להרגיע או לא - זאת השאלה
תראי, אני לא איזה רשמים קיבלת מחברייך או מהחבר´ה, אבל לי יש רק אחד להעביר לך. נתקלתי בדיוק בבקשה דומה מחבר שרצה לעשות רשיון לאופנוע, נגד כל ההיסטרים חסרי הבינה שם בחוץ שמוכנים שהבן\בת\שכן\סבתא שלהם יסעו על שיהאב 3 לפני שהם יעלו על אופנוע, ציפה החבוב שאני אהיה פנאט בדיוק בכיוון ההפוך ואומר לו: "ואלל´ה, אופנוע זה בטיחותי לאלל´ה, שלא תאמין לכל השוטים האלה בקופסאות הפח". כמובן שזה לא מה שעשיתי, אלא אמרתי לו את המשפט הבא, ואני אומר אותו לכל אחד: "אופנוע פחות ממוגן מאוטו, נקודה. רק עיוור או שוטה לא יודה בעובדות. אבל מכאן ועד להגדירו ככלי רכב מסוכן הדרך רחוקה. אופנוע בטיחותי בהתאם לרוכבו - ורק בהתאם לרוכבו. אם הרוכב ירכב בצורה זהירה ומקצועית, האופנוע יהיה בטיחותי, מהנה ויעשה את תפקידו נאמנה. הכל תלוי באיך שרוכבים עליו וז-ה-ו." שלא ימכרו לך סיפורים כמו ´אבל גם אם תהיי הרוכבת הכי טובה בעולם יכול לבוא איזה דביל ולחתוך אותך וזהו´, שגם אם זה נכון, זה רק תירוץ מבחינתם להסיר מעצמם אחריות לנהיגה נכונה. 99.9% מתאונות אפשר למנוע ולא צריך לרכב כמו זחל זחלילי בשביל זה, רק צריך לדעת מה לא לעשות ומה כן לעשות ומתי. הבעיה מגיעה באיך ללמוד מה כמה איך ומתי. יש אנשים שמסוגלים ללמוד רק על בשרם, ויש אנשים שמספיק נבונים כדי ללמוד מטעויתיהם של אחרים. אף אחד לא חף מטעויות, ורובנו עושים כאלה בשלב זה או אחר - אבל זה לא אומר שטעות כזו מהווה סיכון חיים אמיתי, מרבית הטעויות הם החלטות מטופשות ב-10 קמ"ש שנגמרות בשריטה בקושי (בעיקר על 50 סמ"ק) - רק צריך להפיק מהם לקחים. אם את אלו תפיקי, תוכלי להמשיך ולרכב בלי לסכן את עצמך בכלל, ולהנות מתירונותיו של הקטנוע בכל התחומים ולהנות מכל העולמות.