חברה שלי ילדה השבוע בת, אז תפרתי שמלה... הבד הוא קורדרוי דק. נראה שחסר משהו? קישוט כלשהו? כך היא יפה, אך אולי איזה פרח בולט מאותו בד עם כפתור במרכז יעזור להפוך אותה ליפהפיה...
דק בכדי לתפור שמלה לבת שלי. את עשית ביטנה, או שכבה נוספת מתחת? מאיפה לקחת גיזרה? סליחה על ריבוי השאלות, אני חדשה בעולם התפירה. ואם כבר בשאלות עסקינן.. את יודעת מה לעשות עם בד דו"צ יפייפה שממש לא מפסיק להפרם בקצוות? אולי פס אלכסון??? תודה רבה!! ושוב... השמלה ממש מתוקה!
בגזרה. תפירת זיגזג בשוליים הפנימיים של התפר או מכפלת כשצריך. זהו הגזרה מבורדה של אוטוברה של חודש שעבר אם לא טועה. השמלה אמורה להילבש מעל בגד גוף. ולגבי פרימה של בד דו"צ- זו שאלה למומחיות, אני מתחילה בעצמי
תפרתי לילדה שלי חצאית רדונדו ומאוד אהבתי את ההתנפנפות, אז תפרתי גם לעצמי. במכון העתקות הגדלתי את הגזרה של החצאית של הבת שלי (בת 6) פי 150 אחוז, העתקתי לבד וגזרתי, במקום גומי הוספתי חגורה, רוכסן שעוקב אחרי תפרי החלקים ותיקתק... ועכשיו גם לי יש. כל כך אהבתי, למרות העבודה הרבה, שכבר קניתי בד לחצאית נוספת
מבנה גוף של אישה שונה בתכלית מזו של ילדה בת 6 ולכן הרעיון של הגדלה באחוזים לא כ"כ רלוונטי במקרים כאלו... סליחה שהשבתתי שמחה - כדאי שתדעי זאת לפני שתשקיעי זמן ואנרגיה בפרוייקטים הבאים וכשתגיעי לשלב הלבישה המצב יהיה "מורכב"... המון הצלחה!!!
נכון, אין ספק שמבנה של ילדה לא דומה למבנה של אשה. למרות זאת במקרה הזה נראה לי שזה כן עבד. יכול להיות מזל, יכול להיות שהגזרה הזו כן יכולה להתאים בהגדלה גם לנשים. לקחתי את הסיכון ולפי דעתי הצליח. לגבי הגדלה באחוזים, כשלא מכירים דרך אחרת, מנסים את הדרך שכן מכירים