שממיות לאופרד

idan207

New member
שממיות לאופרד

או שמא זה לאופלד? יש למישהו אתר מידע? כמו כן איך אפשר להדיל בין הזכר לנקבה?

tesnake

New member
תשובה

כותבים : לאופרד גקו או leopard gecko . כאשר הלטאה בוגרת או כמעט בוגרת לפחות 15 ס"מ, אפשר להסתכל על בסיס הזנב ממש ליד פתח הביב שתי בליטות קטנות ( אצל הזכר) אצל הנקבה לא יהיו בליטות כאלו, או שיהיו ממש לא מורגשות. בכדי להיות בטוח הכי טוב לראות כמה פרטים מאותו המין ביחד ואז לבחור את זה עם הבליטות הכי מרשימות, זה בטוח יהיה הזכר שלך. בקשר למקורות מידע באינטרנט : תריץ חיפוש כאן בפורום, נראה לי שדיברו כאן עליהם, תריץ בגוגל את השם באנגלית, ואם אתה רוצה אתה יכול להכנס ל kingsnake.com ללטאות תמצא שם המון חומר דפי הטיפול שלהם באנגלית. אני ממליץ על הלטאה הזו כחיית מחמד נהדרת וכייפית

idan207

New member
תודה לכם

יש לי שניים משהו כמו שנה, אמורים להיות זכר ונקבה, אבל רציתי להיות בטוח... עכשיו, האורך זה הגוף בלבד או גוף +זנב?

idan207

New member
ועוד משהו

כתוב שם על חוסר נשילה בקצות האצבעות... הדבר הזה הופיע להן לפני כחודשיים, הוספתי אבני טוף לטרריום, ולאחת מהן זה נעלם. מה אפשר לעשות כדי לטפל בזה?

tesnake

New member
תשובה

צריך באמת לשים לב לזה כי לפעמים זה יכול לגרום לנמק באצבע שיכול לגרום לנשירתה וחבל. מה שצריך לעשות זה פשוט לדאוג שיהיה איזשהו מקום לח בטרריום שהשממיות יוכלו לשבת שם ולספוג מעט לחות לפני הנשל. קופסא מפלסטיק עם וורמיקולט לח תעשה את העבודה ואם אין אז אפשר גם נייר טואלט לח, שכמובן יש להחליף מידי פעם שלא יתפתחו חיידקים. בכל אופן, אם אתה רואה נשל על אחת האצבעות אתה יכול להוריד אותו בעדינות וללא חשש. דבר אחרון: אורך השממית נמדד מקצה החוטם עד קצה הזנב.בהצלחה!

למעלה