שמישהו ירגיע אותי

ulytka

New member
שמישהו ירגיע אותי

אני עומדת לפני מכירה של הרכב שלי וקניית קטנוע 50 סמ"ק במקום. השיקול הוא כלכלי גרידא, דרך אגב... העניין הוא שכולם נורא מפחידים אותי ומעבירים לי סרטים בראש על רגליים קטועות
וכל מיני בסגנון, גם אלה שבעד או שכבר נוסעים על דו דואגים להזהיר אותי. אני נהגת טובה אבל אני חייבת לומר שהצליחו להדאיג ולהפחיד אותי. אני הולכת בכל זאת לעשות את הצעד ואני אשמח אם מישהו ירגיע אותי ואולי יתן לי עיצות לחיים טובים יותר
... תודה מראש

TheFinalCut

New member
להרגיע או לא - זאת השאלה

תראי, אני לא איזה רשמים קיבלת מחברייך או מהחבר´ה, אבל לי יש רק אחד להעביר לך. נתקלתי בדיוק בבקשה דומה מחבר שרצה לעשות רשיון לאופנוע, נגד כל ההיסטרים חסרי הבינה שם בחוץ שמוכנים שהבן\בת\שכן\סבתא שלהם יסעו על שיהאב 3 לפני שהם יעלו על אופנוע, ציפה החבוב שאני אהיה פנאט בדיוק בכיוון ההפוך ואומר לו: "ואלל´ה, אופנוע זה בטיחותי לאלל´ה, שלא תאמין לכל השוטים האלה בקופסאות הפח". כמובן שזה לא מה שעשיתי, אלא אמרתי לו את המשפט הבא, ואני אומר אותו לכל אחד: "אופנוע פחות ממוגן מאוטו, נקודה. רק עיוור או שוטה לא יודה בעובדות. אבל מכאן ועד להגדירו ככלי רכב מסוכן הדרך רחוקה. אופנוע בטיחותי בהתאם לרוכבו - ורק בהתאם לרוכבו. אם הרוכב ירכב בצורה זהירה ומקצועית, האופנוע יהיה בטיחותי, מהנה ויעשה את תפקידו נאמנה. הכל תלוי באיך שרוכבים עליו וז-ה-ו." שלא ימכרו לך סיפורים כמו ´אבל גם אם תהיי הרוכבת הכי טובה בעולם יכול לבוא איזה דביל ולחתוך אותך וזהו´, שגם אם זה נכון, זה רק תירוץ מבחינתם להסיר מעצמם אחריות לנהיגה נכונה. 99.9% מתאונות אפשר למנוע ולא צריך לרכב כמו זחל זחלילי בשביל זה, רק צריך לדעת מה לא לעשות ומה כן לעשות ומתי. הבעיה מגיעה באיך ללמוד מה כמה איך ומתי. יש אנשים שמסוגלים ללמוד רק על בשרם, ויש אנשים שמספיק נבונים כדי ללמוד מטעויתיהם של אחרים. אף אחד לא חף מטעויות, ורובנו עושים כאלה בשלב זה או אחר - אבל זה לא אומר שטעות כזו מהווה סיכון חיים אמיתי, מרבית הטעויות הם החלטות מטופשות ב-10 קמ"ש שנגמרות בשריטה בקושי (בעיקר על 50 סמ"ק) - רק צריך להפיק מהם לקחים. אם את אלו תפיקי, תוכלי להמשיך ולרכב בלי לסכן את עצמך בכלל, ולהנות מתירונותיו של הקטנוע בכל התחומים ולהנות מכל העולמות.

kle

New member
נא לפקוח 70 עיניים

מעתה והלאה האחריות שלך היא על הטעויות של כולם ולא רק על הטעויות שלך כי ברגע שמישהו יעשה טעות בקירבתך על הכביש את תרגישי זאת על בשרך תדאגי שתמיד יהיה לך נתיב מילוט סתכלי דרך מראות הצד על נהגים שנויים במחלוקת, מבטם ירמוז על כוונתם איתות הוא רק סמל, תכלס האיתות החדש הוא הגלגלים עצמם של הרכב ואופן תזוזתו. יש ימים שבהם קורה משהו להתנהגות האנושית על הכביש, ניתן להבחין בזאת בעיקר כאשר יש פקק או תנועה עמוסה, בפקק למשל, יש ימים שכל המכוניות יהיו מסודרות פלס, ונתיב בינהם פשוט כאילו הוכן לך על גבי שטיח אדום, ויש ימים שפשוט הכביש הוא בלאגן אטומי, בימים כאלה יש להיזהר יותר, כי סטטיסטית, התפרצות והתנהגות לא צפויה של הטיות הגה בימים אלה היא הרבה יותר שכיחה, יש עוד ים של עצות, העניין העיקרי הוא ששום דבר לא צפוי הנסיון שתצברי יעשה את שלו... לא עוד נהיגה פאסיבית! בהצלחה צחי

boldjos

New member
בואי ואספר לך סיפור קצר...

