד מדכא את השני וזה גורם לזה שאחד גדל יפה והשני בקושי אוכל. תפריד ותראה אם יש שינוי בהתנהגות. זה יכול לקחת גם כמה שבועות עד שתראה את השינוי אבל תפריד זה הכי חשוב.

Rea Livny

New member
תודה..המשך..

מחר אני יפריד אותם.ויציע לו מזון בנפרד וימשיך לעדכן.

Rea Livny

New member
כיבוי חימום- לקינג קליפורניה

אני מנצל את השירשור לשאלה אחרת(לא רציתי לפתוח סתם נושא חדש..). לפני שבועיים וחצי הקינג קליפורניה הבוגר שלי אכל עכבר אחד בוגר...אני רוצה לכבות לו עכשיו(או מחר כבר) את החימום ולהשאיר אותו בטמפ' החדר(20 מעלות). עד עכשיו הוא עשה כמה וכמה פעמיים צואה, סביר להניח שהוא כבר "התרוקן" מהאוכל? אני רוצה לשמוע גם את חוות דעתכם בבקשה..

T M Y

New member
אם זה למטרת רבייה אז..

לפי מה ששמעתי צריך --לפטם-- את הנחש ורק אז להכניס אותו לתרדמת.. אני מסיק שזה למטרת רביה.. כי מה הסיבה שלך לנתק חימום.. חברת החשמל דווקא מתפתחת יפה..:)

Rea Livny

New member
הנחש אכל אצלי לפני

לפני הארוחה האחרונה הזו הוא אכל בערך 4 עכברים(כן,כן, זה מעט יחסית), אבל כבר שקניתי אותו הוא היה מספיק שמן ומוכן לתרדמה. ואני רוצה כבר להכניס אותו לתרדמה, ואני חושב שאחרי שבועיים וחצי אז הוא התרוקן כבר מהעכבר הזה אני מאמין. אבל אני מעדיף לשמוע תשובה ממישהו מנוסה מימני. וכן זה לצורכי ריבוי(פעם ראשונה- מקווה שתהיה לי הצלחה).

רן333

New member
14-15 יום ללא מזון נחשבים לפרק זמן

סטנדרטי שמאפשר למערכת העיכול של הנחש להתרוקן. אגב, תרדמת החורף כשלעצמה אינה דורשת שום פיטום של הנחש. אם תחזיק את הנחש בטמפ' של 12-16 מעלות צלזיוס, חילוף החומרים שלו יהיה איטי מאוד, והוא בקושי יבזבז אנרגיה. רוב הנחשים שנכנסים לתרדמה יוצאים ממנה שמנים כמעט באותה מידה שנכנסו אליה. אחד הקליפורניה קינגסנייקים שבקעו אצלי בעבר סרב לאכול במשך תקופה די ארוכה. לא התעקשתי, והכנסתי אותו לתרדמה בלי שאכל שום דבר בחיים שלו. אחרי תרדמה ממושכת למדי הנחש עדיין נראה טוב מאוד. הוא התחיל לאכול, וגדל למימדים מרשימים. משקל טוב דרוש לא לצורך התרדמה עצמה, אלא על מנת לעזור לנקבה לייצר את הביצים. בשחלות של נחשים יש מבנים שנקראים זקיקים, ובתוכם נוצרים הדברים שלבסוף הופכים לביצים. הנחש ממיר שומן גוף לחלמון, שנוצר בתוך הזקיקים. משום כך, כדאי להקפיד על כך שהנקבה לא תהיה רזה. אבל לא צריך להגזים. בחלק ממיני הנחשים ידוע שנקבות שמנות מדי מתרבות פחות, או שאינן מתרבות בכלל. שיהיה בהצלחה.

Rea Livny

New member
רן כנס.

אז אני מבין ממך שסביר להניח שהוא כבר התרוקן מהאוכל..אז כנראה היום אני יכבה לו את החימום. תודה.

BabaGee

New member
אתה יכול להרחיב מעט בבקשה

אני יודע שזאת תגובה מוזרה למשהו שרן333 כתב
כתבת "בחלק ממיני הנחשים ידוע שנקבות שמנות מדי מתרבות פחות, או שאינן מתרבות בכלל." אתה יכול לפרט על מינים שהמידע הזה נכון לגביהם.

