שמירת שבת

jmajgtjgatj

New member
שבת שלום לכולם שמעתי שיש 25% הנחה

הנחה באתר הסקי בחרמון לסטודנטים

אץ או תיקווה

בבקשה תמחקו את זה... זה מקומם..! אי אפשר לזרוק אבנים... פלוני אני לא מבין, אתה נהנה לחלל שבת כדי שנדע? נשמתך הצולעת לא ניזונה מהנשמה יתירה? שיהיה לך רפואה שלמה.. ו.... כן אסור להתפלל עליך שתחזור כי זה באמת תפילת שוא !!!

מה מקומם ?

צריך למחות בכדי לא להכלל עם אותם מקודשים למיתה שקיימו את כל התורה מא` -ת` ועכ``ז ויחלו להכות באנשים אשר פתח הבית בגלל שלא קיימו מצות מחאה ! ואם אינך מוחה על חילול שבת של קודמיי, אין זאת אלא ש``זונות מפרכסות זו את שיער חברתה להיותה נאה`` (אי שם ברשי בשבת)

שטייא !

אם הנבואה ניתנה לשוטים, מי אני שאתווכח עם משוגע איש הרוח ? ולו יהי כדבריך, לא הייתי נכנס לפורום בניק המוכר בדיעותיו הכפרניות כפושט טלפיים שכמותך

ובאיזה זמן אנחנו היום..??

זבוב- אתה יכול לעשות לנו טובה? אנחנו מתחבטים בזה המון: האם האדמור מסאטמר חילל שבת בירושלים? תשאל את אחד החומיינים שבסביבתך..

מזה משנה כן חילל לא חילל

אם זה ניקרא חילול שבת הוא חילל .ואם הוא הבין שזה לא חילול שבת אז הוא לא חילל אבל אגב הוא לא עשה מלאכה אחרי זמן של הגאונים אבל מה זה משנה לך

מזל שנותרו עדיין עידי ראיה

מזקני מתפללי ביה``כ שמש צדקה ברחוב חגי הזוכרים את פרטי המאורע.

איזה שטויות !!

עשיתי בירור על הסיפור. והעדי ראייה שאתה מביא ניפחו את הסיפור.. הוא נסע לאחר ארבעים דקות של זמן הדלקת נרות.. של ירושלים.. זהו! שזה עוד לפני זמן הגאונים! ומזה החברה משמש צדקה התרגזו.. (ילדי ירושלים זרקו אבנים עליו..) בכל הספרים של סאטמר זה כתוב. כי היה על זה ויכוח סוער בירושלים.. אתה לא צריך עדי ראייה. אם יש לך מחשב תבדוק את העיתונים בזמנים ההם

נכון

אני בררתי היום העניין ואני ראיתי שהיתי צודק במאה אחוז האדמור מסאטמר לא עשה מלאכות אחרי הזמן של הגאונים וגם היום בסאטמר עדיין מקפידים על זה ואם לא הם לא היו מקפידים על זה

אז לדבריך

הרב צדקה חוסיין יצא נגדו שלא כדין ? שהלא נשים האוכלות עד לחשיכה אין ממחין בידם, למרות היות התוספת דאורייתא! וכ``ש בשבת. ואגב בשמש צדקה מתפללים בזמן. ו40 ד` אחר ההדלקה הם בקושי סיימו קבלת שבת.

אץ קוצץ

New member
שמירת שבת ../images/Emo45.gif

מבאר זאת נפלא ה"חפץ חיים" במשליו: כל אדם שיש לו חנות או בית מלאכה, קובע שלט מעל לדלת חנותו או בית המלאכה. ובשלט זה, הפונה לרשות הרבים, כתוב במפורש מה טיבה של חנות זו או בית מלאכה. שלט זה בא אף להעיד, כי כל עוד הוא תלוי מעל לפתח העסק, סימן הוא שבעל העסק חי וקים, והוא מנהלו כראוי וכיאות. אפשר שיסע בעל העסק מן המקום, ויסגרנו לשבועות אחדים, אבל השלט התלוי מלמעלה מעיד, כי העסק מוסיף להתקיים. אולם אם יוסר השלט מעל העסק, הרי מעיד הדבר כמאה עדים, שבעל העסק העתיק למקום אחר ונטש מקום זה לחלוטין. וכך הוא הדבר בענין שמירת שבת, התורה אומרת (שמות לא, יז) כי השבת היא אות בין בורא העולם ובינינו, כי ששת ימים עשה ה’ את השמים ואת הארץ, וביום השביעי שבת וינפש. השבת היא אות וסימן על כל יהודי ויהודי, מעיד עליו על היותו יהודי ועל הברית אשר נכרתה בין הקדוש-ברוך-הוא ובין ישראל. ואף אם קרה שעבר היהודי על אחת ממצות התורה, עדין לא פקעה ממנו יהדותו, חס ושלום, שהרי אף אם עזב בעל העסק את עסקו לפרק זמן קצר, עדין לא הורד ממנו השלט הקבוע עליו. ברם, אם מחלל היהודי את השבת, הרי הוא כמסיר את השלט מעל דלתו. הריהו כמעיד על עצמו שאין עוד נשמתו נשמה יהודית. כי נשמה זו פנתה ונסעה מזה, וכאותו בעל עסק שנטש את חנותו. וזה שאמרו חכמינו ז"ל (שמו"ר פרשה כה, ובזוהר שמות דף מז), שכל המחלל את השבת, כאילו כפר בכל התורה כולה.. שבוע טוב..

כולל של האדמור מסאטמער ?

וכי מה ההבדל בין חילול שבת אחר שיצאו 3 כוכבים בינונים, לבין חילול בעיצומה של השבת ? וסתם כך מעניין אותי לדעת על איזה אב או תולדה עברתי ?

לא עברת על שום לאו. צודק !!

אבל יש שאלה אחרונים: אם הכתיבה במחשב מותרת בחול המועד.. האם זה נקרא `כתיבה`... וד``ל. אולי לא פגעת בתורה, אבל בחברי הפורום פגעת! אנחנו חברים ל`עט` מן הראוי שתכבד את רגשותיי.. תודה.

למעלה