לפני שנים רבות היה בחור אחד שמאד מאד מאד מאד רצה אופנוע. אבל כולם אמרו לו שזה מסוכן שזה לא בטיחותי שזה יגרום למותו. עברו שנים רבות ולא עברה שעה אחת שהבחור לא חשב על כמה שהוא רוצה אופנוע. ביום בהיר אחד בהולכו על המדרכה ובעודו מהרהר על כמה הוא רוצה אופנוע... נפל לו פסנתר כנף על הראש והרג אותו במקום. מה אני מנסה לומר? כל דבר יכול להיות מסוכן - פשוט צריך להזהר ולהקטין את הסיכויים כמה שיותר ומי שאמר פה שאת אחראית מעכשיו גם לטעויות של אחרים צדק מאד ! ערנות תמנע אסון ! קריאה נכונה של הכביש והתנועה תמנע אסון! ראיית הנולד לגבי הנהגים מסביבך תציל אותך ! וזהו!

ulytka

New member
לכל מי שענה לי ../images/Emo39.gif

אתם משומשו. אני משערת שמודאגת מותר לי להיות אבל הייתי חייבת לדעת שאני לא עושה טעות פאטאלית. היום קבעתי שיעור כפול וביום חמישי יש לי מבחן שליטה. תחזיקו לי אצבעות ותזכרו אותי כי אני אחזור לספר לכם מה נהייה. סטטיסטיקה: בדקתי באתר הלמ"ס וגיליתי שאחוז התאונות בהם מעורבים 50 סמ"ק מהווה כ- 3% מכלל התאונות. זה לא נורא

Easy_Rider

New member
קטנועי 50 סמ"ק

ע"פ שיעור המעורבות בתאונות דרכים, ע"פ נתונים רישמיים, זהו כלי הרכב הבטוח ביותר על הכביש !

M.Z

New member
מצב בעייתי.

לפני כחצי שנה אחי השתחרר מהצבא והחליט שהוא רוצה אופנוע, הורי שמאוד מתנגדים לכך אבל נשברו איתי, בקשו ממני שאוציא לו את העניין מהראש. הסברתי שאם הוא רוצה הוא יקנה איתי או בלעדי לכן כדאי שאהיה איתו. ולאט לאט התחלתי להסביר לו להלהיב אותו אבל גם להזהיר אותו. ואז באה לי ההארה - מה יקרה אם יקרה לו משהו תאונה החלקה קשה? רוב האחריות תהיה עליי - מכיוון שלי יש אופנוע וכאילו אני הלהבתי אותו על זה. ואין פעם שאני חושב על זה ולא יודע מה לעשות. לקחת אחריות על אחר - בהסבר חיובי על הכלי הזה. או לדחות אותו מהרעיון. כרגע אנחנו יחד נוסעים בשבתות ומעבירים חוויות- והכל בסדר. לכן הכל בידי הרוכב, לפקוח עיניים, לדעת להשתמש בחושים אחרים כמו ריח (לסולר או נפט או כל חומר אחר על הכביש) ולפתח את החוש ההוא שנקרא החוש השישי שיודע להזהיר מסכנה גם כאשר לא רואים אותה במדויק. שימרי על עצמך אל תשתוללי - ותני לזמן לעשות את שלו מבחינת הפרקטיקה על הכביש. וצריך לזכור בנימה חיובית _ בסוף כולם מתים

Great Blue

New member
תמיד יש לנו את הגראס.. לא- ברצינות

היה בזמנו סיפור על שני חברה שבשהותם בחול השכירו אופנועים ואחד מהם ... לא זכה לחזור לארץ (רחמנא לצלן, לא עלינו וצר לי גם עליו) חברו חזר וקיבל על עצמו לא לגעת או לעלות על אופנוע לעולם. אותו אחד היה מעורב לאחר מספר חודשים בתאונת רכב בא שותק חצי גופו התחתון. - תמיד נאמר זה לא סוג או נפח כלי הרכב אלא סוג הרוכב והתנהגותו. תנהגי בצורה נאותה ומובטח לך גיל 120. תתפתי למחוד הקמ"ש או לR1 שעקף אותך . ובכן... וזאת בעצם כל טענותינו לגבי הרפורמה - שיקול לפי רוכב. אין ספק שבחרת נכונה כשעברת לקטנוע, רק תהיי זהירה וערנית (ואל תעבדי בשליחיות)

JonnyBoy

New member
הופ, מה זה? יש´ך משהו נגד שליחים ../images/Emo35.gif

ושקול היטב את תשובתך, מתעסק הינך עם מיטב שרוטינו...

סיפור מהחיים

מעשה בעלם צעיר שעשה רשיון על אופנוע, ומייד שעבר את הטסט הכיר עלמה צעירה מיוחדת במינה. העלמה אמרה: "אני לא ארכב וגם לא אתה כל עוד תרצה בחברתי", והעלם שהיה מוקסם מהעלמה קנה כמובן רכב. לאחרית בימים כשעלמה (אחרי 20 שנה)כבר הייתה לאם שלשת ילדיו החליט העלם שלא היה כבר כל כך עלם, שמכפר סבא לתל אביב ברכב זה כבר יותר מידי. החליט העלם לשכנע את העלמה ואת ילדיו שבורגמןהוא הכלי הטוב ביותר והיעיל ביותר לנסוע יום יום מכפר סבא לתל אביב. נכון, הוא לא הבטוח ביותר, העלם כבר רוכב שנתיים וחצי בנסיעה ממוגנת (מעיל כפפות נעליים)וזהירה ובנתיים כולם HAPPY. סעי על דו"ג סעי בזהירות ובביטחה.

אני פה!!!!!! לא עזבתי

קודם כל קצת עסוקים, לימודים עבודה וכו..... עוד לא מכרתי את שלי ואני מתלבט האם לעשות TI לחדש או לחכות ולקנות יד שנייה 2000 או 2001. בד"כ עד היום תמיד קניתי רכבים יד שנייה. העיקר, אני פה לא עזבתי ולמרות שאתם לא שומעים אותי אני איתכם יום יום.

למעלה