שמלת שק

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

אטיוד5

Active member
מעניין אם ארסנל מדי הזוית והסרגלים

שלי בבית גם שוים בוכטות. יש לי שני סרגלי חישוב, אחד ישר ואחד מעגלי. והמדהים מכל, שפעם השתמשתי בהם. שביעית ריאלית.

שילה1

New member
שמלת שק...

השמלות הצרות ווהדוקות נקרו שמלות או חצאיות שק..הרחבות נקרו קלוש..התופרות שמחו..המון עבודה!!ובעיקר בעלי חנויות הבדים..כי לכל שמלה נזקקנו ל 3 או 4 מטר בד!והיו כאלה שהצטערו...כי לא ראו את החיטובים!!!

שקדי

New member
כל כלב בא יומו.............../images/Emo107.gif

דנקנר הולך וצובר לו אויבים.....ובצדק ואני מניח שעוד נשמע מהם......מהאויבים כלומר וצוחק מי שצוחק אחרון...........

טרה10

New member
סיסמאות שוא..כל כלב ביג´י יומו..

ותשקוט הארץ ארבעים שנה..ותשקוט הארץ ארבעים יום. ותשקוט הארץ ארבעים שעות. ההגנה הכי טובה היא ההתקפה. האצ"ל גרשו את הבריטים מהארץ.[מיתוס אבל גם סיסמה של הימין] ויהי באחרית הימים וגר זאב עם כבש..[פסוק וגם סיסמא.] ההיפרדות מהפלשתינאים- תפתור את בעיית הטרור. הסוציאליזם יפתור את בעית העוני. הקומוניזם הוא הפתרון למצוקות היחיד. הטובים לטיס..והטובות לטייסים..[מה שנכון נכון.!] ישראל לא תהיה הראשונה להפעיל נשק גרעיני....[בינתים זה מחזיק.] כולם בעד אחד ואחד בעד כולם..![קצת מוגזם] מת עלייך.[אקטואלי למדי] אוסלו מת. אוסלו חי וקיים. לא לתת להם רובים. לא תעשה לחברך מה ששנוא עליך. והיית אך שמח. ואהבת לרעך כמוך. בתרמילו של כל חייל מונח שרביטו של המרשל.

טרה10

New member
אז אולי צחי הנגבי קורא כאן.אתמול

בפורום ציטט אותי שההגנה הכי טובה היא ההתקפה..זה נכון בכדורגל..אבל לא בכדורסל..ובודאי לא בפוליטיקה.

טיאה

New member
מחוגה, מד-זוית... עדיין בשימוש

לפחות בקלמר של הילדה. ומה קרה לסרגל החישוב, זה שהקדים את המחשבון ואילץ אותי לפחות לחשב את הסינוסים בדרך עקלקלה ומפרכת... ועוד בעניין חצאית הקלוש... זוכרים את הטרלין והפליסה? הקפלים שברבות הימים חזרו לאופנה, אמ´שלי היתה עושה שימוש חוזר באותה חצאית: פליסה כשצו האופנה הכתיב קפלים, ומיישרים, מצרים, שליץ מאחור, כשצו האופנה הכתיב שינויים... והבנים, אלו שבן אהרון, מתאר את תחרות ההשתנה שלהם בכיכר המיואשים בפתח-תקוה, נהגו להשחיל מראה לסנדל ולבדוק את צבע התחתונים מתחת לחצאית הקלוש המתנפנפת!

צבע התחתונים מתחת לחצאית הקלוש

לא זןכרת, אולי כי תמיד הם היו לבנים מכותנה של "אתא". אבל אני זוכרת את הג´ינס הראשון שלבשתי עם "חנות" מקדימה ואב´שלי חשב שאני פושטקית לחלוטין כי ככה בנות לא לובשות מכנסים של בנים. מאידך ככה לא יכלו להציץ לי מתחת לחצאית עד שהגיע המיני ולא היה צריך להציץ מתחתיה בכלל היה רק צריך להביט עליה ואב´שלי שאל תמיד אם זה רק החגורה או שזו כל החצאית?

עיניים

New member
ולנו,,,, היה פטנט

כל הבנות לבשו מכנסי התעמלות מתחת לחצאית,,,, סגולה נגד ה"היצצתי לה" של הבנים,,,,

עיניים

New member
נו,,,,, איך לא???

אז קודם כל - שמלות הפרינצס לא היו הדוקות לגוף, אלא לחזה,,, מתחת לחזה הן הלכו והתרחבו. ושמלות השק? הן נכנסו לאופנה רק בשלהי שנות ה-60, וכיסו את כל הבושות של כולן,,,,, מישהי כתבה כאן שהתופרות חגגו. זה יותר מנכון. הן חגגו פעמיים: א. כי היו להן הרבה הזמנות ב. תפירה של שמלת שק, או "שמלת אוהל" ארכה רבע זמן מתפירת שמלה מחוייטת: שני תפרים בצדדים, חור לראש, שני חורים לזרועות ו,,,, הופ ! יש שמלה,,, לפעמים קישטו גם בוולאנים volanim . בכלל, בשנות ה-50-60 היה נהוג להזמין תופרת הביתה, ליום או יומיים, שהיתה תופרת במרוכז לכל בנות הבית,,, יש עוד תמונות של אופנה מתקופת שנות ה-60-70 בהודעה הבאה.

עיניים

New member
באותן השנים

לא היו מיליון ואחד מעצבים בשוק האופנה. את האופנה הצעידו: "אלד" (זוכרים את הסריגים?) "אילנית" גם כן סריגים "גוטקס" בבגדי הים כמימים ימימה, ו"בגד-עור" לבגדי עור. ללבוש חליפה או שמלה של "אלד" נחשב אז כמו ללבוש היום "גוצ´י",,,,

עיניים

New member
וזה, מגי, במיוחד עבורך

אותו בגד שגרם לאביך ז"ל לגעור בך - ולגברים לבהות בך,,,,,

magy

New member
אבי , במקרה לגמריי

חיי מאד.........היה אצלי לפני מספר שעות.... זו אימי הזלי"ת.........אבל לא נורא, אל תקחי ללב.... בגילנו, לרובינו אין הורים...... זוכרת שבן אהרון דיבר עם אבא שלי????????????????. ובעניין התמונה..........אילו נראיתי כך..........הייתי פה בפורום????????????????????????? אבל מישהו שאל על מכנסונים........... מצאתי משהו......כשחיפשתי את המיני..........

עיניים

New member
אוי,,,, אוי,,,,, ../images/Emo67.gif

אבל מצד שני אתנחם בכך שפליטה כזו היא - סגולה לאריכות ימים,,,, מה כבר אפשר לצפות מעיניים עייפות אחרי יום מפרך,,,,, איתך הסליחות, ועד 120 שנה של בריאות.

magy

New member
לא כעסתי.........

אפילו היססתי אם לתקן אותך...... עד מאה ועשרים זה מוגזם...........לא?????? עד תשעים בבריאות מלאה............זה גם משהו...... יש לו עוד שתיים עשרה שנים להגיע ליעד..... גם נורא משעמם............מאה ועשרים.............

magy

New member
מצאתי עוד מיני......אבל ממש ארוך

נישאתי בדיוק......ולא הרשו לי מיני קצר.... אז הלכתי במיני ארוך...............

למעלה