רן333

New member
ככל שאני יודע, זה נכון לגבי מגוון

גדול של מיני חנקיים. הנה ארבע דוגמאות: woma ,black headed python ,blood python, ו-olive python. ודוגמא נוספת: בואה קונסטריקטור. קראתי שעודף שומן הוא הגורם מספר אחד לכשלונות כשמדובר ברביית black headed pythons ו-womas. אפשר לקרוא על הנושא בכתובות הבאות, כולן ממקור המידע החביב עלי (ניתן להעתיק כל אחת מהן לחלון הדפדפן): http://www.vpi.com/VPIMailBag/vsforum.asp?fid=294&ftid=[filtername]&fvt=1&gid=[groupname]&iaction=2506&lst=&mid=820&mvt=1&nAction=2950&tid=[configname]&uid=[userloginname]&forumview=1&frm=1&ftc=[page_folder]&fte=&mte=&st=&sb=&so=0&valuetosearch=too%20fat%20to%20breed&action=3250 http://www.vpi.com/VPIMailBag/vsforum.asp?fid=275&ftid=[filtername]&fvt=1&gid=[groupname]&iaction=2506&lst=&mid=699&mvt=1&nAction=2950&tid=[configname]&uid=[userloginname]&forumview=1&frm=1&ftc=[page_folder]&fte=&mte=&st=&sb=&so=0&valuetosearch=too%20fat%20to%20breed&action=3250 http://www.vpi.com/VPIMailBag/vsforum.asp?fid=302&ftid=[filtername]&fvt=1&gid=[groupname]&iaction=2506&lst=&mid=852&mvt=1&nAction=2950&tid=[configname]&uid=[userloginname]&forumview=1&frm=1&ftc=[page_folder]&fte=&mte=&st=&sb=&so=0&valuetosearch=fat&action=3250 http://www.vpi.com/VPIMailBag/vsforum.asp?fid=301&ftid=[filtername]&fvt=1&gid=[groupname]&iaction=2506&lst=&mid=846&mvt=1&nAction=2950&tid=[configname]&uid=[userloginname]&forumview=1&frm=1&ftc=[page_folder]&fte=&mte=&st=&sb=&so=0&valuetosearch=obese&action=3250 http://www.vpi.com/VPIMailBag/vsforum.asp?fid=255&ftid=[filtername]&fvt=1&gid=[groupname]&iaction=2506&lst=&mid=558&mvt=1&nAction=2950&tid=[configname]&uid=[userloginname]&forumview=1&frm=1&ftc=[page_folder]&fte=&mte=&st=&sb=&so=0&valuetosearch=obese&action=3250

gaichuk

New member
יישר כח!../images/Emo45.gif

תענוג לקרוא את התגובות שלך ולראות את ההשקעה. KEEP ON THE GOOD WORK!

BabaGee

New member
תודה

אני אעבור על זה יותר מאוחר אבל תודה רבה על החיפוש וההשקעה.

ma11ohad

New member
ניסוח חדש לשאלות

מה שחשוב לי באמת זה לשמוע ממגדלים של ג'קו קצת דברים שלא כותבים במאמרים. כמו מה כיף בלגדל ג'קו חוץ מזה שהן יפות? האם הם משחקות או משמיעות קולות? מה הדברים הקשים בלגדל אותן? (נקיון, שמירה על טמפ'? וכו...) האם הן רגועות כשמחזיקים אותן?(כבר קראתי שהזנב יכול להיתנתק) בכל זאת חיה שתיהיה אצלי 20 שנה אני רוצה לדעת יותר לפני שאני קונה

תשובות

1) לפי דעתי שממיות לא נקשרות למגדל שלהן. 2) כן שממיות מנומרות מסוגלות לנתק את הזנב כשתופסים אותן בזנב אך הן אינן עושות זאת בלי שיתפסו אותן בזנב. 3) למיטב ידיעתי את המופע הזה עדיין לא ניתן למצוא בארץ והסיבה לכך היא מחירו הרב. 4) הן פעילות אבל בלילה, כמו כל הזוחלים פעילי הלילה. 5) איני חושב שהן "אוהבות" שמוציאים אותן על הידיים אך רובן מתרגלות לכך מהר מאוד והן מטיילות בחופשיות על הידיים ואינן מראות סימני פחד או רצון עז לברוח. לטעמי מה שהכי נחמד זה בשממיות מנומרות זה נושא הריבוי. לגרום להן להתרבות בתנאי שבי זה קל מאוד ביחס למיני זוחלים אחרים. שממיות קטנות משמיעות קולות של צפצפוף כשהן חשות מאוימות, אך הבוגרות שקטות למדי. אין שום דבר שהוא ממש קשה בגידול של שממיות מנומרות. שממית זה גקו ולא ג'קו. ג'קו זה אפרור אפריקאי בעברית וזה בכלל תוכי מדבר.

stary1

New member
../images/Emo183.gifוואי תודהה רבה!!!!

ואני לא בדיוק עובדת בחנות...אני "מתנדבת" שם...וכם בייטח שאנחנו מכירים...אני שחף..מהקומונה של נעם...יש לי סוסים

למעלה