שמישהו יגיש עתירה!

• פותח הנושא Sch
  • פורסם בתאריך

Sch

New member
שמישהו יגיש עתירה!

מתוך הגלובס, היום: "מניתוח המלצות ועדת רבינוביץ´ עולה כי הועדה מתכוונת להמליץ על רפורמה בתחום קופות הגמל וביטוח מנהלים הוני ובמסגרתה יוטל מס בשיעור 15% לא רק על התשואה הריאלית בתכניות החסכון ההוניות (ביטוח מנהלים וגמל) אלא גם על הקרן. בכך יהפוך אפיק החסכון ההוני לאפיק ההשקעה היחיד שעליו יוטל מס גם על הקרן עצמה ולא רק על הרווחים." על הכסף הזה כבר שילמנו מס! הכנסה שמוסתה, ומופקדת בקופ"ג תהיה חייבת שוב מס, מהקרן?!?! זה לא בגיץ?

igalgolan

New member
זמנה של עתירה

עתירה תוגש (אם בכלל) רק אחרי שהכנסת תעביר חוק הפוגע בקניין (קרנות הגמל) בצורה שאינה תואמת את חוקי היסוד. לפני הקריאה השלישית אין מקום לפנות לבית המשפט, אך כמובן רצוי לפנות למחוקק עצמו. יגאל גולן

אבל יכול להיות ... ../images/Emo141.gif

אבל יכול להיות שאשפר לעתור במגמה לעצור את החקיקה (כבר היו דברים, או דברים דומים, מעולם). הרי הם מסוגלים להגיד אדוני ידע שהליכי החקיקה בעיצומם, וישב בחיבוק ידיים. אין לאדוני להלין אלא על עצמו, ואנחנו מציעים לאדוני למשוך את העתירה ...

igalgolan

New member
עצירת חקיקה

היו מספר פניות בנושא עצירת הליכים בבית המחוקקים אך זאת בטענה של חריגה מתכנון בית המחוקקים. לא ידוע לי שהיו פניות (שנלקחו ברצינות - עברו את השלב המקדמי ונתבקשה תשובת המשיבים) של "חשש" מחקיקה. יגאל גולן

דוידוף

New member
נראה לי שכולכם נסחפים

ועדת רבינוביץ לא המליצה על זה, וקריאה בגלובס מלמדת שמדובר בהתנבאות לגבי המלצות שיומלצו. כמו כן, הטענה ש "כבר שילמנו מס על זה" איננה נכונה, כי ההמלצות, אם תהינה כאלה, תתיחסנה לקרן שנהנתה בזמנו מפטור ממס, שיבוטל (אולי) בעת משיכה בטרם עת, לפני גיל 65. נראה,שלכל היותר יהיה מדובר איפוא בצמצום פטורים לגבי הפקדות עתידיות. אבל לא נורא, נמצא סיבה אחרת למסיבה.

Sch

New member
נכון - זו פרשנות

של מישהו, אבל - לתשומת לבך: אנחנו בדרך לקיצוץ החמישי השנה בתקציב, לאחר ש"לא יהיו קיצוצים נוספים" והרביעי כבר בקנה, ובכלל, כל רעיון או המלצה אפילו הם בעלי גוון חיובי לאדם הפשוט העמל לפרנסתו ולזיקנתו, מייד הופכים גזירה ומבצעים פליק - פלאק לאחור, הקטנת המס על העבודה הפכה לחלום רחוק, אבל מע"מ 18% כבר כאן, ואתה מנחם אותי, ש"זה רק פרשנות" כפשוטו?

אל תצרף אותי ל"כולכם" הזה...../images/Emo141.gif

אל תצרף אותי ל"כולכם" הזה, כי אני לא דיברתי על רבינוביץ, אלא על הבג"ץ, אשר לעולם לא יגיד אשמנו, בג"צנו.

Sch

New member
בבקשה.

לא קיצוץ של שני מיליארד. חזר בו. אבל בעוד חודש - קיצוץ של חמישה מיליארד. לילה טוב.

למעלה